Weekly diary 2

Wat was het vorige week weer heerlijk! Ik kan zo vreselijk genieten van dat warme weer en het zonnetje op mijn snoet. Al was ik ook wel blij dat het twee dagen ietsje minder warm was. Even bijkomen en daarna weer genieten van de warmte. Ik ken veel mensen die er niet zo goed tegen kunnen, maar ik vind het echt fijn. Voor je het weet is het weer steenkoud en hartje winter. GENIETEN dus.

Maandag ben ik bezig geweest met het afronden van mijn eerste diary-post sinds heel lang. Ik moest er echt weer even helemaal inkomen en heb wel twintig keer mijn blogpost doorgelezen. Uiteindelijk zei mijn vriend dat ik het heus wel online kon zetten. Stom dat ik zo onzeker kan zijn over zoiets kleins.

In de ochtend heb ik gewerkt en daarna ben ik meteen even doorgereden naar de kringloop. Ik was op zoek naar een aantal (witte) bloempotten en min ervaring is dat ze die altijd in overvloed hebben bij de kringloop. Ik kocht voor een paar euro zeven vrijwel nieuwe bloempotten. Ook kocht ik drie boeken, aangezien ik de laatste tijd veel aan het lezen ben.

In dit artikel liet ik jullie zien hoe ik zelf dromenvangers maak. Ik vertelde in mijn artikel dat ik voor het middenstuk van de dromenvangers gehaakte kleedjes gebruik. Die koop ik ook meestal bij de kringloop. Ze hadden er weer een heleboel voor nog geen 10 en 25 cent per stuk. Daar kun je zelf echt niet voor gaan haken. Ik kocht er een aantal, aangezien ik nog nieuwe dromenvangers wil gaan maken. Mooi zijn ze hè?

Eenmaal thuis ging ik wederom aan de slag met mijn planten, wat resulteerde in een totaal veranderde inrichting van onze woning. Tja, als je toch bezig bent….

 

Dinsdagochtend ben ik samen met mijn tante in Luik gaan winkelen. Ik had eigenlijk gepland om niet echt iets te kopen, maar dat is (natuurlijk) niet gelukt. In België is de solden volop bezig.

Bij Veritas koop ik regelmatig spulletjes om mee te knutselen of garen om mee te breien. Ik kocht er dit shirt voor €3,80, voor als we weer een keer in de camper gaan slapen. Het shirt is aan de grote kant, ik denk dat ik het smaller ga maken op mijn oude vertrouwde manier. Daarbij kocht ik twee rolletjes lint voor €1,00 per stuk.

Bij een andere winkel kocht ik deze blauwe jurk. Mijn oma had vroeger een jurk die hier dus precies op leek. De jurk is gemaakt van een heel fijn, luchtig stofje. Ideaal voor nu.

Eenmaal thuis kwam ik erachter dat ik mijn medaillon kwijt was. Dat was wel even schrikken, aangezien ik meteen wist dat ik het kwijt was geraakt tijdens het passen in een van de winkels. Ik vroeg me af of mensen wel zo eerlijk zouden zijn om het af te geven aan de kassa en ben als een speer terug naar Luik gereden. In de derde winkel wist de verkoopster gelukkig meteen waar ik voor kwam en vond ik mijn medallion terug. Ik was dolgelukkig, aangezien deze ketting voor mij toch wel emotionele waarde heeft. Gelukkig maakte ons avondeten alles goed: we aten sushi <3!

‘s Avonds moest België voetballen tegen Frankrijk. We hebben gezellig met mijn schoonbroer en zijn vriendin naar de wedstrijd gekeken. Helaas verloren de belgen van Frankrijk. Al met al was het wel een mooie wedstrijd en mogen ze trots zijn dat ze zo ver zijn gekomen!

 

Woensdag was de dag waarop ik ein-de-lijk mijn bestelling van MyTheresa.com ontving. Vorige week bestelde ik de schoenen die ik al heel lang wilde hebben. Vorig jaar waren ze al uitverkocht voordat ik überhaupt kon bestellen. Toen ik zag dat de schoenen weer op voorraad waren, twijfelde ik geen moment en bestelde meteen. Het zijn de Nowles Boots van Isabel Marant.

De meningen zijn verdeeld: de één vindt ze oerlelijk, de ander houdt ervan. IK HOU ERVAN. Ze zijn zo mooi en ik ben zo blij! Ik heb wel nog een dag getwijfeld of ik nou de zwarte (lees: die ik altijd wilde) of de cognac zou bestellen. Uiteindelijk ben ik toch voor de cognac gegaan, aangezien ik bijna nooit zwart draag. En deze dus beter te combineren zijn. Zo jammer dat het nog een winter is ;-) – om mezelf maar even volledig tegen te spreken…

We aten bij mijn ouders en hadden als (gezond) toetje meloen. Ook Krissie vond het erg lekker. Hij smikkelde vrolijk mee van de meloen en dat klonk heel schattig.

 

Op donderdag was ik al moe toen ik opstond. Daaraan kan ik merken dat ik toch nog niet helemaal de oude ben. Dat heeft echt tijd nodig. Wanneer ik teveel doe, dan word ik meteen met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik bleef thuis en heb een beetje gelezen en opgeruimd. Ik wilde eigenlijk de hele dag rustig aan doen, maar uiteindelijk heb ik mijn hobbykamer uitgebreid opgeruimd.

‘s Avonds gingen Tom en ik een ijsje halen. Ik nam twee bolletjes: amarenen en abrikoos. Heel lekker! Toen we thuis waren heb ik nog even aan iets kleins geknutseld – een girafje.

 

Vrijdag heb ik gewerkt aan het ‘geheugen boek’ voor mijn oma. Mijn oma heeft al een aantal jaar Alzheimer en woont momenteel onder begeleiding op een gesloten afdeling. Ondanks dat ze ziek is, is ze eigenlijk al een hele tijd stabiel. Daarom willen ze de hersenen blijven trainen, om te kijken of ze bepaalde dingen dan beter kan onthouden. De bedoeling is dat we allemaal een soort dagboek gaan bijhouden met foto’s. Zo kan de psycholoog die haar traint bepaalde momenten met haar doornemen en trainen dat ze beter kan onthouden. Ik heb er een heel kunstwerk van gemaakt, met een beschrijving van kinderen, kleinkinderen en andere familieleden.

‘s Avonds hebben we een wandelingetje door de stad gemaakt en daar zag ik deze grappige tas in de vorm van een teckel. Hoe cute is deze?! Ik zou er niet echt mee lopen, maar vind het wel hilarisch.

 

Heb jij een fijne week gehad? xA

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

1 Reactie

  1. Nel
    17 juli 2018 / 07:19

    Superleuke diary , die boots zijn zooo fijn en je jurkje ziet er supermooi uit !