Leopard is a neutral

luipaardprint jurk – winkeltje in Maastricht / haarband – Primark (vorig jaar) / slippers – Oysho (dit jaar) / horloge – Ice-Watch (samenwerking in 2017) / armband – erfstuk / enkelbandje – zelf gemaakt / zonnebril – vintage

Mijn liefde voor luipaardprints is groot, we go way back. Tot het moment waarop het eigenlijk helemaal niet hip, maar juist een beetje tokkie was. Ik werd er regelmatig belachelijk mee gemaakt en uiteindelijk heb ik alles maar in een donker hoekje van mijn kledingkast gehangen. De laatste maanden is de luipaardprint weer overal. Iedereen lijkt het opeens (weer) fantastisch te vinden en ieder label heeft wel een aantal items met deze print in hun collectie. Love it natuurlijk, ik hield er al van toen het nog niet ‘hip’ was.

Toen ik in het donkere hoekje in mijn kledingkast ging graven, kwam ik een aantal jurkjes tegen die nu opeens weer helemaal oké zijn. Terwijl ze een tijdje geleden helemaal niet oké waren… Één jurkje is zelfs al vijftien jaar oud. Een wikkeljurkje met panterprint – het zou zomaar van nu kunnen zijn. Ik kocht zelfs nog twee nieuwe kledingstukken met luipaardprint, waaronder de jurk die ik op de foto’s draag. Het duurde even voordat ik hem écht durfde te dragen, maar inmiddels ben ik daar wel overheen. Ik kocht deze jurk in een onbekend winkeltje in Maastricht. Eigenlijk is ‘ie ietsje te groot, maar doordat het een wikkeljurk is maakt dit niet zoveel uit.

Eigenlijk is het wel een beetje stom dat ik deze jurk een tijdje niet durfde te dragen. En dat terwijl ik het eigenlijk echt een heel leuke jurk vind. Ik durfde het niet omdat ik onzeker was over de reacties van anderen. Op mijn dertigste verjaardag droeg ik de jurk voor het eerst, één van de momenten waarop ik besloot om me niet meer zoveel van anderen aan te trekken. Dat lukt nog steeds niet elke dag, maar ik probeer eraan te werken.

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

  1. Simone
    27 augustus 2018 / 16:00

    Like the dress! en inderdaad, draag lekker waar je zin in hebt :)

  2. Katja
    25 augustus 2018 / 20:36

    Superleuke jurk! Ik ben ook groot fan van luipaardprintjes. Als ik weer eens met wat nieuws thuiskom, zegt mijn vriend altijd gekscherend “tsja, je kan nooit genoeg dierenprintjes hebben hè?”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?