Wandelen met Alpaca’s

Wandelen met Alpaca's

Twee weken geleden kwam één van mijn grootste wensen uit. Ik bracht namelijk een middag tussen de alpaca’s door. De alpaca is één van mijn favoriete dieren. Ik was voor de eerste keer in mijn leven heel kortbij en kan alleen maar zeggen dat ze net zo geweldig zijn als dat ik altijd al dacht. Vandaag vertel ik jullie iets meer over mijn middag tussen de alpaca’s.

Wandelen met Alpaca’s

Het is niet zo dat ik per se wilde wandelen met alpaca’s. Ik wilde gewoon een keertje kort bij ze in de buurt zijn en een beetje met ze knuffelen. Tegenwoordig kan dat op allerlei manieren. Je kunt wandelen met alpaca’s, je kunt met ze high teaën en je kunt ze zelfs uitnodigen op je bruiloft.

Alpaca’s zijn van nature rustige dieren, zonder intentie om je hoofd eraf te bijten. Wel hebben ze van nature de neiging om te vluchten. Het zijn kuddedieren en bevinden zich dan ook het liefst tussen hun soortgenoten.

Wandelen met Alpaca's

Alpaca Mountain Sweikhuizen

Op internet zag ik laatst een foto van iemand die zat te high teaën tussen alpaca’s en dat was dan eigenlijk ook hetgeen ik graag wilde gaan doen. De locatie van deze activiteit ligt echter een klein beetje uit de richting. Maastricht en Lemelerveld liggen namelijk niet echt naast elkaar. Tijdens een zoektocht op internet kwam mijn tante op de website van Alpaca Mountain in Sweikhuizen terecht, waar ze ook allerlei activiteiten met alpaca’s aanbieden. Heel dicht bij huis en net zo leuk.

 

de wandeling

Onze wandeling startte om 15.00 uur. We waren met tienen (iedereen was met z’n twee) en we kregen per tweetal een alpaca om mee te wandelen. Voordat de wandeling begon werd er uitleg gegeven over de dieren, de boerderij en op welke manier we de alpaca’s moe(s)ten behandelen. Heel belangrijk, aangezien het welzijn van de dieren natuurlijk op de eerste plek staat. Ik vond het wel een beetje spannend, aangezien je de alpaca moet (bege)leiden. Je weet natuurlijk nooit of een dier jou wel leuk vindt.

Meestal praat ik maar gewoon tegen dieren, hele verhalen, net alsof het mensen zijn. Dat heb ik nu dus ook maar gedaan. De andere alpaca-wandelaars zullen wel gedacht hebben dat ik niet helemaal goed ben/was, maarja…. Het is mijn manier om dieren op hun gemak te stellen en om eerlijk te zijn lukt me dat altijd vrij aardig. Ik ben een echte dierenliefhebber en heb vrij snel een goede klik met ze.

Mijn tante en ik mochten met Eden wandelen – een kleine,witte alpaca die meteen heel tevreden met me meeliep. Echt een ontzettende cutie, net zoals de andere alpaca’s die meeliepen. Tijdens de wandeling liepen we op een verhard pad langs een aantal korenvelden. Eigenlijk het perfecte plaatje. Onderweg kregen we uitgebreid de kans om foto’s te maken en om onderling nog te wisselen van alpaca.

Omdat het zo vreselijk warm was die dag, hadden de alpaca’s al snel geen zin meer om te lopen. Logisch natuurlijk. Waardoor we besloten om eerder terug te gaan. Helemaal niet erg, ik wil niet dat dieren zich niet fijn voelen.

Toen we bij aanvang van de wandeling van hun kudde wegliepen ging het allemaal een beetje stroef en met een laag tempo. Toen we terugliepen naar de kudde gingen ze naar de vijfde versnelling. Ik moest opletten dat Kaj (de zwarte alpaca) niet met mij gingen wandelen. In plaats van andersom. Dat was wel hilarisch om te zien. Hij ging zelfs een beetje huppelen.

Wandelen met Alpaca's Wandelen met Alpaca's Wandelen met Alpaca's

Eenmaal terug op de boerderij kregen we een verfrissend drankje met iets lekkers. Daarna mochten we tussen de kudde. We kregen een handje speciaal voer om aan de alpaca’s te geven. Daarnaast mochten er natuurlijk ook foto’s gemaakt worden en mochten we ze aaien en kroelen. ZO LEUK! En ik kan jullie vertellen dat ze nog veel zachter en meer fluffy zijn dan dat je zou verwachten. Wat een leuke dieren! En zo leuk om te zien dat allemaal een eigen karakter hebben.

Mijn lievelings was deze kleine witte, die zo vreselijk fancy kijkt.

KIJK NOU <3 dat glimlachje

Ik vond het echt fantastisch om een keer een middag met alpaca’s door te brengen. Zeker iets dat ik in de toekomst nog een keer wil doen. Mocht je ook eens willen wandelen met alpaca’s, neem dan zeker eens een kijkje op de website van Alpaca Moutain. De wandelingen zijn namelijk nog steeds te boeken, met daarnaast nog andere activiteiten. Heel aardige mensen die het welzijn van hun dieren op de eerste plaats zetten.

Het is tevens mogelijk om bij de boerderij een ijsje te eten. Er is een gezellig ingerichte tuin waar je onder het genot van een ijsje naar de alpaca’s kunt kijken.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

3 Reacties

 1. 4 augustus 2018 / 09:42

  haha gossie wat een noepie zeg! haha hoe leuk om te doen!?

 2. 3 augustus 2018 / 21:04

  Ik snap je liefde voor alpaca’s! Wij konden ze alleen maar aaien, wandelen lijkt mij ook eens leuk!
  Groetjes
  Mar10

  • Alyssa
   Auteur
   8 augustus 2018 / 10:08

   Zeker ook een keer doen :-) heel leuke ervaring! Al is aaien ook al heel tof.


Zoek je iets?