Innsbruck

Wanneer we met de auto naar Italië rijden kan ik heel erg genieten van de vele mooie plekken die we onderweg tegenkomen. Ik vind in de auto zitten nooit saai. De route die we rijden loopt voor een groot deel door Tirol en het uitzicht is daar prachtig. Ieder jaar rijden we langs allerlei plekken die écht de moeite waard zijn om wat beter te verkennen.

Toch rijden we altijd stug door om zo snel mogelijk op onze bestemming (lees: de eerste Aperol Spritz) te zijn en eigenlijk is dat zonde. Daarom hebben we besloten om de volgende keer écht een keer te stoppen bij een aantal van deze plekken, waaronder Innsbruck.

Innsbruck

Één van de steden waar we altijd langs rijden is Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. O.a. bekend omdat het een olympische stad is. Ik heb een aantal jaar geleden een middag doorgebracht in Innsbruck, toen we met school op wintersport waren in Oostenrijk. Ik kan me herinneren dat ik onder de indruk was van de historische gebouwen en het uitzicht.

Innsbruck is een veelzijdige stad en dat is ook de reden waarom het in het winter- en zomerseizoen een populaire vakantiebestemming is. Er zijn veel musea, maar je kunt er ook voor kiezen om de natuur in te gaan. Daarnaast zijn er veel accommodaties in Innsbruck, waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is.

Uit eigen ervaring weet ik dat Innsbruck makkelijk te bereiken is met de trein. Innsbruck heeft een groot treinstation, waar je ook verder kunt reizen naar bijvoorbeeld Venetië. Tijdens mijn middag in Innsbruck hebben we voornamelijk gewinkeld, ook dat is de moeite waard. Het is een mooie stad, waar alle bekende winkels terug te vinden zijn.

Kapelle Krebsbach

Vorig jaar reden we voor het eerst samen door Tirol. Ongeveer halverwege onze route kwamen we deze schattige, mooie kapel tegen. Het was prachtig weer, de zon scheen volop en de lucht was blauw.  Op de achtergrond zie je de bergen mét sneeuw. Ik vond het een heel fotogenieke plek en zei tegen Tom dat we op de terugweg toch echt even moesten stoppen. Iets dat op zich heel makkelijk ging, omdat er een parkeerplaats naast ligt.

Eenmaal gestopt vond ik het eigenlijk nog leuker dan ik al dacht. Het is echt de moeite om even te stoppen en om de kapel van kortbij te bekijken. Het uitzicht is prachtig, of je nou gelovig bent of niet. We maakte een aantal foto’s die rechtstreeks uit de Sound of Music konden komen en reden verder.

Ik kijk er telkens naar uit om het kapel weer even te zien, het is zo leuk! Ongeveer 35 minuten rijden van Innsbruck. Het is tevens een soort herkenningspunt, waardoor we weten dat we halverwege onze reis zijn.

Highline 179

Deze voetgangershangbrug kwamen we tijdens onze eerste vakantie samen naar Italië tegen. Met grote ogen keek ik uit het raam en ik vroeg me af wie er in hemelsnaam zo gek was om over zo’n brug te gaan lopen. Ik besloot om op internet te gaan zoeken en kwam tot de ontdekking dat deze brug echt een dingetje is. Één van de leukste bezienswaardigheden in Tirol. En ondanks mijn gigantische hoogtevrees, staat een wandeling over deze hangbrug inmiddels op onze bucketlist.

De hangburg is 406 meter lang en 114 meter hoog. Het is een flinke wandeling, maar het lijkt me meer dan de moeite waard. Je komt er wanneer je via de B179 richting Reutte rijdt. Het ligt op de weg naar Innsbruck en het is ongeveer 1 uur en 25 minuten rijden vanaf Innsbruck.

Wanneer we de volgende keer naar Italië rijden is nog niet bekend. De kans is groot dat we deze keer wél een bezoek brengen aan Innsbruck en de hangbrug.

Ben jij al eens in Innsbruck geweest? xA

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Pictures source

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?