Kringloopgeluk #1

Kringloopgeluk

Rondstruinen op (rommel)markten of in kringloopwinkels is één van de dingen die ik het allerliefst doe. Op zoek naar mooie vintage spullen of kringloopgeluk. Vooral in de zomermaanden zijn er hier in de buurt een heleboel toffe (rommel)markten waar vaak veel leuks te vinden is. Soms is het ook wel een zoektocht, maar dat maakt deze hobby juist zo leuk. Een soort van treasure hunt, maar dan anders. In dit artikel laat ik een aantal van mijn favoriete items zien.

kringloopgeluk of rommel?

Nog steeds heerst er vaak een taboe rondom tweedehands spullen kopen. Er zijn mensen die dit vies of stom vinden, wat uiteraard hun goed recht is. Ik vind het juist ontzettend leuk wanneer ik iets moois, heel goedkoop kan kopen. Bijvoorbeeld accessoires of meubels voor in huis, LP’s, boeken, bloempotten, vintage zonnebrillen en soms ook kleding. Er zijn zeker dingen die ik absoluut niet tweedehands zou kopen (lees: onderbroeken), maar er zijn ook een heleboel spulletjes waarbij het eigenlijk niet zoveel uitmaakt. De meeste dingen kunnen gewassen of gepoetst worden en het is een goede manier van spullen hergebruiken.

Er zijn natuurlijk ook tweedehands spullen die je makkelijk een tweede (of derde) leven kunt geven door er iets moois van te maken. Een oud meubelstuk kan geverfd worden of oude materialen kunnen samengevoegd worden tot iets nieuws. En zo kan ik nog heel veel redenen bedenken waarom tweedehands of vintage spullen gewoon heel leuk zijn. Daarom noemen we het ook vaak kringloopgeluk.

Kringloopgeluk

DE stoel

Deze stoel kocht ik een aantal maanden geleden op een rommelmarkt hier in de buurt. Ik zag hem staan en was eigenlijk meteen verkocht. Toch liet ik de stoel staan. Toen we drie straten verder waren werd ik onrustig en dat is meestal geen goed teken. Wanneer je aan iets blijft denken, dan moet je het eigenlijk gewoon kopen. Anders denk je er jaren later nog steeds aan. Ken je dat gevoel? Dat had ik met die stoel.

Toen we terugliepen stond de stoel er gelukkig nog en heb ik hem gekocht voor een leuk bedrag. Toen we met de stoel naar de auto liepen, werd ik door meerdere mensen aangesproken of ik die stoel niet wilde verkopen. Nee, mijn stoel. Gaat niet weg. Is mijn stoel. En ik ben er nog steeds helemaal weg van.

Kringloopgeluk

Apothekers tafeltje

Dit tafeltje kochten we in het voorjaar op een rommelmarkt. Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als met die stoel: ik vond het meteen een heel mooi tafeltje, maar liet het toch staan. Vooral omdat we er geen plaats voor hadden thuis. Uiteindelijk ben ik het toch gaan kopen en nu heeft het een mooi plekje in de woonkamer. Ik ben er nog steeds ontzettend blij mee. Het is vrij tijdloos en past bij veel stijlen. Ik vind het leuk om eens in de zoveel tijd het tafeltje helemaal opnieuw te stylen.

Kringloopgeluk

Teckel

Ongeveer drie weken geleden was ik met mijn ouders op een rommelmarkt. Halverwege de markt kwamen we een kraam tegen met allerlei verschillende kleine spullen voor één euro per stuk. Dat vind ik altijd de leukste kramen, want daar kun je vaak nog super leuke dingen kopen. Zo zag ik dit witte beeldje – een teckel. Ik kon hem niet laten staan voor dat geld, dus nu staat hij bij ons op de vensterbank naast de foto van Juup.

Kringloopgeluk

Zonnebril

Mijn zonnebril die iedereen zo leuk vindt? Gekocht voor €1,00, bij dezelfde kraam als waar ik mijn teckel kocht. Er lagen nog meer vintage zonnebrillen en ik heb nog altijd spijt dat ik ze niet gewoon allemaal heb gekocht. Ik draag de zonnebril super vaak en hij is zo fijn! Gemaakt van heel degelijk materiaal en de glazen zijn nog perfect in orde. Echt een koopje en one of a kind.

Kringloopgeluk

LP’s

Sinds een aantal maanden hebben we een platenspeler en vinden we het echt leuk om zo nu en dan wat platen te draaien. Het is dan ook een hele uitdaging om ze goedkoop mogelijk, allerlei toffe (vintage) platen te kopen. We hebben er inmiddels al een heleboel en komen er op iedere rommelmarkt wel weer een aantal tegen voor onze verzameling. Mijn favoriete lp’s zijn van the Beatles, ik hou ontzettend van hun muziek. Onze laatste nieuwe aanwinst – Revolved – kocht ik voor €2,50 op een rommelmarkt in een buurthuis. BAD van Michael Jackson kocht mijn vader op een lokale rommelmarkt voor een soortgelijk bedrag.

De prijzen van lp’s kunnen heel verschillend zijn. Het is echt een prestatie wanneer je een lp van bijvoorbeeld the Rolling Stones of the Beatles voor minder dan €5,00 kunt kopen. Het lukt niet vaak, maar zo nu en dan boffen we. Veel lp’s zijn namelijk veel meer waard en kunnen oplopen tot €45 of zelfs nog duurder per stuk.

Aangezien we dit ontzettend graag doen, verwacht ik wel dat er in de toekomst meer van dit soort artikelen online zullen komen.

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 3 september 2018 / 18:48

  Het tafeltje vind ik erg leuk en de stoel is ook echt een blikvanger. Ik ben laatst voor het eerst naar de kringloop in Nijmegen geweest, heb er geen ‘pareltjes’ gevonden maar kwam wel met 4 plantenpotjes thuis :)

  • Alyssa
   Auteur
   4 september 2018 / 09:36

   Het is echt heel leuk om te doen. Wanneer je vaker gaat, zul je zeker wel iets moois vinden. Mijn plantenpotjes koop ik ook allemaal bij de Kringloop. Staan vaak hele mooie tussen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?