Met Alpaca’s wandelen – alweer

Met Alpaca's wandelen

Zoals jullie in dit artikel al konden lezen, ging ik in juli met Alpaca’s wandelen. Iets wat al een hele tijd op mijn wensenlijstje stond en eindelijk uitkwam. Omdat we het zo leuk vonden, besloten we om meteen weer opnieuw te boeken voor een ander moment. Gisteren gingen we dan ook nog een keer met Alpaca’s wandelen (en knuffelen). Het was weer een super leuke middag.

Met Alpaca’s wandelen

Net zoals de vorige keer waren we ons al een aantal dagen aan het verheugen op de wandeling. Ik word gewoon blij van alpaca’s. Wanneer ik ergens één of meerdere alpaca’s in de wei zie staan, word ik heel blij. Ik weet niet precies waarom, ik vind het gewoon fantastische dieren. Ze zijn ontzettend lief, zachtaardig en hebben van die prachtige grote ogen. En dan heb ik het nog niet over de gigantische aaibaarheidsfactor. Één van mijn grootste wensen is om zelf ooit twee alpaca’s te hebben.

Het gaat me niet zo zeer om het wandelen, het in de buurt zijn en ze aaien vind ik al fantastisch. Mijn vriend grapt wel eens dat ik net een klein kind ben wanneer het om alpaca’s gaat en ja dat is eigenlijk ook wel een beetje zo. Al heb ik inmiddels ondervonden dat er wel meer mensen zijn die heel blij en enthousiast worden van deze dieren :-)

Alpaca Mountain Sweikhuizen

Voor onze tweede wandeling gingen we terug naar Alpaca Mountain in Sweikhuizen. De vorige keer beviel dit zo goed dat we eigenlijk meteen weer geboekt hebben. Mocht je ook een keertje met alpaca’s willen wandelen, neem dan zeker eens een kijkje op de website. Heel aardige mensen die het welzijn van de dieren op de eerste plaats zetten.

Het is tevens mogelijk om bij de boerderij een ijsje te eten. Er is een gezellig ingerichte tuin waar je onder het genot van een ijsje naar de alpaca’s kunt kijken.

De wandeling

Tijdens deze wandeling liep de kleine witte alpaca waar we tijdens de eerste wandeling mee hebben gewandeld weer mee (Eden). Samen met nog vier andere alpaca’s. We waren met twaalf man en wisselden steeds, zo konden we allemaal om en om met de alpaca’s wandelen.

Onze favoriet liep deze keer ook mee: Binky. Toen we vorige keer gingen wandelen, zagen we hem al in de wei staan. Hij valt nogal op omdat hij een heel apart kapsel heeft en heel mooi tweekleurig is. Toen vonden we hem al heel leuk. Binky is echt een lieverd en liep heel goed mee. Daarnaast vond hij knuffelen heel leuk en dat vond ik natuurlijk ook heel leuk. Hij is iets groter dan een ‘normale’ alpaca, omdat hij gedeeltelijk lama is.

Het was heel anders dan de vorige keer, maar ook weer ontzettend leuk. Ik zou het zo nog honderd keer kunnen doen.

Met Alpaca's wandelen Met Alpaca's wandelen Met Alpaca's wandelen

Eenmaal terug op de boerderij kregen we een verfrissend drankje met iets lekkers. Daarna mochten we tussen de alpaca’s om foto’s te maken en ze te aaien. We kregen een handje speciaal voer om aan de alpaca’s te geven. Je mag namelijk niet zomaar alles aan alpaca’s voeren, daar kunnen ze heel ziek van worden of zelfs dood van gaan.

Tussen de alpaca’s was het heel leuk. Vooral omdat er een aantal jonkies tussen de kudde liepen. Zo vreselijk schattig. Met hun wollige koppies.

Met Alpaca's wandelen Met Alpaca's wandelen Met Alpaca's wandelen Met Alpaca's wandelen Met Alpaca's wandelen Met Alpaca's wandelen Met Alpaca's wandelen

We vonden het nog net zo leuk als de eerste keer. Het is mooi om te zien hoe iedere alpaca zijn/haar eigen karakter heeft. Wanneer ik naar de foto’s kijk word ik weer helemaal blij. Aangezien ik pas net mijn nieuwe iPhone heb, was dit het perfecte moment om mijn camera goed uit te proberen.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

2 Reacties

  1. 18 september 2018 / 18:53

    Super schattig! Ik ben laatst ook bij de open dag van een alpaca boerderij geweest, maar ik wil zeker nog een keer gaan wandelen met een alpaca.

  2. 16 september 2018 / 22:20

    ahw ze zijn en blijven gewoon echt leuk!


Zoek je iets?