Verona

Verona

Tijdens onze vakantie in Italië maakten we een dagtocht naar het mooie Verona. Net zoals vorig jaar. Ondanks dat ik deze stad al een aantal keren heb bezocht, blijf ik het de moeite waard vinden. We bezochten twee bekende bezienswaardigheden en een aantal leuke winkels. Ook gingen we op zoek naar het slotje dat we vorig jaar ophingen. Zou het er nog zijn?

Verona

De stad Verona staat vooral bekend vanwege het huis van Julia, oftewel Casa di Giulietta. Toch heeft Verona veel meer te bieden dan dat.  Vorig jaar was het er heel druk. Logisch natuurlijk, in een stad als Verona is het altijd druk. Het was toen bijna onmogelijk om bij het huis van Julia te komen. Toen we er eindelijk waren, was er geen doorkomen aan. Heel jammer, want ondanks dat het cliché is, wil je het toch van kortbij hebben gezien. Vooral ook omdat ik de film Letters to Juliet zo leuk vind.

Dit jaar gingen we samen met mijn ouders en Krissie terug naar Verona. We vertrokken heel vroeg in de ochtend en zo probeerden we de drukte een beetje voor te zijn. Voor zover dat mogelijk is in een stad als Verona. We wilden graag een aantal winkels bezoeken en terug naar het huis van Julia. Dit keer hadden we meer geluk: er was verder helemaal niemand. Op twee mensen na die net weggingen toen we kwamen aanlopen. Echt heel tof om alle details eens goed te kunnen zien.

Casa di Giulietta

Dit zou het huis (en het balkon) zijn waar het wereldberoemde verhaal van Shakespeare zich heeft afgespeeld. Natuurlijk is dit niet écht gebeurd en het toppunt van toerisme, maar toch heeft het iets magisch. Er hangt zoveel liefde de lucht en door heel de stad verspreidt vind je liefdesverklaringen die op allerlei manieren zijn bevestigd aan muren, ijzerwerken en iedere andere mogelijke plek. Het huis speelt een belangrijke rol in de film Letters to Juliet, waardoor het nog meer bekendheid kreeg.

In de hoek in de binnentuin, onder het balkon, staat een bronzen beeld van Julia. Haar boobies zijn iets verkleurd, omdat iedereen er dagelijks aan zit. Wanneer je haar rechter booby aanraakt, zou dit geluk brengen en voor vruchtbaarheid zorgen. Je weet het niet, dus ik heb het toch maar even gedaan.

De stad Verona ontvangt jaarlijks duizenden brieven en er is een speciaal team vrijwilligers (Club di Giulietta) die deze brieven leest en beantwoordt. Los van het toeristische, vind ik het een erg mooie plek. Gewoon leuk om even gezien te hebben, vooral nu er geen mensen waren.

VeronaVeronaVeronaVeronaVeronaVeronaVeronaVeronaVeronaVerona

Ik vind het mooi om te zien dat er zoveel mensen de moeite doen om een liefdeswens te doen of een liefdesverklaring te uiten. Doordat er verder niemand was, konden we alles goed zien. Alle hoekjes, metalen ornamenten, hekken en deuren. Volgeplakt met kauwgom, brieven, post-its en volgehangen met slotjes in allerlei soorten en maten. De ene boodschap nog groter dan de andere. Heel fascinerend om te zien.

We weten allemaal dat het eigenlijk maar een ‘sprookje’ is en toch doet iedereen er fanatiek aan mee. Ook wij, want Tom en ik hingen vorig jaar ook een slotje aan een metalen hek. Daar kom ik zometeen op terug.

Verona

Winkelen

In Verona liggen twee grote winkelcentra, maar daar zijn we eigenlijk nooit geweest. We komen niet echt om te winkelen, maar wanneer we een leuke winkel tegenkomen gaan we natuurlijk wel even binnen kijken. Al voordat we überhaupt op vakantie gingen, wist ik al dat ik in Verona een aantal winkels wilde zien. De Via Mazzini is een luxe winkelstraat met winkels van bekende (high end) merken. Er liggen winkels van Gucci, Escada, Furla, Sephora, Victoria’s Secret en….er is een Disney Store.

Omdat ik graag een aantal items van Kat Von D wilde uitproberen stond op de planning om naar Sephora te gaan. Daarnaast gingen we kijken in de Disney Store en bij Victoria’s Secret. Deze winkels vind je niet overal en juist daarom was het zo leuk om er weer even te kunnen kijken. Bij de Disney Store zag ik deze super super leuke knuffel en Eeyore. Ik zie hem altijd een beetje als mijn spirit animal.

Castelvecchio

Dit prachtige kasteel met bijbehorende brug is ook een bekende trekpleister van Verona. Het is de moeite waard om een rondje door het kasteel en over de brug te lopen. Vorig jaar hingen Tom en ik hier ons slotje aan een metalen poort. We vonden het leuk om te gaan kijken of het slotje er nog steeds hing. We moesten even goed kijken, maar tot onze grote verbazing hing het er nog! Ik dacht altijd dat de stad deze slotjes meerdere keren per jaar zou opruimen. We gaan volgende keer zeker weer kijken of het slotje er nog hangt.

Verona

We hebben een leuke ochtend gehad in Verona. Omdat het in de middag weer ontzettend warm werd, zijn we toen lekker aan het zwembad gaan liggen. Het was een fijne dag en ik wil zeker nog een keertje terug naar deze leuke stad.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 12 september 2018 / 17:29

    Prachtige foto’s, al vind ik al die kauwgom maar ranzig :D Verder romantisch en lijkt me leuk om eens te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?