Capri Circle Bag

Een tijd geleden kwam ik op Pinterest het patroon van de Capri Circle Bag tegen, afkomstig van de blog Two of Wands. Ik vond het model en de kleur meteen fantastisch. Ik ging hier in Nederland op zoek naar ongeveer zo’n garen, maar kon niet echt iets vinden waar ik blij van werd. Toevallig ging een collega een aantal weken later naar Amerika, hij nam voor mij het garen en patroon mee. Aangezien ik nog nooit eerder had gehaakt, was het wel even een uitdaging. Uiteindelijk is het gelukt. En ik ben heel blij met het resultaat.

Capri Circle Bag

Vergelijkbare tassen zag je de afgelopen maanden overal voorbij komen en ik vind ze allemaal zo leuk! Ik heb gewacht tot het moment waarop ik mijn garen kreeg om er zelf eentje te maken.

Tijdens het wachten kocht ik bij Zeeman papiergaren, om het haken al een beetje uit te proberen. Ik maakte dus eigenlijk mijn eerste tas van wit papiergaren, voordat ik de tweede maakte van het het juiste garen. Dit ging een stuk lastiger dan eigenlijk zou moeten, ik kreeg er blaren van op mijn vingers. Toch besloot ik om de tas af te maken en het resultaat is wel leuk. Ik denk wel dat ik de pompoms nog kleiner ga maken, die vind ik nu te groot. Of ik haal ze er helemaal vanaf. Ik weet het nog niet.

 

Tape Yarn

Het garen dat ik uit Amerika kreeg noemen ze ook wel tape yarn. Het is een heel zacht, plat garen. Ik had nog nooit eerder gewerkt met dit soort garen en was verbaasd over hoe makkelijk en zacht het werkt.


Like I said, ik had nog nooit eerder iets gehaakt en ben eigenlijk best trots op mezelf dat het resultaat zo goed gelukt is.

Every day bag

Sinds ik mijn tas heb gemaakt, neem ik ‘m elke dag mee. Het enige nadeel (lees: of voordeel) is dat ik er niet teveel in kan doen. Omdat het materiaal zo zacht is, vervormd de tas heel snel. En dat is zonde, want het is juist zo’n mooi model. Achteraf gezien heb ik spijt gehad dat ik niet nóg een kleur garen heb laten meenemen. Ze hadden namelijk ook een heel mooie tint donkerrood (lees: burgundy). Aangezien ik voor de aankomende herfst veel kleding in die kleur heb, was zo’n tas ook nog wel leuk geweest.

Meer haken!

Nu ik eindelijk de stap heb genomen om te haken, wil ik meer dingen gaan maken. Voor nu heb ik nog een heleboel breiprojecten die ik af wil maken voor de aankomende winter. Daarna wil ik me zeker gaan verdiepen in dingen die ik (makkelijk) kan haken.

Het garen dat ik gebruikt heb is hier verkrijgbaar, ze verzenden het ook naar Nederland (kwam ik later pas achter) en het patroon kun je hier gratis downloaden. #nospon

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

3 Reacties

 1. Nel
  29 oktober 2018 / 09:46

  Wauw supermooi gedaan en een geweldig alternatief voor die rieten tassen die je deze zomer overal vond ! Super !

 2. Véronique
  26 oktober 2018 / 18:13

  Heel erg leuk en mooi gedaan Alyssa. Ik ga me er in de kerstvakantie ook eens aan wagen. Prachtig gedaan gewoon. 😍

  • Alyssa
   Auteur
   28 oktober 2018 / 20:51

   Dankjewel <3! Is niet zo moeilijk, gewoon proberen :-)!


Zoek je iets?