Kringloopgeluk #2

Kringloopgeluk

Een aantal weken geleden plaatste ik een artikel met kringloopgeluk. Oftewel: allemaal spullen die we de afgelopen maanden op markten kochten. Dit was nog lang niet alles en er komen telkens weer nieuwe dingen bij. Daarom leek het me wel leuk om nog een tweede artikel over kingloopgeluk te schrijven.

Breigaren

Toen ik laatst met mama over een markt liep, zagen we dit breigaren. Aangezien breien één van mijn favoriete hobby’s is, werd ik hier meteen enthousiast van. Dit soort breigaren is vaak best duur en de kleur is prachtig. Het zijn in totaal zeven bollen en ik mocht ze voor €10,00 meenemen. Koopje! Hier ga ik een wijdvallende trui van breien.

Het breigaren was overigens helemaal schoon en proper. De verkoopster zag er netjes uit en het garen rook nog heel fris. Dat is iets waar ik altijd goed op let wanneer ik tweedehands breigaren koop.

Kringloopgeluk

DMC

Borduren wil ik graag nog gaan doen dit jaar. Ik wil graag quotes en figuren gaan borduren, om bijvoorbeeld aan de muur te hangen. Toen ik met Tom over een markt liep kwam ik dit doosje met DMC garen tegen. Kenners weten dat dit het één van de beste merken op het gebied van borduren is. Een streng garen kost normaal iets van €1,95 per stuk. Ik kocht dit doosje met 25 strengen garen (nieuw) voor €2,00. Wederom een koopje.

De kleuren zijn overigens prachtig, allemaal paars, blauw en aarde tinten. Van zulke koopjes word ik altijd heel blij – echt kringloopgeluk.

Kringloopgeluk

Paddenstoelen

Zodra de R in de maand zit, komen we op markten veel oude kerstballen en kerstversiering tegen. Vind ik altijd heel tof om te zien. We kochten nog niet zolang geleden twee van deze oude paddenstoelen. Ik denk dat een aantal van jullie deze misschien wel herkennen. Typisch iets van heel wat jaren geleden, maar nog steeds leuk.

Stoelen met franjes

Ik kocht vier van deze stoelen tijdens een garageverkoop. Eigenlijk voor onszelf, maar we hebben er helaas op dit moment niet echt plaats voor. Daarom besloot ik om ze met pijn in mijn hart te verkopen. Dat lukte niet, aangezien mensen schandalig weinig ervoor willen betalen. Ze willen allemaal de stoelen hebben, maar zijn niet bereid om naar waarde te betalen. Daarom heb ik besloten om ze te houden. Ze staan op zolder en krijgen snel een mooie bestemming. Ik vind ze zo mooi <3! Op wat kleine dingetjes na, zijn ze nog heel goed in orde.

Ik zag overigens bij Sissy-Boy ook een soort suède cocktail stoeltje staan in precies dezelfde kleur.

60s zonnebril

Deze zonnebril kocht ik voor €3 op een locale markt. Ik vond de kleur en het model tof, ondanks dat ik al heel wat zonnebrillen heb. Voor zo’n prijsje kan er altijd wel weer een nieuwe bij. De zonnebril paste eigenlijk niet, maar met behulp van een föhn hebben we de pootjes anders kunnen buigen, waardoor de zonnebril nu wel perfect past.

Kringloopgeluk

Ik kwam er pas na een aantal dagen achter dat het een zonnebril van het merk Polaroid is. Wat het een extra koopje maakt natuurlijk. Toen ik – heel toevallig – deze zonnebril een aantal dagen later in het roze tegenkwam, was de prijs bij die verkoper ook een heel stuk hoger. Ik ben er blij mee, matcht perfect bij mijn zelfgemaakt (lees: gehaakte) tas.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

 1. 30 oktober 2018 / 09:18

  Waaauw wat een toffe spulletjes. Die kleuren van dat borduurgaren zijn prachtig en dan de stoel, wauw!

 2. 30 oktober 2018 / 08:58

  Wat een heerlijke aankopen! De stoel met franjes is geweldig. <3
  Liefs,
  Evelien

 3. 29 oktober 2018 / 09:59

  Wauw, super leuke spulletjes heb je gevonden. De stoel is echt geweldig! Ik heb onlangs een héél leuk kastje voor €15 gescoord. Zelf geverfd, staat echt super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?