Instaproof

instaproof

Het moment waarop ik mijn Instagram account maakte kan ik me nog heel goed herinneren. Het was in 2012 en bijna niemand die ik kende had Instagram. Niemand had op dat moment kunnen weten dat er zoveel jaar laten zoveel geld mee te verdienen zou kunnen zijn. Heel wonderlijk eigenlijk. Voormalig blog-vriendinnetje Joyce Nafzger en social media expert Kirsten Jassies schreven er een heel mooi boek over: Instaproof.

Instaproof

Een goedlopend en interactief Instagram account is iets waar veel (toekomstige) Influencers van dromen. Instagram is een voor iedereen toegankelijke app en makkelijk in gebruik. Toch is het niet (meer) zo heel simpel en vanzelfsprekend om je account te laten groeien of om er zelfs geld mee te verdienen. Het is haalbaar, maar niet wanneer je er geen moeite voor doet.

Op 4 september werd Instaproof gelanceerd en diezelfde week las ik het boek in één ruk uit. Het boek is prachtig vormgegeven en er staan ontzettend veel bruikbare tips en weetjes in. Er is veel te lezen in het boek, maar ook veel om te zien en om je door te laten inspireren. Naar mijn mening is het ook een boek dat je wel vaker dan één keer kunt lezen of kunt gebruiken om iets in op te zoeken. Een waardevolle bron van informatie in een heel mooi jasje.

Insta succes in 15 stappen

In het boek vind je verschillende hoofdstukken die opgebouwd zijn rondom de 15 stappen die je volgens Instaproof zou moeten nemen om succesvol te zijn op Instagram. Denk hierbij aan een heel hoofdstuk over content maken, maar ook een heel hoofdstuk over het gebruik van Insta Stories. Zo komt ieder aspect van Instagram aan bod, met veel tips en handige dingen om te weten. Ik wist al best veel over Instagram, maar leerde dankzij dit boek een heleboel bij.

Is mijn account Instaproof?

Na het lezen van het boek kwam ik tot de conclusie dat ik nog steeds niet alles goed doe. Ondanks alle moeite die ik de afgelopen jaren heb gedaan. Wat het extra moeilijk maakt is dat Instagram continu blijft veranderen. Ik vind het persoonlijk heel moeilijk om een succesformule te vinden en dit te handhaven. Want voor je het weet komen ze weer met een verandering die heel je masterplan overhoop haalt. Ik probeer het wel heel goed te doen, maar heb uiteindelijk nooit echt het resultaat dat ik eigenlijk zou willen. Instaproof heeft me weer nieuwe inzichten gegeven die heel handig zijn.

Op dit moment heb ik een beetje een haat/liefde verhouding met Instagram, ik weet even niet meer wat ik er allemaal van moet vinden.

Voor iedereen handig

Wat me opviel aan het boek is dat het eigenlijk voor iedereen handig of interessant kan zijn. Daarmee bedoel ik: iedereen die Instagram gebruikt. In het boek worden niet alleen tips voor een mooier en beter account beschreven, er wordt ook uitgelegd hoe alles werkt en welke doelen je ermee zou kunnen behalen.

Mocht je dus op zoek zijn naar een behulpzaam, mooi en informatief boek over Instagram, dan kan ik zeker aanraden om dit boek te lezen. O.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €17,50.

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 2 november 2018 / 11:39

  Ik ben best wel benieuwd naar dit boek, maar kan me ook wel voorstellen dat ik ook eigenlijk alles fout doe haha. Denk dat je sowieso maar moet proberen om niet teveel aan te trekken van “Instagram succes”, want het lijkt meer magie dan theorie.

  • Alyssa
   Auteur
   5 november 2018 / 07:55

   Daar heb je helemaal gelijk in :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?