Mijn Bernadette vesten

Mijn Bernadette vesten

Sinds vorig jaar ben ik regelmatig aan het breien. Ondanks dat het vaak als iets ouderwets wordt gezien, is het één van mijn favoriete dingen om te doen. Ik vind het heerlijk om mooie dingen te breien, garen uit te kiezen en bezig te zijn met verzinnen wat ik nog allemaal wil gaan maken. Inmiddels heb ik mijn zinnen voornamelijk gezet op het breien van Bernadette vesten. Wijdvallende, losgebreide vesten waar je het liefst in zou gaan wonen. Ik heb er inmiddels drie gemaakt en er staan er nog zeker vier Bernadette vesten op de planning.

Bernadette vest

Enkele jaren geleden kwam ik op internet de Bernadette vesten van Kiro by Kim tegen en ik was er meteen helemaal weg van. Ik vond ze zó mooi! De kleurencombinaties, de garens en vooral het model van het vest. Het model was niet nieuw, maar de manier van breien vond ik prachtig. Ik ging meteen op zoek naar prijzen en verkooppunten. Dat werd een beetje de dealbreker, omdat ik geen €500 te besteden had. Niet omdat de vesten het niet waard zijn, maar gewoon omdat ik dat geld niet daaraan kon besteden.

Als creatieveling weet ik dat er gewoon heel veel werk en moeite in een breiproject gaat zitten. Dat in combinatie met het mooie garen dat er gebruikt wordt, zorgt er uiteindelijk voor dat de vesten voor die prijs worden aangeboden. Daar is totaal niets mis mee, ik vind zelfs dat de vesten hun geld dubbel en dwars waard zijn. Toch ging ik op zoek naar een andere oplossing.

Zelf breien

Voordat ik met het breien van Bernadette vesten begon, had ik alleen nog maar sjaals gebreid. Ik ging op zoek naar een patroon en kwam erachter dat het eigenlijk niet lastig is om er zelf mee aan de slag te gaan. Er zijn op internet meerdere (simpele) patronen te vinden van diverse Bernadette vesten. Daarnaast is het model wijdvallend en maakt het niet zo veel uit wanneer het niet perfect past. Iets dat bij aansluitende modellen wel essentieel is. Ik besloot om het te gaan proberen en kocht daarvoor goedkoop garen bij Zeeman. Op YouTube zijn een heleboel handige video’s te vinden.

Mijn Bernadette vesten

Ik was blij verrast dat het goed lukte en ik weliswaar tevreden was over het resultaat. Het enige dat ik op dat moment heel moeilijk vond was het in elkaar zetten. Daarvan kan ik alleen maar zeggen: oefening baart kunst. Inmiddels heb ik met behulp van diverse video’s op YouTube, en honderd keer opnieuw proberen, een manier gevonden die vrijwel onzichtbaar is.Mooier garen

Voor het tweede vest besloot ik om bij Veritas mooier garen te kopen. Ik combineerde meerdere draden met elkaar en breidde een paars vest, met gouden lurex. Omdat ik bij de eerste poging veel te dikke naalden had gebruikt, heb ik het hele vest nog een keer uitgehaald om het beter te breien op dunnere naalden. Vreselijk veel werk, maar uiteindelijk was ik dan ook heel trots op mijn mooie vest. Niet perfect, maar voor mij mooi genoeg om te dragen.

Mijn Bernadette vestenMijn Bernadette vesten

Helaas, is deze al aan het pillen. Zo zonde wanneer je duur garen koopt en het alsnog pilt. Zo zie je maar dat kostbaar garen niet altijd garantie geeft tot een pluisvrij breisel.

Het laatste vest dat ik breide heb ik net twee weken af. Ik maakte een wit fluffy vest, met glanzende details. Het materiaal is niet perfect, maar ik heb nu wel het patroon gevonden dat voor mijn gevoel het mooiste zit en past. En daarmee ga ik aan de slag de aankomende maanden.

Mijn Bernadette vestenMijn Bernadette vesten

Nieuwe projecten

Op dit moment ben ik nog bezig met een sjaal en muts, maar daarna ga ik aan de slag met een ander vest in groentinten. Dit garen heb ik al een tijdje liggen en ik kijk er naar uit om er eindelijk mee aan de slag te gaan.

Volgende week zal ik mijn patroon met jullie delen. Dit maakte ik zelf, aan de hand van een aantal andere patronen. Tevens zal ik dan een aantal bestaande video’s op YouTube delen, waarin technieken worden uitgelegd die zeker van pas zullen komen.

Het patroon dat ik voor mijn Bernadette vesten gebruik.

Deze blogpost bevat affiliate links.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

5 Reacties

 1. Arionne
  12 april 2020 / 20:09

  Yes heb het patroon👍🏻👍🏻Ga snel beginnen Bedankt hoor

  • Alyssa
   Auteur
   27 april 2020 / 10:35

   Super leuk!! 🤗🤗

 2. Karen
  4 maart 2020 / 11:10

  Hi Alyssa do you have the pattern for the grey glitter vest? It’s just what I’m looking for!
  /Karen

 3. Marieke Cools
  3 maart 2020 / 16:52

  Wat maak jij toch mooie en gezellige vesten Alyssa. Ik wil er ook een maken maar ik wil hem niet zo royaal breien. Hoe doe ik dat? Ik ben niet zo’n ster en dit zal dan mijn eerste vest worden. Ik ben 74…. en ik vind veel dingen leuk om te doen. Succes, Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?