Weekend in Londen – dag 2

Zoals jullie eergisteren al konden lezen, waren Tom en ik een lang weekend in Londen. We hebben het ontzettend fijn gehad en willen zeker nog een keer terug wanneer het wat rustiger is. Deze week vertel ik in een aantal blogposts over de dingen die we bezocht en gezien hebben. Vandaag vertel ik over onze tweede dag waarop we Camden, Platform 9 3/4, The Beatles Store en het voormalige huis van Freddie Mercury bezochten.

Garden Lodge

Toen ik op donderdagavond op internet aan het zoeken was naar plekken in Londen, kwam ik per toeval terecht bij het voormalige huis van Freddie Mercury (Queen). Het bleek nog geen 900 meter van ons hotel te liggen en we besloten dat we ‘s ochtends hier even heen zouden wandelen. Dit konden we namelijk te voet doen en ik was eigenlijk wel nieuwsgierig naar deze plek. Op internet kwam ik overal foto’s tegen van een grote muur met allemaal quotes en brieven aan de zanger. Zoiets vind ik dan fascinerend om te zien en wil ik graag bezoeken, vooral omdat ik nog regelmatig naar zijn muziek luister.

Garden Lodge ligt een beetje uit de richting van het toeristische gedeelte van Kensington, tussen de huizen. Er waren nog twee meisjes aan het rondkijken bij het huis en later kwamen er nog twee Amerikanen even langslopen. Er waren dus wel meer mensen die afwisten van deze plek, maar niet zoveel als bijvoorbeeld bij Abbey Road.

Eenmaal bij de muur (en deur) aangekomen bleek dat werkelijk alles wat ik op de foto’s had gezien, was verwijderd. De hele muur was schoongemaakt, de deur was in een andere kleur geverfd en er waren stickers (‘graffiti is a crime’). Over de deur zat een plastic scherm, waardoor het onmogelijk was om de deur te beschrijven. Iets wat in het verleden natuurlijk regelmatig is gebeurd. Wauw, wat anders dan op de foto’s, het kwam een beetje kil over.

Camden

Vanuit daar zijn we naar Camden gegaan. Ik was donderdag een beetje sceptisch over Londen. Voor mij was het gewoon echt te druk, teveel, too much. Alles. Toen we in Camden uit het metrostation stapte, zei ik meteen: ‘Oké, dit vind ik leuk. Dit is mijn ding.’ En dat bleek ook echt zo te zijn. We begonnen te lopen en liepen langs allerlei platenzaken, vintage winkels en kraampjes. We kwamen in een kleurrijke straat een graffiti tegen van een teckel als engeltje en alleen dat was voor mij al bijzonder. De meesten zullen wel begrijpen waarom (Juup).

We gingen op zoek naar het beeld van Amy Winehouse. Een beetje cliché, maar ik wilde het toch graag zien. We kwamen terecht bij een soort foodmarket – super leuk en gezellig. Vanuit daar kwamen we bij een overdekte markt met allemaal kramen met zelfgemaakte producten. Nadat we daar even rond hadden gelopen, zijn we verder gegaan naar Camden Market en daar kwamen we ook meteen het beeld van Amy tegen.

Een kleine opdonder van brons, met veel gekleurde armbandjes en een echte bloem in haar haar. Voorgangers hadden haar lippen rood gemaakt en haar ogen versierd met zwarte eyeliner. Wanneer je dan voor zo’n beeld staat, realiseer je je pas hoe treurig het eigenlijk is. Zo’n talent, hele toekomst voor zich en dan eindig je als een bronzen beeld waar de meeste mensen aan voorbij lopen. Bizar.

Camden Market is echt fantastisch. Voor mij het hoogtepunt van ons weekend. Ook wel toeristisch, maar gewoon heel gezellig en niet overdreven overladen met mensen. Althans, niet toen wij er waren. We liepen door de straten en kwamen een aantal leuke barretjes tegen.

In Camden Market was ook een overdekte markt. Wederom met veel handgemaakte spullen, maar ook veel vintage. We kwamen een winkel tegen met vintage leren en nep bontjassen. Daar vond ik een toffe nep bontjas die we gekocht hebben. Het is echt een statig ding en ik ben er blij mee. De rest van de dag heb ik fijn mijn warme bontjas gedragen, het was namelijk ijskoud.

We hebben daar een paar uurtjes fijn rondgelopen, leuke sfeer en veel om te zien. Wat mij betreft een aanrader. Voor de schoenen liefhebbers: er ligt een mooie Dr. Martens store in Camden Market. Ik kocht er een paar mooie Docs voor Tom. Leuk aandenken aan een fijne dag.

Platform 9 3/4

Zoals ik mijn vorige blogpost over Londen beschreef, waren we op donderdagochtend al even bij Platform 9 3/4. Na ons bezoek aan Camden besloten we om terug te gaan om foto’s te maken. De wachtrij was veel langer, dan de dag ervoor maar we zijn toch blijven wachten. Uiteindelijk hebben we bijna een uur in de rij gestaan. Er staan speciale hekken, iedereen moet netjes op zijn beurt wachten en aansluiten.

Wanneer je eenmaal aan de beurt bent, staat er een medewerker van de winkel te wachten. Om te beginnen mag je een sjaal uitkiezen van je favoriete afdeling. Deze doe je om voor de foto. ik koos – uiteraard – voor de blauwe sjaal van Ravenclaw. De medewerker regisseert een beetje hoe je moet gaan staan en je mag een toverstok kiezen die je omhoog houdt op de foto. Dat vond ik een beetje stom, maar ik heb het toch maar gedaan. I ain’t no party pooper.

Een fotograaf van de winkel maakt twee professionele foto’s, maar Tom mocht naast hem gaan staan en zelf ook foto’s maken. Je bent niet verplicht om de foto’s te kopen en je mag zelf ook gewoon foto’s maken, maar ik heb er wel een gekocht. Ik kreeg er een Platform 9 3/4 mapje omheen en kan dertig dagen de foto digitaal downloaden op hun website. Dit kostte 9,5 pond, wat ik wel een net bedrag vind. We hebben zelf ook leuke foto’s gemaakt, maar ik vond het gewoon een leuk aandenken. Ze proberen er wel iets bij te verkopen, maar ja, waar doen ze dat tegenwoordig niet.

Daarna besloten we om even terug te gaan naar de hotelkamer om te plannen voor de rest van de tijd. We hadden namelijk al veel dingen van ons lijstje gedaan. We gingen eten bij een pub in de buurt van ons hotel en besloten om die avond een beetje rustig aan te doen.

The Beatles Store

Dus……gingen we naar Baker Street! Want daar ligt een Beatles Store, met alleen maar producten van The Beatles. Aangezien ik behoorlijk fan ben van The Beatles vond ik het leuk om zoveel verschillende producten van de band bij elkaar te zien. Ik vind dan ook niet alles leuk hoor, sommige dingen zijn gewoon standaard dingen maar dan met het logo van The Beatles erop. Dat vind ik stom. Wel kreeg ik van Tom een leuk shirt van The Yellow Submarine met een bijpassende sleutelhanger. Het shirt heeft een moderne pasvorm en kan ik dus leuk dragen onder een blazer of vest. Zonder dat het er cheesy uitziet. Top!

Daarna zijn we fijn terug naar het hotel gegaan. Het was een fijne dag geweest en we wilde graag de dag erna heel vroeg naar Portobello Road Market en Westminster. Daar vertel ik in een volgende blogpost meer over.

Volg:
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben dertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Share:

1 Reactie

  1. 28 november 2018 / 09:38

    Wauw wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg, die donuts … en die platenspelers, zo nostalgisch en lekker!


Zoek je iets?