Weekend in Londen – dag 3

Wanneer je aan een weekend weg begint, voelt het alsof je nog zeeën van tijd hebt. Totdat het al de voorlaatste dag is en je je opeens realiseert dat het weekend in Londen alweer bijna voorbij is. Vandaag stonden er nog wat leuke dingen op de planning. We gingen heel vroeg al naar Westminster om over de Westminster Bridge te lopen en om the Big Ben te bekijken, we bezochten Abbey Road en daarna wandelden we door de wijk Notting Hill. In de avond gingen we naar een grote comic megastore: Forbidden Planet.

Westminster

De Big Ben is één van de bekendste attracties van Londen en ondanks dat het er heel toeristisch is, wilden we hem toch even zien. Eenmaal aangekomen bleek Ben een grote party pooper aangezien hij volledig in de steigers staat. Samen met een aantal gebouwen in de omgeving. We wilden graag wat mooie foto’s maken met de Big Ben op de achtergrond, maar dat feestje ging helaas niet door. Geen drama hoor, maar wel jammer.

We liepen over de brug richting de Londen Eye, omdat het ons wel leuk leek om in het reuzenrad te gaan. Ik ben er al eens eerder in geweest en kan me herinneren dat het uitzicht heel mooi is. Eenmaal bij de Londen Eye zagen we aan de kassa dat een ticket maar liefst 28 pond kost. Daarnaast was het poepiedruk. Los van het feit dat we bijna 60 pond voor een ritje reuzenrad een beetje enthousiast vonden, hadden we ook geen zin om dan vervolgens in een overvol reuzenrad te staan of zitten. Daarom besloten we om het reuzenrad over te slaan en te bewaren voor een volgend weekend in Londen.

Abbey Road

We besloten om snel verder te gaan naar onze volgende bestemming en dat waren Abbey Road en Abbey Road Studios. Twee plekken die al lange tijd op mijn bucketlist stonden. Voor Abbey Road en Abbey Road Studios stap je uit op metrostation St. John’s Wood en vervolgens is het ongeveer 500 meter lopen. Aangezien het overladen was met mensen, hadden we het bekende zebrapad heel snel gevonden. Ik wilde graag een foto waarbij ik alléén over het zebrapad liep, net zoals iedereen die daar op dat moment stond.

Het was een hele uitdaging om een goede foto te krijgen, aangezien iedereen er ongestructureerd en ongeduldig door elkaar loopt. Na twintig pogingen hebben we het maar opgegeven. Niet te doen. Daarnaast is het gewoon een ontzettend drukke weg en op sommige foto’s lijkt het net alsof ik ieder moment werd aangereden door auto’s of dubbeldekkers (hahaha). De foto hierboven zijn we op zondagochtend om half 8 gaan maken – toen de zon nét op was. Toen waren we vrijwel de enige. Wat je al niet wilt doen voor een foto…

We liepen nog een stukje door naar Abbey Road Studios en ik vond het echt tof om deze plek een keer te bezoeken. De quotes en brieven die over de hele muur staan verspreid zijn indrukwekkend om te lezen. De algehele sfeer die er hangt is echt bijzonder. Heel veel mensen beschrijven hun dankbaarheid en liefde voor de muziek van The Beatles. Van over heel de wereld. Fascinerend.

Portobello Road

Vanuit Abbey Road gingen we door naar Portobello Road, in de wijk Notting Hill. Ook wel bekend vanwege de film met Hugh Grant en Julia Roberts. Als groot liefhebber van deze film (lees: die ik inmiddels wel zo’n honderd keer heb gezien), vond ik het leuk om eens in Notting Hill te zijn. Vooral de gekleurde huizen vond ik heel tof om te zien. Het roze huis was favoriet, echt fantastisch. Daar zou ik iedere dag vrolijk van worden.

Omdat Tom en ik het super leuk vinden om over rommelmarkten te struinen, besloten we om over de markt van Portobello Road te lopen. De meeste kramen verkopen nieuw spul, maar er waren ook wel wat kramen met vintage spullen. We zagen oude LP’s, vintage meubels en andere leuke hebbedingetjes. Het was er ontzettend druk, maar wel heel leuk. We hebben er een paar uurtjes leuk rondgelopen en het zonnetje scheen. Echt een top ochtend na de twee soort van ‘mislukte’ bezoekjes in de ochtend. Een favoriet moment van ons weekend in Londen.

Blauwe deur

Ongeveer halverwege de wandeling zagen we een heleboel mensen hysterisch bij een blauwe deur poseren. DE blauwe deur uit de film. Ik kon het niet laten om ook maar even te poseren. De boekwinkel uit de film schijnt trouwens ook echt te bestaan, maar daar hebben we verder niet naar gekeken. Het was dat we de deur toevallig tegenkwamen, anders hadden we er verder niet naar gezocht. Extra fancy omdat we net Starbucks hadden gehaald. #instaproof

Anyway, de markt was heel tof. Er waren een aantal kramen met vintage LP’s, waarvan een heleboel die we in Nederland nog nooit eerder zagen. De prijzen waren ook lager dan hier in Nederland. Op rommelmarkten vind je hier nog zelden LP’s van David Bowie, terwijl we er in Londen heel veel hebben gezien. Wat natuurlijk ook wel heel logisch is.

Forbidden Planet

We gingen opnieuw eten bij The King’s Head (want, heel lekker) en besloten om daarna toch nog wat te gaan winkelen. Ondanks de drukte. Onze eerste stop was bij Forbidden Planet. Een comic winkel een gigantisch aanbod van alles wat er maar met cartoons en comics te maken heeft. Ik was op zoek naar specifieke Funko Pops en dit is één van de winkels in Londen waar ze een groot aanbod hebben.

Van  Disney hebben ze er helaas heel weinig, maar ik vond wel mijn Dumbledore die al een hele tijd op mijn wishlist stond. Daarnaast was het gewoon even leuk rondkijken. Er was een heel gedeelte met spullen van Harry Potter, met een heleboel items van de nieuwe Fantastic Beasts film. Heel tof, aanrader wanneer je zulke dingen leuk vindt. Ik moest me inhouden om niet een hele verzameling Harry Potter spullen te kopen.

Daarna hebben we nog een rondje over Oxford Street gelopen en zijn we terug naar het hotel gegaan om onze koffers in te pakken. De laatste avond van ons weekend in Londen.

Weekend in Londen – dag 1

Weekend in Londen – dag 2

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 4 december 2018 / 10:15

    Ik verbaas me erover hoeveel jullie doen / gezien hebben: zo leuk! :) Geluk gehad met het weertje ook volgens mij, maakt het toch wel af hé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?