Mijn manieren om geld te besparen

Mijn manieren om geld te besparen

Om eerlijk te zijn ben ik niet echt iemand die dagelijks bewust bezig is met geld besparen. Ik draai niet iedere eurocent om en sta ook niet uren te twijfelen wanneer ik iets wil kopen of iets nodig heb. Ik weet wat ik per maand te besteden heb en ik weet ook wat ik per maand aan uitgaven heb. Toch probeer ik op een creatieve manier te kijken naar de manieren waarop ik geld kan besparen.

Doordat ik geen gekke dingen doe, kom ik nooit echt in de problemen aan het einde van de maand. Ik vind het belangrijk om geen onnodige kosten te maken. Daarom probeer ik altijd winkels te kiezen waar producten het goedkoopst zijn. Ik vind het namelijk onzin om in een andere winkel meer geld te betalen voor precies hetzelfde product.

Zo heb ik voor kerst een flesje parfum bij een groot warenhuis gekocht. Ik betaalde hier € 92 voor. Toen ik een uur later toevallig bij een parfumerie naar binnen ging, zag ik dat hetzelfde flesje parfum daar ongeveer € 20 goedkoper was. Ik heb toen het flesje parfum teruggebracht naar de ene winkel, om vervolgens voor dat geld hetzelfde flesje parfum én een lipstick te kopen bij de goedkopere winkel. Zo had ik twee cadeaus in plaats van één, voor hetzelfde geld.

iPhone los kopen

Een aantal jaar geleden was ik zat om een duur mobiel abonnement af te sluiten, alleen maar om het toestel ‘gratis’ te krijgen. Ik betaalde maandelijks ruim € 65 voor mijn mobiel abonnement en ging nadenken over manieren om dit financieel aantrekkelijker te maken.

Ik ging rekenen en kwam erachter dat het een stuk goedkoper was om het toestel los te kopen in combinatie met een sim only abonnement. Begrijp me niet verkeerd: een nieuwe iPhone kopen kost veel geld, maar dan ben je er wel in één keer vanaf. Anders blijf je maandelijks hoge kosten voor het toestel betalen. Vaak is deze bijdrage vele malen hoger dan de daadwerkelijke prijs van het toestel. Daar komt bij dat het toestel na twee jaar een stuk minder waard is, terwijl jij toch dezelfde bijdrage blijft betalen gedurende die periode.

Acties in de gaten houden

Wekelijks blader ik even gauw door alle reclamefolders heen. Winkels zoals HEMA, Kruidvat, Zeeman, Aldi en Lidl hebben iedere week interessante aanbiedingen. Bij Kruidvat zijn regelmatig bepaalde merken of productgroepen 1+1 gratis en ze verkopen er met regelmaat merkproducten aan lagere prijzen.

Afgelopen week waren de Happy Socks in de aanbieding voor € 3,99 per paar. Ook sokken uit de huidige collectie, die in de officiële webshop gewoon voor de normale prijs (€ 9,95 per paar) worden verkocht. Zo koop je twee paar voor de prijs van één paar. Altijd leuk om cadeau te geven, je kunt nooit genoeg sokken hebben.

Kringloop of rommelmarkten

Als kringloopjunkie kan ik het niet vaak genoeg zeggen: wandel af en toe eens de kringloop binnen! Er zijn zoveel leuke spullen die je daar voor een prikkie kunt kopen. Ik heb al de mooiste spullen gekocht voor maar een paar euro. Meubels kocht ik al vaker op rommelmarkten. Je kunt er een project van maken door het meubelstuk te verven en/of door het op te knappen.

Bloempot nodig? Vooral wanneer je van planten houdt kan bloempotten kopen echt een dure bijkomstigheid zijn. Bij de kringloop kosten ze vaak maar 25 cent per stuk. 99% van mijn bloempotten zijn afkomstig uit de kringloop.

Shoppen bij de DM

Eens in de zoveel tijd rijden we naar Duitsland om inkopen te doen bij de DM. Toen ik voor het eerst bij een DM was, ging er echt een wereld voor me open. Toiletartikelen zijn hier véél goedkoper. Niet alle merken die in Nederland worden verkocht zijn bij de DM te vinden, maar heel veel merken wel. Ook het eigen merk van DM is een aanrader: goedkoop en fijn in gebruik.

Ik denk dat wanneer je zelf gaat kijken naar manieren waar op je op jouw eigen manier geld kunt besparen, je er vanzelf plezier in krijgt. Je kunt een leuk doel verzinnen voor het geld dat je bespaart of er een speciaal potje voor maken. Resultaat zien is altijd leuk! Op Pinterest zijn leuke ideeën voor zelfgemaakte spaarpotten te vinden.

Wat is jouw manier om geld te besparen?

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?