Waarom Valentijnsdag wél leuk is

‘Valentijnsdag is zó vreselijk commercieel, wij houden elke dag van elkaar en niet alleen op Valentijnsdag.’ – said every Dutch couple ever. Een uitspraak waar ik al jaren naar luister en het deels mee eens ben. Van de andere kant vraag ik me af waarom we Valentijnsdag niet leuk mogen vinden. Het lijkt namelijk wel alsof er een of ander verbod op zit. Tijd om de taboe te doorbreken en te praten over hoe leuk Valentijnsdag kan zijn.

Valentijnsdag

Valentijnsdag = commercieel

Don’t get me wrong: ik ga niet beweren dat Valentijnsdag niet commercieel is. Want dat is het natuurlijk hartstikke wel. Ik denk alleen dat Valentijnsdag zoveel meer is dan alleen commercieel. Je kunt nooit genoeg liefde geven, dus waarom niet op die ene dag in februari? Zelfs wanneer je – zoals velen zeggen – elke dag heel veel liefde geeft aan je partner.

Er zijn nooit genoeg momenten om te laten zien hoeveel je om iemand geeft. En dit hoeft natuurlijk niet persé alleen je partner te zijn. Ik kreeg als kind ieder jaar een valentijnskaart van mijn oma, die mij vertelde hoeveel ze van mij hield. Ik kan me herinneren dat ik dat altijd heel leuk vond. Gewoon dat iemand de moeite deed om mij speciaal een kaartje te sturen. Dat vond ik als kind fantastisch en dat gevoel heb ik nog steeds wanneer iemand de moeite doet om mij een kaartje te sturen.

Niet vanzelfsprekend

Inmiddels heb ik ondervonden dat het niet vanzelfsprekend is om samen met iemand te zijn op Valentijnsdag. Ik heb me ook jarenlang overbodig gevoeld op Valentijnsdag. Niet iedereen heeft een grote liefde. Er zijn mensen die ver weg zijn van hun grote liefde en er zijn mensen die hun liefde zelfs hebben verloren. Ik kan me heel goed voorstellen dat je Valentijnsdag dan echt een stomme dag vindt. Dat neemt niet weg dat je alsnog lief voor jezelf kunt zijn.

Koop een leuk cadeautje voor jezelf of spreek met een goede vriend(in) af om samen Valentijnsdag te vieren. Of stuur een aantal kaarten naar mensen die je dierbaar zijn. Ik geloof dat wanneer je deelneemt in het hele circus, je je automatisch minder alleen voelt dan dat je als een soort moppersmurfende lurker iedereens cheesy foto’s en statussen gaat bekijken. No offence of judgement, als jij dat graag doet: ook prima.

Tegendraads

Zo’n twee jaar geleden schreef ik een artikel over Valentijnsdates die niet zo cliché zijn. Ik weet niet helemaal waar dat artikel gebleven is, maar ik vond het wel een leuke tegendraadse insteek. Daarmee bedoelde ik eigenlijk te zeggen dat je Valentijnsdag helemaal op je eigen manier mag vieren. Er is geen regel die zegt hoe deze dag eruit zou moeten zien. Je mag het helemaal op je eigen manier doen. Dus wanneer jij in het kader van de romantiek een hele avond samen met je lief horror wilt kijken, waarom niet? En wanneer je het helemaal niet wilt vieren: ook hartstikke prima.

Cadeautjes

Ik ben zo’n persoon die het altijd heel leuk vind om cadeaus te geven. Wanneer ik de kans krijg om iemand een origineel cadeau te geven: I’m in. Ik hou van cadeaus geven en vind het altijd een hele uitdaging om voor mensen een passend en origineel cadeau te verzinnen. Ook met Valentijnsdag. Geen gekke dingen, maar gewoon iets leuks. Iets waarvan ik weet dat mijn vriend moet lachen. Iets waar ik hem blij mee maak en waarmee ik een keertje extra kan zeggen hoeveel ik om hem geef. Want inderdaad: dat maken we elkaar iedere dag wel duidelijk.

Dit jaar kreeg ik de kans om dit een beetje anders te doen, dus dat deed ik ook met een aantal leuke Valentijnscadeaus. Waarvan een aantal met foto van ons. Lekker cheesy, maar zo leuk om eens te doen. Zonder negatieve overtuigingen dat Valentijnsdag alleen om de commerce draait.

Het Bucketlist boek voor koppels

Valentijnsdag

Toen ik nog single was had ik nooit verwacht dat ik een boek als dit zou kopen. Na een kijkje in dit boek vond ik het juist wel een leuk cadeau. Er staan grappige opdrachten in waarmee we volgens mij erg veel lol gaan hebben. Gewoon grappige dingen. Zo is een opdracht bijvoorbeeld om elkaars tanden te poetsen. Weird as fuck, maar wel hilarisch.

Er is een extra optie om het boek te personaliseren met namen en informatie het stel.

Pindakaaaaas

ValentijnsdagAangezien mijn vriend wel van Pindakaas houdt, moest ik erg lachen om deze gepersonaliseerde pot pindakaas van Calvé. Ik bedoel, dit is natuurlijk wel het meest cheesy cadeautje dat je kunt verzinnen. Maar dan ook echt. De pot zit een mooi doosje, waardoor het meteen een hoger cadeaugehalte heeft. Ik noem mijn vriend nooit echt bij zijn naam, dus ik heb er iets anders op laten zetten.

Champagnefles met onze foto

Valentijnsdag

Een (klein) feestje is niet compleet zonder een glaasje bubbels. Wij zijn groot fan van bubbels en daarom vond ik deze fles met gepersonaliseerd etiket wel leuk. Op het etiket heb ik mijn favoriete foto van ons laten drukken. De foto is genomen in ons favoriete restaurantje in Italië en we lagen in een deuk. Op één of andere manier is het voor ons beide heel moeilijk om even ‘gewoon’ leuk met elkaar op de foto te gaan. En dan bedoel ik een foto die je ook daadwerkelijk aan mensen durft te laten zien. Daarom vind ik deze wel leuk. De foto is niet perfect, maar laat wel precies zien hoe we echt zijn.

Chocolaatjes

ValentijnsdagHoe cute zijn deze chocolaatjes in hartjesvorm? Ik vind ze heel cute.  En ze waren heel lekker, want we hebben ze natuurlijk al opgegeten na het maken van de foto’s. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Je kunt er je eigen foto op laten zetten en ze zitten in een mooi doosje. Ook leuk voor andere gelegenheden.

Houten Valentijnskaart

ValentijnsdagHierboven besprak ik al een keer dat ik kaarten krijgen altijd heel leuk vind. Gewoon het idee dat er iemand de moeite doet om me een kaartje te sturen. Deze houten Valentijnskaart is weer eens iets anders dan een kaart van papier én kan leuk worden neergezet. Er was nog een plek op ons fotoplankje. Daar past deze precies tussen. Er zit een handig houdertje bij van hout, waarin de kaart kan worden neergezet.

Ik geef toe dat dit artikel net iets meer cheesy is geworden dan dat eigenlijk mijn bedoeling was. Een aantal jaar geleden moest ik echt niets van Valentijnsdag hebben. Nu ik een relatie heb, vind ik het toch leuk om mijn lief iets leuks te geven. Niet per se de gebruikelijke roze en rode hartjes met rode rozen, maar wel met andere leuke cadeaus of een ‘date’ die niet zo cliché is.

Kortom: ik denk dat Valentijnsdag voor iedereen leuk kan zijn. Het is geen schande om Valentijnsdag leuk te vinden.

Dit artikel bevat producten die mij zijn toegestuurd ter review en bevat affiliate links.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?