Kringloopgeluk #3

Kringloopgeluk

Vorig jaar startte ik met een rubriek waarin ik af en toe liet zien welke schatten we vonden op rommelmarkten en bij de kringloop. Rondstruinen op (rommel)markten of in kringloopwinkels is één van mijn lievelings. Op zoek naar vintage schatten of kringloopgeluk. De afgelopen maanden zijn er weer een heleboel leuke items bij gekomen, waarvan ik er een aantal ga laten zien in deze blogpost.

DMC garen

In de vorige blogpost waarin ik onze vondsten liet zien, vertelde ik over het doosje met DMC garen dat ik voor € 2,00 kocht. En dat ik de ambitie had om te starten met borduren. Inmiddels ben ik nog steeds niet begonnen met borduren, maar ik heb wel nog meer mooi DMC garen gevonden bij de kringloop. Ik kocht voor € 3,00 een zak met meer dan 150 strengen borduurgaren. Super mooie kleuren en de 99% ongebruikt. Wederom echt kringloopgeluk! Nu nog beginnen.

Kringloopgeluk

Broodtrommel

Deze emaille broodtrommel kochten we twee jaar geleden. We stonden op het punt om te verhuizen naar ons nieuwe huis en vonden tijdens de vrijmarkt op Koningsdag een aantal leuke spullen voor in huis. Waaronder deze emaille broodtrommel. Ik denk dat dit het eerste item was dat we samen kochten voor in ons huis.

De broodtrommel staat nog altijd op het aanrecht en ik ben er nog steeds blij mee. Ik vind vooral het vintage design heel tof. Je vindt ze ook wel eens in het oudgroen of wit – die vind ik ook prachtig! Maarja, wat moet je met twintig broodtrommels hé…

Kringloopgeluk

Gele vaas

Okergeel is één van de kleuren die ik altijd heel mooi vind. Qua kleding staat het me voor geen meter, maar ik vind het wel echt een super mooie kleur. Deze vaas zag ik staan op een rommelmarkt in België waar we geregeld even een kijkje gaan nemen. De verkoper vroeg er € 1,00 voor en daar kon ik de vaas niet voor laten staan. De vaas is vintage en afkomstig uit West-Duitsland.

Kringloopgeluk

Hanglamp

Tom en ik waren al een tijdje op zoek naar een mooie lamp voor boven de bank. We waren eigenlijk op zoek naar een mooie kroonluchter (oud), maar dat bleek best een lastige zoektocht. Veel kroonluchters zijn niet echt oud, te duur of veel te groot. Die wat wel zouden passen vonden we meestal niet zo mooi. Totdat ik op een markt deze lamp tegenkwam. Het is niet echt een kroonluchter, maar het heeft er wel iets van weg.

Voordat we de lamp ophingen hebben we eerst alle snoeren en draden vervangen. Je weet het nooit met iets dat bijna zestig jaar oud is. Het is een design lamp uit de jaren 60. We zijn er heel blij mee.

Kringloopgeluk

Teckel

Lezers die mij al langer volgen weten dat ik van teckels houd, voornamelijk omdat ik zelf een teckel heb gehad. Ik heb dan ook een zwak voor alle leuke dingen die maar met een teckel te maken hebben. Deze vintage teckel is afkomstig van mijn ouders en ik ben er altijd helemaal weg van geweest. Het meest favoriete item bij mijn ouders thuis. Ook kringloopgeluk.

Doordat er nog niet zolang geleden een schilderij op viel, was het beeld doormidden gebroken. Zo vreselijk zonde, want deze teckels van Jema vind je gewoon niet meer zo heel veel. Ik was dan ook heel blij toen Tom de twee delen heel mooi aan elkaar kreeg gelijmd. De waarde van zo’n stuk daalt dan ontzettend, maar dat maakt niet uit: de teckel heeft een mooie plek gekregen. Beter dan weggooien!

Kringloopgeluk

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

4 Reacties

  1. 14 maart 2019 / 08:42

    Ohhh die teckel is echt geweldig! <3
    Ik kijk uit naar de andere artikels.
    Liefs, Evelien

  2. 12 maart 2019 / 10:30

    Stuk voor stuk echt prachtige items, vooral jullie lamp vind ik echt een pareltje. Wat is ‘ie mooi. Extra leuk dat ie dan ook nog zo uniek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?