Uitwaaien aan zee

jas – Only | muts – Carhartt | sneakers – Nike | jeans – H&M | sunnies – RayBan

Een aantal dagen geleden besloten Tom en ik om spontaan een dag naar de zee te rijden. Gewoon, om even uit te waaien en langs het strand te lopen. We reden naar Oostduinkerke, een dorp aan de Belgische kust. Het weer was niet fantastisch, maar het was toch fijn om even bij de zee te zijn en een wandeling te maken over het strand. Het was niet extreem koud, maar het waaide wel ontzettend hard.

uitwaaien aan zee

Zoals jullie eerder deze maand konden lezen, ben ik begonnen als ZZP’er. Iets waar ik al heel lang naar uit zat te kijken en me erg op verheugde. De afgelopen weken liepen echter niet helemaal lekker wat betreft mijn gezondheid. Eind februari had ik een stevige griep. Ik was net op tijd beter voor Carnaval en heb gelukkig wel gewoon kunnen vieren. Ik startte met het uitwerken van mijn nieuw project, totdat ik me opeens weer heel ziek en vooral heel moe voelde.

Nadat ik me dagenlang ziek voelde en koorts had, kwam ik erachter dat ik wéér Gordelroos heb. Ik zeg weer, omdat dit de derde keer is. Iets dat vrij uitzonderlijk is, je krijgt het normaal gezien maar één keer in je leven. Iedereen die de waterpokken heeft gehad kan het krijgen. Ik probeerde het weg te stoppen, maar dat lukt gewoon niet wanneer je 39 graden koorts hebt en pijn.

twijfels

Ik vind het zo ontzettend vervelend wanneer ik van alles WIL doen en dan niet KAN omdat ik te ziek ben. Ik voel me dan schuldig tegenover mezelf, de mensen om me heen en tegenover mijn bedrijf. Dit is juist het moment waarop ik productief wil zijn en stappen wil zetten. Wanneer dat dan niet lekker loopt is dat gewoon niet fijn. Ik begon me ook af te vragen of het allemaal wel zo’n goed idee is en of ik het wel in me heb om een succesvol te zijn. Daarom nam Tom me mee naar de kust: uitwaaien aan zee en om even aan iets anders te denken.

fijne dag

Het was echt een fijne dag en ik realiseerde me dat je bepaalde dingen gewoon echt niet in de hand hebt. En het zal uiteindelijk allemaal wel een reden hebben. Meer dan mijn best kan ik uiteindelijk niet doen. We maakten een wandeling in Oostduinkerke en gingen daarna lunchen in Oostende. We vonden een leuk restaurantje met ontzettend lekker eten.  Ik heb echt genoten van onze dag aan zee. Het was qua weersomstandigheden niet de meest perfecte timing, maar voor ons kon er geen beter moment zijn. Ook wanneer het stormt is het strand een mooie plek, ik vind vooral het effect van het zand dat over de oppervlakte waait altijd zo’n magisch gezicht. Prachtig! Daarna reden we terug naar huis.

Normaal gezien ben ik niet iemand die publiekelijk ‘klaagt’ over ziek zijn. Aan de andere kant vind ik het belangrijk om ook de minder perfecte dingen te laten zien en te vertellen waar ik mee zit. Ik ben blij dat het inmiddels een stuk beter gaat en ik weer lekker aan het werk ben. Wat ik geleerd heb van deze situatie? Dat je bepaalde dingen niet zelf in de hand hebt. Ook als ondernemer kun je ziek worden en daardoor tijdelijk niet voor 100% kunnen functioneren. Des te meer reden om het daarna weer voor 200% op te pakken en dankbaar te zijn voor een goede gezondheid én productiviteit.

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?