Op reis naar de Costa del Sol

Als ik mocht kiezen zou ik het liefst altijd op reis zijn. Wanneer ik op internet foto’s zit te kijken van verre (en minder verre) bestemmingen, dan voel ik heel erg de behoefte om daarheen te willen. Door de straten wandelen, koffie drinken met locals en vooral zoveel mogelijk nieuwe plekken zien. Ik geloof dat ze dat wanderlust noemen, maar ik vind dat zo’n gehyped woord. Ik denk dat ik onbewust het liefst de hele wereld over zou reizen. Gelukkig zijn er in Europa een heleboel mooie streken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Waaronder de Costa del Sol, die vaak onderschat wordt.

Costa del Sol

Zoals jullie weten is Italië mijn favoriete vakantiebestemming. We gaan ieder jaar terug naar Italië. Niet echt origineel, maar dat gebeurt nou eenmaal wanneer je het ergens heel erg naar je zin hebt. Dat geldt ook voor onze favoriete stad Berlijn. Wanneer ik ga nadenken over andere bestemmingen waar we nog graag heen willen, dan zijn dit andere steden in Italië, Zuid-Afrika of Amerika. Los van die drie staan er nog een heleboel andere bestemmingen op ons wensenlijstje en daar komen telkens weer nieuwe bij. Van steden tot bezienswaardigheden.

Nog niet zo lang geleden viel mijn oog op een serie foto’s van de Costa del Sol, de 300 kilometer lange zonnekust aan de Middellandse Zee. Foto’s waarop bekende plaatsen als Málaga, Marbella en Torromolinos te zijn waren. Ook zag ik foto’s van minder bekende plaatsen, die ik niet eens kende. Het viel me toen pas om hoe mooi alles daar is en vooral ook hoe zonnig.

Bij de Spaanse Kust denk ik al snel aan overvolle badplaatsen, straten vol hotels en vooral heel veel toeristen. Niets is minder waar. Ik ga niet zeggen dat de streek niet toeristisch is, maar er zijn zeker ook plekken waar meer te zien is dan alleen strand, cafés en hotels. Tijdens het bekijken van deze foto’s kwam er een idee in mijn hoofd voor een nieuwe reis op mijn bucketlist: eentje langs de Costa del Sol. Niet om feest te vieren en op het strand te liggen, maar vooral om al die mooie dorpjes te verkennen. En ijsjes te eten natuurlijk.

Málaga

Een groot deel van de Costa del Sol ligt in de provincie Málaga, met als hoofdstad de gelijknamige stad Málaga. De moeite waard om te bezoeken vanwege de mooie stranden, maar er is veel meer te zien. Zo ligt er in het centrum van de stad een prachtige spa in Marokkaanse stijl en is er een botanische tuin. De typische spaanse straatjes zijn altijd leuk om even doorheen te wandelen. Een auto huren Málaga is handig, zo kan de reis langs de zonnekust meteen beginnen.

Rondom Málaga liggen prachtige witte dorpjes. De perfecte setting voor mooie foto’s en een lekker drankje in de zon. Daarnaast zijn er een aantal kerken en kastelen die je kunt bezoeken, het is maar net waar je interesse ligt. Wanneer je op zoek bent naar iets avontuurlijks, zou je op pad kunnen gaan in de bergen. Caminito del Rey is één van de bekendste  plekken voor hiking.

Genieten

‘Ja maar Lis, als je dan toch alles van de wereld wilt zien, dan ga je toch niet naar Spanje?’ Jawel. Waarom niet? Wanneer ik met Tom in de auto zit en we rijden naar onze (vakantie)bestemmingen dan zit ik altijd heel tevreden naar buiten te kijken. Ik kan echt genieten van een autorit waarin ik naar huizen kan kijken, de natuur kan zien en het liefst zoveel mogelijk dieren. Gewoon de omgeving op zich.

Bij ieder huis vraag ik me af wie erin woont, hoe diegene het ingericht heeft, of er vintage schatten te vinden zijn op zolder. Ik zie huizen die ik prachtig vind en meteen zou willen kopen. Dat zullen veel mensen wel raar vinden, maar zo werkt mijn brein nou eenmaal. Ik ben altijd heel benieuwd naar zulke dingen en kijk altijd naar wat er allemaal te zien is.

Daarnaast kan ik echt genieten van de natuur. Bergen, water, groen, bloemen, sneeuw en vooral de dieren. Ik ben echt zo’n kneus die daar heel blij van kan worden. Hoe kneuterig het ook is. Net zoals ik blij kan worden van een middag ieder kneuterig souvenirwinkeltje af te gaan om de mooiste magneten voor onze verzameling te kopen. Dat zijn voor mij de kleine dingen waarom ik zo van reizen houd.  De grotere dingen zijn dat ik ervan houd om nieuwe plekken te ontdekken, de sfeer te proeven en gewoon te zien hoe het leven er ergens anders aan toe gaat.

En de zon natuurlijk. Daarom denk ik dat de zonnekust wel een goede bestemming voor mij zou zijn.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.
Header by jesus luna71 on Unsplash
Photo by Filimon Ana-Maria on Unsplash
Photo by Daniel Norris on Unsplash
Photo by Alejandro Luengo on Unsplash

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?