Badpakken Inspiratie

Badpakken Inspiratie

Wat ik leuk vind om te zien is dat je de laatste zomers steeds meer dames in badpak ziet. Toen ik jonger was, was het echt een no go om een badpak te dragen. Raar eigenlijk, want een badpak kan even mooi staan als een bikini. Naar mijn mening is een badpak niet gebonden aan leeftijd of figuur, net zoals de bikini dat niet is. Ik denk dat iedereen lekker zelf mag weten welke badmode ze willen dragen. Zolang zij zich er maar gelukkig en zeker over voelen. Voor mij persoonlijk was dat altijd de bikini. Toch ben ik de laatste twee zomers badpakken veel meer gaan waarderen, mede omdat er tegenwoordig zoveel mooie modellen zijn. Een badpak hoeft helemaal niet meer oubollig te zijn, het is juist een heel hip accessoire voor de zomer geworden.

Onzeker

Ik spreek uit eigen ervaring wanneer ik zeg dat ik me vaak onzeker heb gevoeld om badmode te dragen. Ik deed het natuurlijk wel, maar voelde me vaak niet helemaal gelukkig in badmode. Nog steeds zijn er momenten dat ik me eigenlijk niet helemaal happy voel wanneer ik in bikini rondloop. Wat mij op die momenten helpt is om in ieder geval badmode te dragen die ik heel erg mooi vind. Een mooie bikini dragen maakt het voor mij een stukje minder spannend, daarom zorg ik altijd dat ik genoeg mooie bikini’s in de kast heb liggen.

In badmode lopen kan voor sommige dames een uitdaging zijn, zeker wanneer ze onzeker zijn over hun lichaam (lees: buik). Een badpak is toch iets minder verhullend dan een bikini en kan daarom een stukje fijner of zekerder aanvoelen. Los daarvan denk ik dat we als vrouw niet altijd onzeker hoeven te zijn over ons lichaam. Zolang we maar een leuke tijd hebben en gelukkig zijn. Every body is a summer body.

Trend

Zoals ik hierboven al benoemde kan ik de trend rondom badpakken alleen maar toejuichen. Badpakken staan vaak zo elegant en stijlvol. Als puber zou ik er nooit aan denken om een badpak te dragen, misschien ook wel omdat toffe badpakken als deze toen helemaal niet te vinden waren. Geen leuke prints, extra details of bijzondere modellen. Badpakken waren vaak oubollig en dat wilde je natuurlijk niet zijn.

Dat is tegenwoordig echt wel anders. In de winkels vind je de mooiste badpakken, met de meest toffe prints en details. Je vindt volop sportieve badpakken, corrigerende badpakken of juist badpakken met een lagere rug. Ik zou daar best mee over het strand willen wandelen of in het zwembad willen liggen. Geen probleem!

Favorieten

Aangezien er voor ons een vakantie naar Italië op de planning staat, ben ik me al een beetje aan het oriënteren qua badmode. Tijdens mijn zoektocht (o.a. bij de Bijenkorf) kwam ik veel moois tegen. Onderstaande badpakken zijn mijn favoriet, waaronder het gele Tommy Hilfiger badpak. Mede omdat ik de lage rug zo mooi vind.

Daarnaast vind ik het gele Cyell badpak heel mooi vanwege het strapless model en de vrolijke print. Hieraan kun je duidelijk zien dat badpakken echt niet meer saai en oubollig hoeven te zijn.

Weet jij al wat je deze zomer op het strand gaat dragen?

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking. Foto credits: Bijenkorf.
Header foto: Ishan @seefromthesky

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

 1. 7 mei 2019 / 18:43

  Leeeuk! Ik heb dit jaar al een paar mooie bikini’s gekocht maar wil heel graag een mooi zittend badpak. Die witte met stipjes is mijn favoriet.

 2. 7 mei 2019 / 10:00

  Wat een super leuke badpakken. De wit zwarte polkadot is mijn favoriet<3

 3. 7 mei 2019 / 09:09

  Ik vind badpakken ook heel tof! Alleen heb ik het zelf nog niet geprobeerd, misschien toch maar eens doen. :-)
  Het effe gele badpak is echt prachtig!

  Liefs,
  Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?