Blue Collar Hotel Eindhoven

Blue Collar Hotel Eindhoven

Toen Tom en ik laatst een bruiloft hadden in Eindhoven, besloten we om er een weekend van te maken. We gingen op zoek naar een hotel in de buurt van de trouwlocatie en kwamen terecht bij het Blue Collar Hotel Eindhoven. Een mooi en trendy hotel in het bruisende Strijp-S, gevestigd in een oude Philipsfabriek. Ook wel bekend als het Klokgebouw. We hadden een fijn weekend en het hotel was écht de moeite waard.

Blue Collar Hotel Eindhoven

‘High standards in hospitality with a rock and roll mentality‘. Het hotel zegt zelf de perfecte mix te zijn van nostalgie en rock & roll. Behalve concerten worden er regelmatig zakelijke events georganiseerd. Het hotel is stijlvol en industrieel ingericht. Wij vonden de inrichting heel gezellig en mooi. Precies passend bij de industriële buurt en locatie. Zoals ik al zei op Instagram: ik kreeg er Berlijn-vibes van. Veel oude elementen uit de fabriek zijn behouden gebleven en deze zijn nog steeds overal te zien.

Blue Collar Hotel Eindhoven

Het gebouw ziet er uitnodigend uit, met een leuk terras en kraampjes. Je stapt binnen in een gezellige bar, met tafeltjes, banken en gezellige hoekjes. Er staat tevens een piano met het bijschrift Play Me, met daarboven een graffiti van Mozart. Dat vonden we al echt een toffe eyecatcher om bij binnen te komen. Inchecken ging heel makkelijk, vriendelijk en snel. Door middel van de lift kwamen we op de verdieping van onze kamer.

Helemaal aan het einde van de gang bevond zich onze kamer: The Jack’s Room. Tom had namelijk de Jack Daniel’s Suite geboekt.

Blue Collar Hotel Eindhoven

Het hotel is goed bereikbaar en ligt recht tegenover een parkeergarage. Voor €7,00 per dag mochten we hier parkeren. Heel handig en ook niet zo duur.

The Jack’s Room

Toen Tom het hotel online ging boeken, zagen we dat het hotel een Jack Daniel’s Suite heeft. Het leek ons wel tof om deze te boeken, gewoon voor de leuk. Bij aankomst van de kamer was meteen duidelijk dat het om The Jack’s Room ging, aangezien er met koeienletters ‘Jack lives here’ op de deur staat. De kamer is ingericht zoals elke andere kamer, maar dan met heel veel accessoires van Jack Daniel’s. Het was een fijne kamer met een fijn bed. Gezellig ook, door de warme inrichting met warme kleuren.

De badkamer vond ik persoonlijk iets minder. Het is niet echt een badkamer, maar meer een ingebouwde keet met een douche, wc en wasbak. Vooral de rode muren vond ik nogal overweldegend – laten we het maar zo noemen. De badkamer was niet echt praktisch en schoon. Er stond uit voorzorgd een trekker en een ontstopper. Het is een heel donker hok, bijna geen licht. Dit vond ik het enige nadeel. Dat zou voor mijn gevoel wel beter kunnen, vooral omdat de rest zo mooi is.

Op de website staat dat je bij het boeken van deze kamer een gratis drankje en een souvenir zou ontvangen – zie ik nu bij het schrijven van deze blogpost – maar die hebben we niet gekregen, haha. Niet heel belangrijk, maar wel beetje gek. Los van de badkamer vonden we het echt een mooie en gezellige kamer, dat is uiteindelijk het meest belangrijk.

Ontbijt

Voor het ontbijt gingen we naar de vijfde verdieping. Een grote ruimte met een heleboel tafels, heel gezellig ingericht. Het had wel iets weg van een bedrijfskantine, maar dan met een buffet en meer sfeer.

Het buffet was klein, maar wel veelzijdig genoeg. Daarnaast kun je vanuit de ontbijtruimte heel mooi over de omgeving kijken. Het viel ons toen pas op hoeveel Berlijn-vibes we eigenlijk kregen bij de omgeving Strijp-S. Zeker ook veel locaties om foto’s te maken, iets dat we volgende keer zeker meer zullen doen. Soms is de gelegenheid er gewoon niet.

Eindhoven

Sinds ik samen met Tom ben, ben ik vaker in Eindhoven geweest dan de jaren daarvoor. Ik vind het echt een leuke stad, met een leuk centrum. Leuke winkels, gezellige eetzaakjes en gewoon leuk om doorheen te wandelen. Eindhoven is zeker een stad waar ik af en toe wil zijn. Gelukkig niet zo ver uit de buurt.

Ons verblijf in het Blue Collar Hotel was geslaagd. We hebben het heel erg naar onze zin gehad. We hebben het samen nog wel eens over dit weekendje Eindhoven en dan zeggen we tegen elkaar dat we het hotel zeker nog eens opnieuw zullen boeken.

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

  1. 5 juni 2019 / 10:38

    Wauw, wat een super gaaf hotel! Ik ga deze zeker onthouden voor een weekendje Eindhoven!

  2. 5 juni 2019 / 09:19

    Wauw het ziet er echt fantastisch uit zeg, mooie foto’s heb je ook gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?