Capri Circle Bag + patroon

Capri Circle Bag

In oktober liet ik jullie vol trots mijn eerste gehaakte tas zien, de Capri Circle bag. Ik had nog nooit eerder iets (serieus) gehaakt en vroeg me af of het wel zou lukken. Aangezien ik heel tevreden ben over het resultaat besloot ik om er nog een te maken, maar dan in een andere kleur. Vandaag deel ik het resultaat én vertel ik waar je het (gratis) patroon kunt vinden.


Capri Circle Bag patroon

Het patroon dat ik gebruikt heb is afkomstig van de blog Two of Wands van Alexandra. Een mooie en volledige blog over breien en haken, waarop Alexandra ontzettend veel mooie patronen deelt. Via Pinterest kwam ik op haar blog terecht. Ik vind de Capri Circle Bag zo mooi, dat ik spontaan leerde haken.

Een collega ging kort daarna op vakantie naar Amerika en nam voor mij het originele garen mee. Daarmee bedoel ik: het garen dat ook op het patroon terug te vinden is, afkomstig van Lion Brand.

Welk garen heb ik gebruikt?

Toen ik het patroon vond op internet, begon eigenlijk meteen de zoektocht naar geschikt garen. Ik durfde het garen niet goed in Amerika te bestellen, dus ging hier in Nederland op zoek naar een alternatief. Ik deed de aanname dat de tas gemaakt zou zijn van stug materiaal, vergelijkbaar met het materiaal waarvan de tassen zijn gemaakt die je in de winkel kunt kopen. Deze zijn veelal van riet, rotan of soortgelijk materiaal gemaakt.

Dit was een hele klus, maar ik vond uiteindelijk papiergaren bij Zeeman. Heel goedkoop en daardoor geschikt om even iets ‘uit te proberen’. Ik wist op dat moment namelijk helemaal niet of het me wel ging lukken en of ik het wel zo leuk zou vinden als ik dacht.

Het papiergaren bleek veel te stug en ik kreeg blaren op mijn vingers. Ik raad niet echt aan om dit garen te gebruiken, er zijn ook andere alternatieven. Toen ik het garen uit Amerika ontving, merkte ik een wereld van verschil. De tas is oorspronkelijk gemaakt van heel zacht bandjesgaren (lees: ook wel lintjesgaren genoemd). Er zijn veel merken die dit verkopen, ook in Nederland. Lion Brand noemt het Rewind Yarn.

Natuurlijk heb ik gekeken welk vergelijkbaar garen in Nederland verkrijgbaar is. Ik kwam uit bij Katia (lees: de Washi garens) en ook Lana Grossa verkoopt meerdere soorten bandjesgaren. Hier heb ik het zelf nog nooit een tas van gehaakt, maar het lijkt vergelijkbaar garen.

Ik maakte deze tweede tas in burgundy, ook wel bordeaux rood. Op mysterieuze wijze is deze een stukje groter geworden dan de groene tas die ik vorig jaar haakte. Ik heb echt geen idee hoe dit kan, maar vind het niet zo heel erg. Ik had precies genoeg garen voor de tas en de twee kwasten.

Moeilijk?

Haken vind ik erg leuk om te doen, maar ik ben er eigenlijk nog niet zo goed in. Ik ben echt een beginner. Deze tas was daarom een heel fijn project om mee te beginnen, je hebt maar enkele eenvoudige steken nodig. Wanneer je een beetje creatief bent en gelooft dat jij ook kan haken, dan weet ik zeker dat het kan lukken.

In deze YouTube video’s leggen ze meer uit over de technieken die je nodig hebt.

Patroon

Een aantal weken geleden heb ik contact gezocht met Alexandra om te vragen of ik haar patroon naar het Nederlands mocht vertalen. Hier heb ik helaas geen antwoord op gekregen, vandaar dat ik het Amerikaanse patroon met jullie deel. Mocht er in de toekomst toch een reactie komen, dan kan ik altijd nog een vertaalde versie plaatsen op mijn blog.

Capri Circle BagCapri Circle BagCapri Circle BagCapri Circle BagCapri Circle Bag

Het Amerikaanse patroon is hier gratis te vinden. Mochten jullie een Capri Circle Bag haken, naar aanleiding van mijn artikel, laat het dan even zien op social media :-)! Vind ik heel leuk.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. Wilma van Wijck-Timmermans
  19 maart 2020 / 21:53

  Goede avond, zou je me toer 22 uit kunnen leggen?

  • Alyssa
   Auteur
   20 maart 2020 / 14:30

   Hoi Wilma, ik heb je mail vanmiddag beantwoord :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?