Creatief blogger event

Creatief bezig zijn is één van de dingen die ik het liefst doe. Gelukkig kan ik mijn creativiteit op veel manieren kwijt. Niet alleen door het schrijven van nieuwe content en het maken van foto’s, maar ook door middel van mijn creatieve hobby’s. Een aantal weken geleden werd ik door Viking uitgenodigd voor een creatief blogger event – #creatiefmetviking.

Creatief blogger event

Het creatief blogger event vond plaats in Amsterdam en bestond uit drie leuke (creatieve) workshops. Er waren nog een aantal andere bloggers, wat het extra gezellig maakte. Leuk om na lange tijd een aantal nieuwe bloggers te leren kennen en een beetje te kletsen.

Daarnaast was er een heerlijke lunch, verzorgd door Crazy Kitchen, met een heleboel vegetarische opties. Mag ook wel eens gezegd worden dat het super is wanneer hier rekening mee wordt gehouden. Dat gebeurt namelijk écht niet overal en altijd.

Ik keek erg uit naar de drie workshops, aangezien ik het altijd leuk vind om nieuwe dingen te leren. Vooral wanneer het creatieve dingen zijn óf juist dingen die ik kan gebruiken binnen mijn online onderneming. Zoals de eerste workshop productfotografie, die werd gegeven door Lucie Beck.

Flatlay fotografie

Als blogger kan ik alleen maar beamen dat het maken van dé perfecte flatlay best wel wat moeite en tijd kan kosten (lees: en frustratie). Voor een buitenstaander lijkt het misschien simpel, maar dat is het echt niet. Ik vond het dan ook ontzettend leerzaam om tips te krijgen van een pro. Neem maar eens een kijkje op haar website, dan zie je hoe prachtig haar foto’s zijn. Echt fantastisch!

Lucie is gespecialiseerd in het maken food foto’s, toch zijn de tips die ze geeft ook toepasbaar op andere thema’s. Lucie liet ons live op een flatscreen zien op welke manier ze haar foto styled en welke probs ze daarvoor gebruikt. Doordat ik al jaren blog en al veel foto trends heb meegemaakt, waren er een aantal dingen die ik al wist. Toch heeft Lucie me nieuwe dingen kunnen leren en was er meer dan genoeg inspiratie voor het proberen van nieuwe stijlen en probs.

Dankjewel voor het delen van je kennis, Lucie!

Houtbranden

De tweede workshop die ik volgde was houtbranden door Ilse van Lus Oosterhout. Een aantal maanden geleden kocht ik bij Lidl een houtbrander en ik deed toen al eens een poging tot het maken van iets moois. Je ziet op Insta en Pinterest zoveel mooie dingen! Dat wilde ik ook! Maar ik bleek er niet echt een talent voor te hebben.

Juist daarom vond ik het leuk om een workshop te krijgen van iemand die er wel heel goed in is. Vol goede moed begon ik aan mijn theedoosje, maar na een halve minuut had ik al schroeiplekken op het hout. Op plekken waar het niet moest. Ondanks de goede tips van Ilse lukte het me voor geen meter. Ach, ik heb andere talenten zullen we maar zeggen. Dat neemt niet weg dat ik het echt leuk vond om te doen en dat andere bloggers wel echt mooie dingen maakte.

Mochten jullie willen zien hoe het wél moet, neem dan eens een kijkje op de website van Ilse of op haar Insta waar ze haar creaties deelt. Aanrader.

Kalligraferen

De derde en laatste workshop werd gegeven door Manon. Een workshop kalligraferen staat nog altijd ergens op mijn creatieve bucketlist, maar het kwam er nooit van. Ik vond het leuk om even kort kennis te maken met kalligraferen en ik had er gelukkig iets meer talent voor dan houtbranden. Mooie handschriften (lees: en handletteren) heb ik altijd fascinerend gevonden, maar ik neem nooit de tijd om te oefenen.

Nu had ik wel het moment om het uit te proberen en het viel me echt heel erg mee. Ik vond het zelfs heel ontspannend. Echt een aanrader om eens uit te proberen. Voor meer informatie over de workshops die Manon geeft, kunnen jullie hier een kijkje nemen.

Ik ben van plan om in de toekomst zeker nog vaker hiermee bezig te zijn. Het lijkt me tof om zo mooi te kunnen schrijven en dit toe te kunnen passen op uitnodigingen of kaartjes. Super leuk!

comfort zone

Wanneer ik een blogpost schrijf denk ik altijd goed na over de waarde ervan. In deze blogpost nam ik jullie mee naar een event. Het was mij even een dingetje om hier alleen heen te gaan. Maar ik deed het toch, ondanks dat ik het wel eng vond. Ik heb echt een leuke dag gehad en ik heb daarnaast een heleboel inspirerende dames ontmoet.

(Vrouwelijke) ondernemers, in welke vorm dan ook, vind ik gewoon heel inspirerend. Ik vind het gewoon heel knap wanneer je een goedlopend bedrijf runt. Dus dat wil ik jullie ook meegeven met deze blogpost: blijf dingen doen die je eigenlijk niet durft. Daar leer je het meest van.

En kijk af en toe ook eens naar andere (vrouwelijke) ondernemers, ook daar kan je ontzettend veel van leren of je laten inspireren.

Dankjewel, Viking voor de uitnodiging.

Een aantal foto’s uit deze blogpost zijn gemaakt door Lucie Beck.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

  1. 5 juni 2019 / 10:51

    Ooooooh dit is denk ik echt één van de leukste events waar ik ooit over gelezen heb. Super, super tof. Allemaal dingen die ik heel graag ook zou willen leren. Vooral flatlay fotografie is iets wat ik heel leuk en nog heel moeilijk vind. En dat eten! Jummie!

  2. 5 juni 2019 / 00:42

    Aah zo’n leuk event! Ik was ook uitgenodigd maar moest helaas werken :-( Als ik het zo zie heb ik wel wat gemist… Lijkt me trouwens ook spannend om er alleen heen te gaan maar wel fijn dat er zoveel leuke mensen waren. Misschien zie ik je de volgende keer wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?