I said YES!

De mensen die mij op Instagram volgen hebben het waarschijnlijk al voorbij zien komen in mijn stories: Tom heeft mij afgelopen dinsdag ten huwelijk gevraagd! Op mijn meest favoriete plek ter wereld: het strand van Lido di Jesolo (Italië). Op de houten pier waar ik al zoveel foto’s heb gemaakt de afgelopen jaren. Je zou kunnen zeggen dat we midden in de zee stonden. Jullie zullen wel begrijpen dat ik dolgelukkig ben en me ontzettend verheug op al het leuks dat nog gaat komen de aankomende maanden.

Verrassing

Ondanks dat ik een klein beetje wel iets in de gaten had, was het toch een ontzettende verrassing. Na een autorit van ongeveer elf uur, liepen we rond 19.00 uur samen het strand op. Mijn ouders waren erbij, we zijn samen op vakantie. Op de pier waar ik het zojuist over had, zat een man uitgebreid te vissen met meerdere hengels. De zee deed wild en de golven waren hoog. We zagen het water door de houten spijlen van de pier omhoog klotsen. Toch liepen we de pier op, aangezien dit een soort van ‘traditie’ is wanneer we hier net aangekomen zijn. Eenmaal aan het einde van de pier zie je namelijk alleen maar zee en hoor je alleen nog maar de golven.

We waren nog niet halverwege de pier, toen mijn rok en Tom zijn broek al helemaal doorweekt waren. Daar moesten we ontzettend om lachen, maar we liepen wel gewoon door. Die man met zijn hengels zat eigenlijk behoorlijk in de weg, maar met wat kunst en vliegwerk wisten we toch het einde van de pier te behalen. En die man maar mopperen met zijn hengels.

Toen we op het puntje van de pier stonden, ging Tom op één knie zitten en vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Waar ik natuurlijk volmondig ‘JA’ op zei. Natuurlijk wil ik dat.

DE ring

Ik kreeg een prachtige gouden ring, met een grote opaal en daar omheen kleine briljanten. Opaal wordt ook wel maansteen genoemd, omdat de kleur van de steen doet denken aan maanlicht. Opaal is mijn lievelingssteen, mede omdat ik de kleur prachtig vind. Daarnaast geloof ik heel sterk in de kracht van de maan, wat deze steen extra bijzonder maakt. Ik ben iemand die gevoelig is voor de stand van de maan en vind het daarom heel bijzonder dat mijn verlovingsring een maansteen bevat.

Tom heeft deze ring helemaal zelf uitgekozen. Zo lief en goed gekozen, dat bevestigd opnieuw dat hij me heel goed kent. De ring is vintage, ook iets dat perfect past bij wie ik ben en wat ik leuk vind. Ik had geen mooiere ring kunnen krijgen. Voor mij is de ring uniek en one of a kind. Zo goed over nagedacht en met liefde gegeven.

Liefde

Er zijn veel momenten geweest waarop ik niet geloofde dat iemand ooit met mij samen zou willen zijn. Laat staan dat er iemand zou zijn die met mij wilde trouwen. Jarenlang zag ik hoe mensen in mijn omgeving de liefde van hun leven tegenkwamen, relaties kregen, ten huwelijk werden gevraagd en vervolgens trouwden. Gedurende die jaren was ik alleen. Daar heb ik nooit een punt van gemaakt, maar….alleen zijn kan soms toch confronterend zijn.

Ik ben nooit jaloers of afgunstig geweest op die mensen in mijn omgeving. Zo zit ik nou eenmaal niet in elkaar. Ik gun iedereen op deze wereld wat ik mezelf ook gun. Zoveel mogelijk liefde, zoveel mogelijk geluk en zoveel mogelijk van alles wat goed is. Toch voelde ik me vaak eenzaam en vergeten, alsof ik deze dingen nooit zou gaan ervaren. Alsof ik alleen achter zou blijven. Ik keek er niet naar met jaloezie, mer wel met de vraag of ik het ook ooit zou hebben. En ik maakte mezelf lang wijs dat ik het niet eens wilde hebben.

Of misschien was ik wel iemand die deze dingen niet zou vinden in het leven. Misschien zou ik wel die gezellige tante worden die altijd alleen naar feestjes zou komen en wijn zou drinken. Misschien had ik er zelfs al vrede mee, dat ik zo zou worden.

Maar toen kwam Tom en wist ik dat het ook anders kon. Ik ben heel gelukkig dat ik hem mocht tegenkomen en dat hij voor altijd bij mij wilt zijn. En ik bij hem, natuurlijk. Ik kan me geen betere man wensen en kan niet wachten totdat we gaan trouwen. Nu even genieten van alle voorpret, want ik heb ontzettend veel zin in alles wat er nu gaat komen. Dat begrijpen jullie natuurlijk wel. 

Liefs uit Italië – xA

When the moon hits your eye like a big pizza pie,
that’s amore.
When the world seems to shine like you’ve had too much wine,
that’s amore
Bells will ring ting-a-ling-a-ling, ting-a-ling-a-ling
and you’ll sing “Vita bella” 

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

5 Reacties

 1. 16 juni 2019 / 22:37

  Wat mooi om te lezen en gefeliciteerd, geniet van deze tijd <3
  Ik ga op 8-8-2019 trouwen en zijn momenteel druk met de verbouwing!

  • Alyssa
   Auteur
   10 juli 2019 / 10:09

   Dankjewel, heel lief! Jouw grote dag staat al bijna voor de deur, lijkt me zo vreselijk spannend en bijzonder tegelijk! Ben heel benieuwd naar je jurk!

 2. 15 juni 2019 / 11:16

  Aaaah! zo ongelofelijk leuk voor je! Van harte!

 3. 15 juni 2019 / 09:03

  Wat een prachtig nieuws, geniet ervan! Van harte gefeliciteerd :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?