Nadenken over ons droomhuis

Ondanks dat we ons ontzettend thuisvoelen waar we op dit moment wonen, denken Tom en ik regelmatig na over waar we in de toekomst willen gaan wonen. Al eerder vertelde ik op mijn blog over onze plannen om een woning van containers te bouwen. Dit idee zit nog steeds in ons hoofd, maar we weten nog niet helemaal hoe we dit willen gaan uitvoeren. Gelukkig is er genoeg inspiratie te vinden op het internet om over te brainstormen samen.

Moodboard

Het leuke aan brainstormen over ons nieuwe huis is dat we online heel makkelijk een verzameling kunnen maken van onze ideeën. Op Pinterest zijn talloze toffe ideeën te vinden en je kunt deze meteen opslaan op een (gezamenlijk) moodboard. Zo hebben we uiteindelijk een goed beeld van onze ideeën en hoe deze te combineren zijn. Niet alleen over hoe het huis er zelf uit komt te zien, maar ook over de inrichting van ons droomhuis.

Dit verandert nog wel eens, hoor. Ook dat is een voordeel van een online moodboard: je kunt er heel makkelijk ideeën aan toevoegen, maar je kunt ze ook weer met één druk op de knop van het bord verwijderen. Daarnaast is het met behulp van een moodboard heel makkelijk om te visualiseren hoe ons droomhuis er volgens ons uit zou komen te zien. Iets waar ik me de laatste maanden wat meer in verdiept heb: dingen manifesteren door ze te visualiseren.

Door regelmatig bezig te zijn met de moodboards, hoop ik dat we een groot deel van onze plannen kunnen laten uitkomen.

Veel licht

Het gaat sowieso een huis worden met veel licht. Heel veel licht. Iets wat we beiden heel mooi vinden. Door zoveel mogelijk ramen te verwerken in ons huis, willen we zoveel mogelijk licht creëren. Ik geloof dat daglicht heel belangrijk is en dat je je er echt beter door kunt voelen. Daarnaast zorgt het voor ruimtelijkheid. Zeker in combinatie met een overwegend wit interieur met veel natuurlijke tinten.

Een klein nadeel van het hebben van veel ramen is dat je heel zichtbaar bent: je kunt overal naar binnen kijken. Dat is dan ook iets waar we ook meteen aan denken wanneer we het hebben over het plaatsen van zoveel mogelijk ramen. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om toch privacy te creëren, waaronder vitrage gordijnen. Het voordeel van dit type gordijnen is dat ze niet meteen heel verduisterend zijn, maar toch nog een groot deel van het licht door laten schijnen.

Een aantal jaar geleden waren vitrage gordijnen vooral heel ouderwets, maar tegenwoordig zijn deze er in veel hippere uitvoeringen dan de glasgordijnen van vroeger. Mochten we kiezen voor ramen met bijzondere afmetingen, dan kunnen we altijd de gordijnen op maat laten maken. Ik geloof dat er voor iedere uitdaging in een interieur een oplossing te vinden is.

Een heel mooi  voorbeeldje aan het water <3

4575 containers

Wanneer Tom en ik aan het praten zijn over ons droomhuis, grapt hij wel eens dat we uiteindelijk een woning gaan bouwen van minstens 4000 containers. Aangezien ik steeds wel weer een kamer weet te verzinnen die we ook écht (ja echt, écht, ECHT) nodig hebben. Naast de vele kamers die we sowieso al verzonnen hebben. Ik geloof dat dit uiteindelijk wel zal meevallen. Wanneer je toch de keuze hebt om zelf iets te bouwen, dan maak je er natuurlijk ook gewoon het beste van.

Voor nu weten we nog niet precies wanneer we ons plan in uitvoering gaan brengen. Het is sowieso wachten totdat we een stuk bouwgrond gevonden hebben waar dit kan en mag. Dat zal waarschijnlijk het meest lastige worden. Mocht er meer bekend zijn, dan laat ik het uiteraard aan jullie weten. Ondertussen blijven we gewoon over ons droomhuis brainstormen en nadenken. En sinds een aantal dagen ook over onze bruiloft.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?