Binnenkijken in onze woonkamer

onze woonkamer

Een tijd geleden was één van de vaste rubrieken op Cynthia.nl de binnenkijker. In deze rubriek ging Cynthia bij mensen op bezoek om hun interieur en de verhalen achter het interieur vast te leggen. Ik vond deze rubriek altijd super leuk om te lezen en besloot om een vergelijkbare blogpost te schrijven over onze woonkamer.

Ons huisje

Tom en ik wonen momenteel in een huurhuis en zijn al een tijdje op zoek naar een geschikt koophuis. Ik vertelde jullie al eerder over onze plannen om zelf te gaan bouwen en dat we graag een groot stuk grond aan ons huis willen om bijvoorbeeld dieren (lees: alpaca’s) te houden. Dat is echt een droom van mij.

We zijn nog altijd fanatiek op zoek. Gelukkig wonen we nu heel fijn en vinden we het niet erg om hier nog een tijdje te blijven wonen. Ons huisje hebben we precies naar onze smaak ingericht en we voelen ons er helemaal thuis. Er zijn wel wat dingen die we niet helemaal mooi vinden, maar waar weinig aan kunnen veranderen.

Ik vind de badkamer niet helemaal fantastisch en af en toe hebben we gewoon te weinig ruimte voor alle mooie meubels die we graag willen neerzetten. Zoveel mooie dingen, maar zo weinig plaats. Story of our life.

Daarnaast is er één raam waar we geen goede raamdecoratie voor kunnen vinden. Het raam is vrij groot en de standaardmaten verkrijgbaar in de winkels zijn altijd net te klein. Een tijd geleden hebben we nagedacht over rolgordijnen, maar we zijn nu aan het overwegen om hier twee of meerdere rijen jaloezieën te hangen. Door regelmatig te kijken naar interieur inspiratie, zien we steeds nieuwe raamdecoratie ideeën voorbij komen. We hadden eerder nog niet gedacht over jaloezieën, maar dit lijkt ons voor nu een mooie oplossing.

Rotan

Als er één ding is waar ik echt gek op ben – interieur gerelateerd – dan is het rotan. Ik vind het zo mooi en stijlvol! En dan met name vintage rotan. Niet altijd even makkelijk te vinden, maar daardoor juist extra leuk wanneer je wél weer eens een pareltje tegenkomt.

onze woonkameronze woonkameronze woonkameronze woonkameronze woonkameronze woonkamer

Ondanks dat er nu wel heel veel stoelen in onze woonkamer staan, vind ik het toch mooi. Onze laatste nieuwe aanwinst is deze Pauwenstoel. Dit model stond al een tijdje op mijn wishlist en een aantal weken geleden kocht ik er een via FB-market. Echt een fijne plek om af en toe leuke vintage of tweedehands items te scoren.

Om nog even terug te komen op raamdecoratie in onze woonkamer: bamboe jaloezieën zouden heel goed passen bij de rotan meubels. Qua kleur, maar ook zeker qua stijl.

Planten

Sinds twee jaar ben ik een echt plantenmeisje geworden. Vroeger vertelde ik altijd tegen mezelf dat ik er niet goed in was, totdat ik ontdekte hoe leuk ik het vind om met planten bezig te zijn. Inmiddels staat ons hele huis vol met planten en vind ik het mooi om dit te combineren met onze favoriete meubels. De planten zijn behoorlijk aanwezig, maar ik houd wel van de gezelligheid.

Vintage

De mensen die mij al langer volgen weten dat ik gek ben op vintage. Er zijn dan ook een aantal vintage items te vinden in ons interieur. In de keuken staat onze locker, waar we nog steeds blij mee zijn. Dit was een cadeau van Tom zijn broer. Doordat de locker niet zo diep is, bespaar je er veel ruimte mee. Veel accessoires zijn ook vintage, zoals de West-Germany vazen, onze hanglmap en mijn Teckel-verzameling. In de keuken heb ik een aantal vintage keukenspullen staan.

Opa’s klok

Mijn meest favoriete hoekje in de woonkamer is die waar de klok van mijn opa staat. Deze klok was zijn trots. Toen opa kwam te overlijden, was er niemand die de klok wilde hebben. Gelukkig kreeg ik de klok, want ik vind hem echt prachtig. Het was een geschenk aan de familie van mijn opa toen zij nog een hotel hadden. De klok loopt helaas niet meer, maar zal altijd onderdeel blijven van ons interieur. Opa was mijn favoriete persoon ooit, dus ik ben blij dat ik zo’n mooie herinnering aan hem heb.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?