Een fijn plekje in de tuin

Sinds een aantal maanden werk ik vanuit thuis als zelfstandige. De eerste paar weken kostte het me heel wat moeite om thuis mijn draai te vinden, omdat ik snel werd afgeleid. Om deze afleiding tegen te gaan, maakte ik een aantal hoekjes in huis waar ik fijn en rustig kan werken. Één van deze hoekjes is een fijn plekje in de tuin. Dankzij onze mooie loungeset, bijpassende tuinkussens en accessoires, werd het één van mijn lievelingsplekken in huis.

Loungeset van pallets

Vorig jaar maakte Tom van oude pallets een heel mooie loungeset onder een afdak. In onze tuin staat een soort tuinhuisje, waaraan hij een overkapping heeft gemaakt. Deze is makkelijk weer weg te halen (lees: we wonen in een huurhuis), maar geeft onze tuin toch een beetje meer karakter. Wanneer je tijdelijk een huis huurt, ga je natuurlijk niet allerlei dure aanpassingen doen waar je daarna nooit meer iets aan hebt. Tenminste, zo denken wij erover.

Door deze loungeset is het voor mij mogelijk om lekker in de tuin te zitten met mijn laptop. Dit is één van mijn favoriete plekken in ons huis. Vooral nu het zomer is, zit ik hier heel vaak. Bovenstaande foto maakte ik vlak nadat we de kussens hadden ontvangen, inmiddels is de zithoek meer aangekleed en hebben we een kachel neergezet.

Stylen!

Ik beleef altijd heel veel plezier aan het stylen van interieur en het samenstellen van leuke combinaties. Vooral in huis, maar ik vond het ook echt leuk om onze tuin een soort van make-over te geven. Ik wist van tevoren al een beetje welke vibe ik aan onze tuin wilde geven, daar ging ik dan ook mee aan de slag.

De hekken in onze tuin waren bekleed met zwart zeil. Iets dat ik echt helemaal niet mooi vond en waarvan ik zelfs een beetje onrustig werd. Deze hebben we een soort van bekleed met bamboematten. Dit geeft een heel natuurlijk, maar toch gezellig resultaat. Een relatief goedkope manier om de hekken een totaal andere uitstraling te geven. Een nieuwe schutting vinden we namelijk een beetje overdreven voor een (tijdelijk) huurhuis.

Rotan

Mijn perfecte interieur kun je met de volgende woorden omschrijven: rotan, vintage, wit, planten en gezelligheid. Als er één ding is waar ik helemaal gek op ben, dan is het rotan. Dat is al jaren zo, niet alleen nu het trendy is. Als vijftienjarige claimde ik de vintage pauwenstoel van mijn ouders en plaatste deze op mijn slaapkamer. Diezelfde pauwenstoel – inmiddels 43 jaar oud – staat nog altijd op onze slaapkamer. Aangezien ik dol ben op vintage meubels, komt rotan veel voor in ons huis. Ook in onze tuin staan rotanstoelen, in combinatie met onze loungeset van pallets. We zijn nog op zoek naar een (vintage) rotan tuinset voor in de andere hoek van de tuin.

Perzisch tapijt

Voor een project hebben Tom en ik een heleboel Perzische tapijten verzameld. Één daarvan ligt nu in de tuin, op de vloer van onze loungeset. Het is eigenlijk een kleine toevoeging, maar door dit tapijt krijgt onze zithoek zoveel meer sfeer en warmte. Het oogt gezellig en het is ook nog eens fijn om op te lopen of zitten. Het tapijt is een beetje de finishing touch.

Natuurlijk verkopen ze tapijten die speciaal voor buiten zijn, maar voor nu vinden we ons (vintage) Perzisch tapijt heel tof staan. Tipje: Perzische tapijten hoeven niet duur te zijn. Vaak worden ze gratis aangeboden op verkoopsites. Niet direct iets dat ik in mijn woonkamer zou leggen, maar voor buiten kan dit prima. De weersomstandigheden doen de tapijten natuurlijk niet veel goeds, maar dit zorgt  juist voor meer karakter.

Tuinkussens

Toen Tom klaar was met onze loungeset, was het een hele klus om de juiste tuinkussens te vinden.  Het was niet alleen belangrijk dat we lekker konden zitten op het harde hout, maar het moest natuurlijk ook sfeervol zijn. Hoe mooi je tuinset ook is, hoe geweldig dat vintage bankje ook in je tuin staat te pronken: het is niet af zonder mooie kussens. Uiteindelijk hebben we gekozen voor grijze kussens. De kussens maken onze loungeset echt een heel stuk beter.

Deze willen we gaan combineren met mooie sierkussens. We weten nog niet helemaal welke kleur, maar gelukkig is er meer dan genoeg keuze.

Verlichting

Om het geheel helemaal af te maken, hing ik een aantal snoeren lampjes in onze tuin. Met name in en om de overkapping en onze loungeset. Verlichting kan iets maken of breken. Ik vind het super gezellig wanneer we ‘s avonds in de tuin zitten en er allemaal kleine lichtjes branden. De lichtjes geven zoveel sfeer en kosten in verhouding heel weinig.

De aankomende weken wil ik onze loungeset nog wat meer gaan versieren. Ik ga nog wat dingen ophangen en wat plantjes neerzetten. Ik kan echt blij worden van onze tuin, zeker wanneer alles netjes verzorgd en aangekleed is.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

4 Reacties

 1. 10 juli 2019 / 08:15

  Wat een heerlijk plekje heb je gecreëerd! IK krijg er een beetje beach / loungeclub vibes van en dat vind ik echt super leuk.

  • Alyssa
   Auteur
   10 juli 2019 / 10:08

   Dankjewel! Wij zijn er ook echt blij mee!

 2. 10 juli 2019 / 08:07

  Wat een leuk plekje, ik ben bezig met de mijne.. we hebben gisteren alles wit geverfd.
  Er waren al twee muren wit, maar die moeten eerst opgevuld worden etc.
  Vandaag ga ik de grijze rand verven, ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat!

  • Alyssa
   Auteur
   10 juli 2019 / 10:08

   Wit is altijd zo mooi! Ik houd van wit, creëer je zoveel ruimte mee. Ik ben ook benieuwd, komt het resultaat op je blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?