Mijn smartphone en ik

‘Zit je nou alweer op dat ding? Je kunt ook geen minuut zonder!’ Iets dat ik vaak naar mijn hoofd krijg geslingerd. Ik ga niet ontkennen dat ik veel op mijn telefoon zit, want dat is gewoon zo. Veel mensen vergeten soms een beetje dat een groot deel van mijn werk zich afspeelt op het internet. Mijn smartphone is daarom de perfecte en meest snelle manier om alles rondom mijn onderneming in de gaten te houden. Ook wanneer dit soms ongezellig is.

Verslaving

Of ik verslaafd ben aan mijn telefoon? Ik vind van niet, maar er zijn mensen die hier anders over denken. Ik weet van mezelf dat ik prima mijn telefoon een aantal dagen aan de kant kan leggen. Dat doe ik tijdens vakanties heel vaak en er zijn dagen waarop ik mijn telefoon amper aanraak. Daar heb ik echt totaal geen problemen mee. Wanneer ik me zit te vervelen of ergens gewoon ‘stil zit’, vind ik het wel lastig om mijn telefoon niet even snel te pakken. Dit zijn de momenten waarop ik:

  • mijn mail kan checken (even snel kijken of er nog nieuwe aanvragen zijn);
  • instagram en facebook onderhouden;
  • mijn blog lees en reacties te modereer;
  • verkopen via mijn Etsy-shop controleer;
  • verkoopsites nakijken en zoeken naar vintage spullen;

…..en soms zit ik gewoon schaamteloos te scrollen door social media. En dan nog eens. En daarna gewoon weer opnieuw. Ik kan daar echt lol in hebben en zelfs dingen van leren.

Social Media

Ik zie social media als een mooie manier om mezelf als ondernemer op de kaart te zetten. Daarnaast vind ik het super leuk om nieuwe mensen te leren kennen en om inspirerende mensen te ontdekken. Ongeveer 90% van alles dat ik de afgelopen maanden heb geleerd, was op social media. Daarom is social media voor mij heel waardevol en tegelijk ook onderdeel van mijn werk.

Dat kost soms ook wel wat, want regelmatig is mijn databundel al op voordat de maand voorbij is. Gelukkig heb ik een goedkoop abonnement, waardoor het niet de spuigaten uit zal lopen. Sinds een aantal jaar sluit ik alleen nog sim only abonnementen af. Ik betaalde jarenlang maandelijks veel geld voor het toestel, waardoor ik besloot om het toestel gewoon los te kopen in combinatie met een sim only abonnement. Een losse iPhone kopen is niet bepaald goedkoop en éénmalig een gigantische uitgave. Toch is een losse iPhone kopen in combinatie met een sim only abonnement onder de streep een paar honderd euro’s goedkoper. Tel het maar eens uit.

Negatief

Dat social media ook negatieve kanten heeft weet ik heus wel. Ik ga niet ontkennen dat ik nooit uit het veld ben geslagen door social media. Er zijn momenten geweest waarop ik echt nare dingen mee heb gemaakt op social media. Ik werd er gepest, ik werd er belachelijk gemaakt en ik werd met regelmaat onzeker van de perfecte plaatjes die voorbij kwamen. Ik was sowieso al heel onzeker en social media maakte dit alleen maar erger. Uiteindelijk heb ik geleerd om hier anders naar te kijken en om er anders mee om te gaan. Waardoor social media mij eigenlijk geleerd heeft om anders naar mezelf en anders naar de buitenwereld te kijken. Een waardevolle les.

Nu de wereld in de ban is van social media en veel jonge mensen geconfronteerd worden met het ‘perfecte’ leven op social media, denk ik dat er op school meer aandacht moet worden besteedt aan lessen over social media. Op school kunnen jonge mensen leren hoe social media werkt en waarom niet alles realiteit is. Ik geloof dat je jongeren juist door middel van social media kunt leren om minder onzeker te zijn en meer van zichzelf te houden. Want ondanks alle perfecte plaatjes, zijn er meer dan genoeg mensen die wel hun echte levens laten zien. Dat ‘perfecte plaatje’ is namelijk een beetje uit, mensen willen juist meer van wat er ‘echt’ is.

Feel Good

Dit is bijvoorbeeld één van de accounts waar ik juist heel blij van word. En zo zijn er nog een heleboel anderen te vinden die juist heel waardevol zijn en waar je juist een goed gevoel van krijgt. Mijn ultieme tip is om iedereen waar je je minder goed door voelt gewoon te ontvolgen. Je hoeft niet iedere dag iemand te volgen die jou een rotgevoel geeft, om welke reden dan ook.

Daarnaast is het aan te raden om rare volgers te verwijderen. Dan heb je helemaal zelf onder controle wie jouw content ziet en hoef je je daar ook niet onzeker over te voelen.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?