Onze Bruiloft

onze bruiloft

Inmiddels is het al een maand geleden dat Tom mij ten huwelijk vroeg in Italië. Toch zijn er momenten dat ik nog steeds niet kan geloven dat we gaan trouwen en dat ik volgend jaar de bruid zal zijn. Ik verheug me er heel erg op en vind deze periode ontzettend leuk. Er moet zoveel geregeld worden en er is zoveel waar je aan moet denken! Vanaf nu wil ik jullie af en toe op de hoogte houden over de vorderingen voor onze bruiloft.

Duizend ideeën

Voordat Tom mij ten huwelijk vroeg, had ik al veel ideeën over hoe mijn perfecte bruiloft en hoe ik zou willen dat deze eruit zou zien. Nu we verloofd zijn, is dit alleen nog maar meer geworden: ik zit vol met ideeën en plaatjes in mijn hoofd. Het leuke is dat onze ideeën heel goed samen gaan en dat we over veel dingen hetzelfde denken. We weten nog niet alles, maar we weten wel al welke look and feel we onze bruiloft gaan geven.

Daarnaast zijn we het volledig eens over hoe onze trouwringen eruit komen te zien, welke bruidsauto we gaan gebruiken en waar we onze huwelijksnacht gaan doorbrengen. Dat zijn al een aantal puzzelstukjes die op zijn plek liggen. De aankomende maanden zullen steeds meer stukjes op hun plek vallen.

de datum

Één van de meest lastige dingen om te kiezen vonden we de datum. Vooral met het oog op het (onvoorspelbare) Nederlandse weer in combinatie met onze wens om buiten te trouwen. Dit is een lastige keuze en blijft een grote gok. Regen is in Nederland helaas nooit volledig uit te sluiten. Het kan hier echt iedere dag van het jaar regenen. Een beetje regen is niet erg, het is alleen verdomd lullig wanneer daardoor je hele feest in het water valt.

De vraag is echter: ga je de datum aanpassen aan de locatie, of ga je de locatie aanpassen aan de datum? De locatie kun je zelf vaststellen, maar het weer (en dus de datum) heb je geen invloed op. Daar zijn we nog niet voor 100% uit.

zelf knutselen

Waar ik heel erg naar uit zit te kijken is het verzinnen en maken van versieringen voor onze bruiloft. Aangezien we de stijl en sfeer al bedacht hebben, ben ik druk op Pinterest aan het zoeken naar leuke decoraties. Ik heb al een heleboel materialen in huis en daar ga ik binnenkort mee aan de slag. Ik wil deze DIY’s gaan delen op mijn blog, maar ik weet nog niet of ik dit voor of na de bruiloft ga doen.

Teveel details over onze bruiloft wil ik namelijk nu nog niet weggeven. Misschien denk ik daar binnenkort wel anders over. Het voelt nu nog een beetje als iets dat ik het liefst in een glazen doosje wil bewaren, omdat ik niet wilt dat er iets mee gebeurt. Zo kostbaar voelt het voor mij dat Tom en ik gaan trouwen.

de jurk

Het meest spannende vind ik het uitkiezen van mijn trouwjurk. Ik weet al precies wat ik graag voor jurk zou willen. Samen met mama ga ik binnenkort op pad om een aantal jurken in deze stijl te passen. Daar kijk ik – uiteraard – ontzettend naar uit.

Een aantal jaar geleden paste ik al eens eerder allerlei trouwjurken voor een bruidsshoot. Dit was een bijzondere ervaring. Ik vind het leuk om het nog eens te mogen meemaken, maar dan in het écht.

de volgende stap

De volgende stappen waar we ons mee gaan bezighouden, zijn de voorlopige gastenlijst, de trouwlocatie, welke muziek we graag willen en de zoektocht naar de perfecte trouwfotograaf. Er zijn zoveel fotografen dat we door de bomen het bos niet meer zien. We proberen vooral te kijken naar de stijl die we graag willen en welke fotograaf hier het beste bij past. Mochten jullie nog tips hebben: let me know!

Ik vind het echt leuk om jullie op de hoogte te houden over onze bruiloft. Ik heb vrijwel niemand in mijn omgeving waar ik dit mee kan delen. Door er af en toe over te schrijven, heb ik toch het gevoel dat ik erover kan praten met mensen. Er zullen veel dingen zijn die ik met jullie ga delen, maar niet alles tot in de kleinste details. We willen nog niet alles prijsgeven en onze gasten verrassen. Het moet een prachtige dag worden, waar iedereen met plezier aan terug zal denken. En dan met name Tom en ik.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 13 juli 2019 / 19:53

    Leuk dat je ons meeneemt in het plannen! Kan me voorstellen dat er zoveel bij komt kijken. De jurk uitzoeken lijkt mij het leukste van alle voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?