Wat nou als het ook anders kan?

Wat nou als het ook anders kan?

De laatste maanden ben ik dagelijks bezig met persoonlijke groei, waardoor ik altijd op zoek ben naar nieuwe bronnen van (waardevolle) informatie over dit thema. Tijdens onze vakantie las ik het boek ‘Wat nou als het ook anders kan?’ van Janne Schuijn en ik vind écht dat jij dit boek ook moet lezen.

Janne Schuijn

Ik volg Janne al een hele tijd op Instagram en zij is één van de meest waardevolle mensen die ik volg. Doordat ik haar dagelijks volg op Instagram, wist ik dat ze een boek aan het schrijven was. Ik was dan ook heel nieuwsgierig toen haar eerste boek er (eindelijk) was. Ik bestelde ‘Wat nou als het ook anders kan?’ meteen.

Omdat ik niet lang daarna op vakantie ging, besloot ik om het boek te bewaren om tijdens de vakantie te lezen. Het kostte me heel wat moeite om te wachten (…stiekem las ik thuis al een aantal pagina’s). Op het strand las ik het boek in één keer uit. Ik ben mega enthousiast over dit boek en geloof dat iedereen dit gewoon moet lezen. Het is één van de meest waardevolle en krachtige boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb.

Nuchter

Wanneer je veel met persoonlijke ontwikkeling bezig bent, kom je talloze coaches en andere mensen tegen die hier iets over te zeggen hebben. Ik las de afgelopen tijd heel wat boeken en volg dagelijks coaches en andere mensen die zich hier ook mee bezig houden. Ik zie dagelijks heel wat inspirerende dingen voorbij komen en uiteindelijk komt alles wel zo’n beetje op hetzelfde neer. Daar is niets mis mee, want zo vindt iedereen uiteindelijk iets of iemand die bij hem of haar manier van denken past. Wat ik prettig vind aan Janne is dat ze gewoon nuchter blijft.

Voor mij hoeft het allemaal niet zo zweverig. Ik ga niet ontkennen dat ik een beetje zweverig ben soms, maar ik vind het ook belangrijk om toch nuchter te blijven. De manier waarop Janne alles uitlegt, is toegankelijk en logisch, waardoor ik het veel beter in me opneem en begrijp. Iets wat ik bij veel andere boeken miste. Vaak dacht ik dan tijdens het lezen: ‘Ja, maar, wat bedoel je nou eigenlijk? Wat wil je nou eigenlijk zeggen?’. Dat heb ik bij Janne niet, zij is gewoon duidelijk.

Ik las talloze soortgelijke (lees: of eigenlijk juist niet) boeken en dacht vervolgens na de laatste pagina gelezen te hebben: ‘Ja, dit is allemaal leuk en aardig, maar wat moet ik nu doen dan?’. Dat had ik na het lezen van dit boek niet, ik weet precies wat me te doen staat.

Mindset

De afgelopen maanden was ik bezig met mijn (online) onderneming. Een pad vol met struggles en vooral ook een heel nieuwe zoektocht naar mezelf en mijn rol als (online) ondernemer. Ik kwam erachter dat mijn hart totaal ergens anders ligt en dat ik veel minder gelukkig word van de dingen waarvan ik dacht dat ze me heel gelukkig zouden maken.

Een aantal maanden geleden besloot ik om mede daarom te starten met het Mindshift programma van Janne. Een online programma waarin je in twaalf weken je mindset stap voor stap verandert, een stamp onder je reet krijgt en veel bewustzijn creëert. Tijdens de eerste weken van het programma wist ik niet zo goed wat me overkwam, maar nu we een aantal weken verder zijn merk ik pas hoe het me verder geholpen heeft.

‘Wat nou als het ook anders kan?’ sluit heel goed bij dit online programma aan en is een fijne samenvatting van alles wat ik de afgelopen weken heb geleerd.

Een stamp onder je reet

Ik geloof dat iedereen wel eens een stamp onder zijn of haar reet nodig heeft. We zitten allemaal wel eens in een situatie waarvan we weten dat we eigenlijk actie moeten ondernemen. Een baan die we al heel lang niet meer leuk vinden, een relatie die eigenlijk helemaal niet meer lekker loopt of een plan uitvoeren dat al jaren ergens ligt te verstoffen in de kast. Vaak zijn er allerlei negatieve overtuigingen en andere blokkades, waardoor we bepaalde stappen en keuzes niet durven te maken.

Janne legt in haar boek uit waar deze belemmeringen vandaan komen en op welke manier je je gedachten kunt veranderen. Het is natuurlijk aan onszelf om er ook daadwerkelijk iets mee te doen, maar na het lezen van dit boek krijg je vanzelf de moed om hiermee te beginnen. Of je bent in ieder geval behoorlijk aan het denken gezet.

Het boek van Janne is o.a. hier verkrijgbaar bij bol.com.

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?