Zelf dingen maken voor je bruiloft

Wanneer Tom en ik het over onze bruiloft hebben, zijn we het erover eens dat we veel dingen zelf willen doen. Onze hoofden zitten vol met ideeën. Mocht onze eigen creativiteit ons even in de steek laten, dan zijn er talloze voorbeelden op Pinterest te vinden. De inrichting en decoratie van onze bruiloft willen we sowieso voor een groot deel zelf gaan doen, maar er is veel meer.

Los van het feit dat we het ontzettend leuk vinden om zelf zo actief met onze bruiloft bezig te zijn, is het ook positief voor ons budget. Een bruiloft is een dure bijkomstigheid, zelfs al je niet heel gek doet. Het maakt verder ook niet uit hoe je financiële situatie is: het is gewoon niet iets dat je ‘effe’ doet en bij elkaar spaart. Door veel dingen zelf te maken en te organiseren, blijft er meer geld over voor onze huwelijksreis en andere toekomstplannen.

Trouwkaarten

Een mooie trouwkaart is wel echt een musthave voor iedere bruiloft. Het lijkt me heel leuk om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van onze trouwkaart. Hier hebben we nog even de tijd voor, aangezien we pas in het najaar van 2020 gaan trouwen. Ik wil graag zelf iets illusteren en iets ‘anders’ ontwerpen dan hetgeen je zou verwachten als trouwkaart. Iedereen wilt natuurlijk iets ‘anders’, maar door het echt zelf te doen, wordt het ook echt iets persoonlijks.

Bloemen

Voor het decoreren van onze bruiloft willen we veel bloemen gaan gebruiken. Voor een gedeelte zal dit verzorgd worden door een bloemist. Een ander deel wil ik graag zelf gaan doen. Bepaalde decoratieve stukken vind ik zelf leuk om te maken, zeker die wat op de tafels komen. Deze wil ik gaan combineren met vintage vaasjes. Ik ben er nog niet helemaal uit of dit met echte of met (mooie) kunstbloemen zal zijn. Droogbloemen vind ik ook erg mooi.

Wegwijzers

Van resthout willen we een aantal wegwijzers gaan maken. Iets dat je momenteel op veel bruiloften ziet. Ondanks dat het niet heel origineel is, vinden we het toch erg leuk om deze te gebruiken als decoratie. Bovendien is het lastig om iets te verzinnen dat volledig origineel is en nog nooit eerder door een ander uitgevoerd. Wel kunnen we er – wederom – een eigen draai aan geven door het volledig zelf te maken. Letters schilderen is niet mijn grootste talent, maar misschien is dit wel een mooie gelegenheid om dit te oefenen.

Bedrukte Shirts

Wanneer je op internet gaat zoeken naar leuke trouw hebbedingetjes, kom je van alles tegen. Niet alles vinden we even leuk, maar sommige dingen zijn wel de moeite waard. Ik liet voor ons twee shirts bedrukken met ‘bruid’ en ‘bruidegom’. Voor Tom bestelde ik een basic zwart shirt met v-hals en voor mezelf een witte croptop. Deze shirts zijn vooral leuk voor de zomer, misschien laat ik voor in de winter een trui bedrukken. Ideale outfit voor als we de dag van tevoren alles gaan neerzetten en versieren. Gezien de datum weten we nu nog niet of het een shirt of een trui zal worden tijdens het opbouwen. #crew

Sommige dingen voelen nu nog een beetje te vroeg om er echt al actief mee aan de slag te gaan. Daarnaast weet ik ook niet of we het rond die tijd dan nog steeds zo leuk vinden. Al is dat een terugkerend iets. Veel van onze ideeen zijn in ieder geval terug te vinden op het speciale wedding-bord op Pinterest.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?