Zomerbruin zonder zon

Hoeveel ik ook van de zon houd, het is algemeen bekend dat de zon veel slechter is dan we eigenlijk aan onszelf willen toegeven. Afgelopen maand waren we twee weken op vakantie in Italië en we hebben daar een mooi bruin kleurtje gekregen. In de zon liggen is één van de dingen die ik het liefst doe in de zomer, ondanks dat ik weet dat het eigenlijk niet zo goed is. Gelukkig zijn er ook andere manieren om een mooie zomerse kleur te krijgen.

Ontkenningsfase

Toen ik na onze vakantie na het douchen in de spiegel keek, schrok ik een beetje van mijn kleur. Ik was heel mooi bruin, maar er zat toch wel een rood tintje aan. Net zoals eerdere vakanties nam ik me opnieuw voor om in de toekomst beter te gaan opletten met de zon. We geven het niet graag toe, maar ik denk dat we allemaal wel weten dat het helemaal niet oké is om te lang in de zon te liggen. Hoe mooi het vakantie kleurtje ook is.

Eenmaal thuis is het ook vrij lastig om deze kleur te behouden. Er zijn natuurlijk allerlei foefjes om je bruine kleur zo lang mogelijk te behouden. Denk aan veel water drinken, je huid goed hydrateren na het douchen, niet te lang douchen en goed scrubben. Toch komt er vanzelf een moment dat de bruine kleur verdwenen is.

zonnebank

Om je bruine kleur toch te behouden kun je na je vakantie regelmatig onder de zonnebank gaan. Zonnebanken zijn tegenwoordig heel toegankelijk, aangezien er in iedere stad wel een zonnestudio te vinden is. Ook hier in de buurt zijn er een aantal te vinden. Iets waar ik voorheen heel vaak gebruik van heb gemaakt.

Thuis hadden we jarenlang een zonnebank waar ik regelmatig onder ging liggen. Door de jaren heen werden de lampen slechter, waardoor dit eigenlijk niet meer écht kwaad kon. Ik zorg er altijd voor dat ik niet verbrand, maar dan nog voelt het een beetje als Russisch roulette. Te vaak onder de zonnebank gaan is vragen om problemen.

zelfbruiner

Een manier die heel gezond is én mooi resultaat oplevert, is het gebruik en een goede zelfbruiner. Zoals bijvoorbeeld MineTan. Één van de leiders in de zelfbruiner branche. Hun producten zijn speciaal ontwikkeld om professionele resultaten te leveren. Daarnaast is het voor mij een pré dat hun volledige assortiment hoogwaardige ingrediënten bevat, die veganistisch en PETA-vriendelijk zijn. Deze parabeenvrije formules bevatten voedende elementen zoals arganolie, avocado olie, kokosolie, kokoswater en shea butter.

Dankzij deze hoogwaardige ingrediënten heb je geen last van die vieze nep-geur en krijg je niet zo’n enge oranje teint. Het is het eerste kokosnootwater gebaseerde bruiningsproduct die zorgt voor een uiterst hydraterende en langdurige bruine teint. Moeiteloos en zonder vlekken. MineTan produceert zonloze bruiningsoplossingen op maat, voor allerlei verschillende huidtinten en heeft een product voor elk soort bruiner. Behalve allerei verschillende zelfbruiners, heeft MineTan ook een draagbare spray tan die je zowel thuis als op andere locaties kunt gebruiken.

op de juiste manier aanbrengen

Ik weet dat er veel vooroordelen zijn over zelfbruiner, die had ik vroeger ook. Inmiddels heb ik ondervonden dat er wel degelijk goede zelfbruiners bestaan en dat de manier waarop je deze aanbrengt ook een rol spelen bij het resultaat.

Het is belangrijk om voor resultaat de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Vervolgens dien je je huid voor te bereiden door middel van te scrubben en te douchen. Gebruik hierbij geen olie op je huid. Wanneer je besluit om aan het aan te brengen, neem hier dan de tijd voor. Doe het niet effe snel voordat je naar een belangrijke afspraak gaat. Vaak is het handig om een speciale handschoen te gebruiken, zo voorkom je ook dat je hangen er een beetje gekkig uit gaan zien.

Eigenlijk kun je dit het beste in de avond doen, dan heeft de zelfbruiner genoeg tijd om goed in te trekken en zijn magie te laten werken. Je hebt dan ook de minste kans dat de zelfbruiner toch gaat afgeven.

hoe lang blijft het zitten?

De zelfbruiners van MineTan beloven 5 tot 7 dagen mooi te blijven. Dit hangt natuurlijk ook af van de manier waarop je het aanbrengt en de manier waarop je je huid verzorgt na het aanbrengen van MineTan. Hiervoor gelden een aantal tips:

 • douche niet te heet;
 • dep de handdoek op je huid tijdens het afdrogen, ga niet overdreven wrijven;
 • hydrateer je huid dagelijks, pas op met citrus en olie;
 • scrub subtiel plekken zoals knieën en ellebogen om te voorkomen dat er kleurverschil ontstaat;

Je kunt geleidelijk nieuwe zelfbruiner aanbrengen om het resultaat te herhalen.

Het kost wat meer werk, maar uiteindelijk is het wel een stuk beter voor je huid. We hebben allemaal maar één huid, dus daar mogen we best een beetje voorzichtig mee zijn.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 10 juli 2019 / 08:34

  Het is echt ideaal spul, ik begin er ook steeds meer van te houden.
  Alleen ik moet echt checken dat ik het goed uitsmeer haha

  • Alyssa
   Auteur
   10 juli 2019 / 10:07

   Haha, ja dat is altijd even spannend! Maar mijn ervaring is dat het steeds beter lukt :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?