Het kiezen van een nieuwe bank

bron

Wanneer je continu bezig bent met het veranderen van je interieur, is de perfecte bank vinden wel een dingetje. Toen ik drie jaar geleden voor het eerst op mezelf ging wonen, koos ik voor een taupe-kleurige hoekbank. Nu we drie jaar en heel wat meubelstukken verder zijn, vind ik deze bank niet meer zo mooi staan bij ons huidige interieur. Het is niet zo dat we NU direct een nieuwe bank willen, maar ik vind het heerlijk om een beetje op Pinterest te neuzen naar mogelijke stijlen en opties.

Een nieuwe bank

Ons interieur bevat veel vintage, waardoor ons interieur dus ook een vintage vibe heeft. (Oude) vintage banken zijn niet alleen lastig te vinden, maar vaak ook niet meer zo proper. Ze hebben immers al een heel leven (lees: of zelfs meerdere levens) achter de rug. Ondanks dat ik veel vintage spullen koop, vind ik spullen van stof vaak een beetje lastig. Wat is ermee gebeurd? Je weet het niet. Gelukkig zijn er een heleboel mooie (nieuwe) opties, die ook goed bij ons vintage interieur passen.

Velvet

Een trend die ik ontzettend kan waarderen en die ook goed bij ons interieur zou passen, zijn de velvet banken. Een voordeel is dat deze vaak in heel wat toffe kleuren verkrijgbaar zijn. Het lijkt me echt geweldig om een bank te hebben in een opvallende kleur. Ondanks dat dit een beetje tricky is, omdat we er dan misschien sneller op uit zijn gekeken. Daarnaast denk ik dat Tom het niet he-le-maal eens zou zijn met een velvet roze bank.

1 | 2

Leer

Iets waar ik als vegetariër niet helemaal achter sta – maar wat van de andere kant juist wel heel duurzaam is – zijn leren banken. Deze vind je vaak wel nog heel mooi vintage en zijn makkelijk schoon te maken. Neem bijvoorbeeld een vintage Chesterfield: dat blijft z’n charme en stijl behouden. Zo’n bank krijg je nooit kapot en past bij veel stijlen. Daarnaast kan verweerd leer juist heel tof staan wanneer je je interieur een stoerdere uitstraling wilt geven. Zeker in combinatie met vintage of industriële meubels.

1 | 2 | 3

Comfort

Welke stijl je ook kiest, een bank moet naar mijn mening écht comfortabel zitten. Tom en ik zitten vaak samen op de bank series of films te kijken. dan heb je dus wel echt een bank nodig die lekker zit. Ik vind het heerlijk om op het internet alvast rond te kijken naar nieuwe banken. In deze collectie banken heb ik al een aantal mooie exemplaren gezien. Ik wil al heel lang, heel graag een witte bank. Helaas, zijn de meningen daar nogal over verdeeld. Vooral in combinatie met huisdieren en kinderen is dit niet zo’n slim plan.

Zoals ik al zei zijn we nu niet op zoek naar een nieuwe bank, maar het is wel al goed om na te denken over de mogelijkheden en kleuren.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

 1. 9 augustus 2019 / 19:57

  Zo veel leuke soorten banken om uit te kiezen! Ik heb ooit een witte leren bank (klinkt fout, was het eigenlijk niet haha) van IKEA gehad en door het materiaal was dat heel goed te doen. Doekje erover en klaar! Maar kan me voorstellen als je vegetariër bent dat je ook niet een leren bank in huis wil halen.

 2. 9 augustus 2019 / 12:14

  Oeeeh dit is een fijn artikel. Ik heb nog nooit een ”echte” bank voor mezelf gekocht. Ik ging samenwonen en we gebruikten zijn bank, ik ging alleen wonen en kocht de bank over die er stond en nu ben ik aan het sparen voor mijn eerste echte eigen bank. Can’t wait!

  • Alyssa
   Auteur
   9 augustus 2019 / 12:45

   Kan me voorstellen dat je daar naar uitkijkt! Ik zou nu ook best wel een andere bank willen, maar zijn nog effe aan het sparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?