Ideeën voor onze slaapkamer make-over

vintage hanglamp

Nu alles op de benedenverdieping helemaal naar wens is, lijkt het me leuk om de slaapkamer een kleine make-over te geven. De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht over onze slaapkamer en hoe we deze zouden kunnen veranderen met behulp van wat kleine aanpassingen en accessoires. In deze blogpost vertel ik over onze  voor onze slaapkamer make-over.

Ideeën voor onze slaapkamer make-over

Doordat we veel op rommelmarkten komen, vinden we regelmatig nieuwe meubels en spullen die we mooi vinden voor ons huis. Door een eigen webshop op Etsy te openen, hebben we hier een soort van oplossing voor gevonden. We kopen niet alles voor onszelf, maar willen er ook andere mensen blij mee maken. Daarnaast is er ook geen plaats om alles zelf te houden.

Dankzij deze hobby, doen we telkens weer nieuwe inspiratie op. We zien continu weer spullen en meubels die we mooi vinden. Natuurlijk is niet alles toepasbaar in ons huis, maar het is wel leuk om er op die manier mee bezig te zijn en telkens weer nieuwe inspiratie op te doen. Sommige dingen verwateren na verloop van tijd, andere ideeën blijven wat langer hangen.

Schilderij

De voornaamste reden waarom we onze slaapkamer een make-over willen geven is het schilderij dat we onlangs kochten. Een groot en kleurrijk schilderij, dat we graag op onze slaapkamer willen hangen. Aangezien onze slaapkamer overwegend wit is ingericht, past hier eigenlijk alles wel bij. Toch vinden we het leuk om de inrichting en kleuren een beetje aan te passen aan het schilderij. Zo zal ook onze slaapkamer een vintage tintje gaan krijgen.

Een aantal maanden geleden kochten we een jute lampenkap met okergele en houten details. Deze hangt al een tijd op en past ook goed bij het schilderij. Dit is dus al een klein begin.

Nachtkastjes

Het eerste waar ik nu naar uit ga kijken zijn twee vintage nachtkastjes van hout. Het liefst een set. Op dit moment gebruiken we twee kleine tafeltjes. Ook helemaal prima, maar het lijkt me fijn om wat meer opbergruimte te hebben. Vintage nachtkastjes zijn er in alle soorten en maten en je komt ze best vaak tegen. Het is nu de uitdaging om twee mooie te vinden voor een leuke prijs, die ook nog eens bij ons in de smaak vallen.

Kleuren

Één van de leukste dingen om over na te denken vind ik de kleurencombinaties. Al dat wit ben ik na drie jaar wel een beetje moe. De muren zullen echter wel gewoon wit blijven en ik denk zelfs dat we de klamboe gewoon laten hangen. Met accessoires wil ik toch wat kleur in het geheel gaan brengen en dan met name de kleuren die in het schilderij zitten. Denk aan: (oker)geel, groen, en rood. Okergeel en donkerrood vind ik sowieso al een mooie combinatie, zeker met het groen van een aantal planten erbij.

kleurencombinatie

Matras

We hebben inmiddels ondervonden dat het kopen van de perfecte matras nogal een dingetje is. De afgelopen drie jaar hebben we maar liefst drie matrassen gehad. De matras waar we nu op slapen is wel oké, maar ook niet helemaal fantastisch. De kans is dus aanwezig dat we wederom gaan kiezen voor een nieuw matras. Onze voorkeur gaat uit naar een pocketvering matras. Ook daar zijn veel verschillende soorten van, dus dat wordt weer een middagje matrassen uitproberen in de winkel :-)

Betaalbaar

Continu nieuwe dingen kopen kost natuurlijk geld. Doordat we veel dingen vintage kopen, vallen de bedragen heel erg mee. Nieuwe meubels zijn vaak stukken duurder en minder origineel. Mocht je tweedehands meubels niet zo’n goed idee vinden, dan zijn er ook online woonwinkels waar ze betaalbaar meubilair verkopen, zoals Perfecthomeshop.

We zijn nog niet begonnen met de make-over van onze slaapkamer, maar ideeën zijn er volop. Dankzij deze ideeën is het wel een stuk makkelijker om een beeld te vormen van het uiteindelijke resultaat. Eerst op zoek naar passende spullen en dan aan de slag ermee!

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?