onze shop op Etsy

Als online ondernemer ben ik niet alleen bezig met het schrijven van teksten, mijn blog en social media. Sinds een aantal maanden heb ik een shop op Etsy waar ik vintage spullen verkoop. Dit is eigenlijk meer een hobby, maar het zorgt voor afwisseling wanneer ik thuis aan het werk ben.

uit de hand gelopen hobby

Één van de voornaamste redenen waarom we zijn begonnen met het verkopen van vintage spullen in onze shop op Etsy, is omdat we zelf niet meer zoveel plaats hebben om dingen neer te zetten. Doordat we vaak naar (rommel)markten gaan, komen we heel veel leuks tegen.  Dat is ook juist de reden waarom we het zo leuk vinden om markten af te struinen: al het moois dat er te vinden is.

Het is echt een sport om zoveel mogelijk schatten te zoeken. Voor ons eigen interieur hebben we al veel moois kunnen vinden. Omdat we nu niet zoveel plaats hebben, moet er ook af en toe iets weg. We besloten om door middel van de webshop op Etsy ook andere mensen blij te maken met toffe vintage spulletjes. Een deel is afkomstig uit ons eigen interieur en een ander deel kopen we in op de markten. Voor ons is dit puur hobby. Een leuke manier om met vintage bezig te zijn en anderen blij te maken.

Naar de V.S.

Het komt wel eens voor dat we bestellingen krijgen uit het buitenland. Dat is leuk aan Etsy: het is heel internationaal. Mijn eerste bestelling kwam uit Frankrijk. Mijn laatste pakketje stuurde ik naar Finland.

Pakketjes inpakken vind ik altijd heel leuk om te doen. Ik ga aan de slag met bubbelfolie en schuimpjes. Ik schrijf er een persoonlijk briefje bij en zorg dat alles heel goed is ingepakt. Ik wil uiteraard voorkomen dat er spullen kapot gaan tijdens het verzenden. Voor nu vind ik het nog niet zo belangrijk, maar over een tijdje wil ik graag stickers laten bedrukken met het logo en informatie over de webshop. Zo krijgen onze pakketjes een herkenbare en persoonlijke touch. Ondanks dat het ‘maar’ een hobby is, vind ik het toch leuk om het zo professioneel mogelijk te doen.

studio VNTG

Toen ik besloot om een shop op Etsy te openen voor onze vintage spullen, wist ik eigenlijk meteen welke naam ik het graag wilde geven: studio VNTG. Een naam verzinnen is niet altijd makkelijk en vaak zijn veel opties al bezet. Gelukkig was deze naam nog beschikbaar. De naam geeft heel duidelijk aan waar onze shop mee bezig is, maar toch is er ook ruimte om er eventueel nog iets anders mee te doen. Voor nu verkopen we voornamelijk (kleine) vintage spulletjes en heel soms meubels.

Waarom vintage?

Van alle interieurstijlen die er zijn vind ik vintage het meest leuk. Waarom weet ik niet zo goed. Ik vind het vooral heel vrolijk en stijlvol. Het kleurgebruik en de printen zijn zo typisch, dat je het vaak van veraf al herkend. Vintage meubels vind ik een heel stuk mooier dan de meubels die nu in de winkels staan.

Zelfs wanneer je je woonkamer niet wilt omtoveren tot een scene uit That ’70s Show, kun je met enkele interieur accessoires voor in je woonkamer al meer sfeer maken.

Pauze

Wanneer ik thuis aan het werk ben, neem ik tussen de middag altijd een uurtje pauze. Soms ga ik in huis dingen doen of een stukje wandelen. Vaak ga ik een rondje kringloop doen. Het is voor mij de ultieme manier om even tot rust te komen en nergens aan te denken. Gelukkig zijn er in onze omgeving een heleboel toffe kringloopwinkels die de moeite waard zijn. Vaak koop ik juist weer iets voor ons eigen interieur, in plaats van dat ik iets inkoop voor de webshop. Dan gaat er weer iets weg uit ons eigen interieur. En zo kunnen we eindeloos wisselen.

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

 1. Ine
  5 februari 2020 / 22:18

  Wat een leuke blog.
  Ik heb fenoten hoe je alles verwoord.
  Het is fijn om te lezen hoe je alles omschrijft.
  Succes met alles wat je doet en gaat doen.
  Gr Ine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?