Spa Marsana

Spa Marsana

Afgelopen weekend bracht ik samen met Tom een avond door bij Spa Marsana in Meerssen (nabij Maastricht). Spa Marsana is een sfeervolle privé spa voor twee personen. We hadden een super relaxte avond en hebben genoten van de uitgebreide faciliteiten die Spa Marsana te bieden heeft. In deze blogpost vertel ik alles over onze ervaringen met deze fijne privé spa.

Spa Marsana

Om eerlijk te zijn was ik nog nooit eerder in een échte spa geweest, laat staan een privé spa. Na het maken van de afspraak hebben Tom en ik er echt naar uitgekeken. We verheugden ons enorm! En terecht, want het was heerlijk en we hebben een super fijne avond gehad. Zeker voor herhaling vatbaar.

Spa Marsana

Toen we aankwamen bij Spa Marsana, konden we de auto parkeren op het privé parkeerterrein. We werden hartelijk ontvangen door Florry en Jo, waardoor we ons meteen helemaal welkom en op ons gemak voelden. Doordat we de website al uitvoerig hadden bekeken, wisten we wat we konden verwachten. In real life zag alles er nog mooier en gezelliger uit. Er hangt een hele fijne sfeer en alles ziet er tot in de puntjes verzorgd uit.

Spa Marsana beschikt over een uitgebreid aanbod aan faciliteiten, waaronder een grote jacuzzi, Finse sauna, infrarood cabine, stoomcabine, kruidenbad, Chi Vitalizer en een ruime besloten tuin.

Vooraf kregen Tom en ik uitgebreid uitleg over de faciliteiten en hoe ze te gebruiken. Ook mochten we zelf geurtjes uitkiezen voor het kruidenbad en de Finse sauna. Lastig, want alle geuren roken heerlijk. Na de fijne uitleg van Florry, kregen we allebei een paar slippers en mochten we kiezen tussen een badjas of een hamamdoek. We kozen voor de hamamdoek. Daarna was het tijd om te genieten!

Jacuzzi

We besloten om als eerste een tijdje te gaan bubbelen in de jacuzzi. Die zag er namelijk heel uitnodigend uit. De jacuzzi heeft verschillende standen, die zowel los van elkaar als samen gebruikt kunnen worden. Ik ben groot fan van jacuzzi’s en bubbelbaden, dus ik was helemaal in mijn nopjes. Ik heb al een tijdje last van een blessure aan mijn lies en de jacuzzi deed echt even goed. De jacuzzi is groot genoeg voor meerdere personen, waardoor Tom en ik meer dan genoeg plaats hadden om uitgebreid te liggen.

In en uit de jacuzzi stappen ging heel makkelijk dankzij de trap. Later die avond hebben we nog zeker een uur in de jacuzzi gezeten. Zo fijn! Ik mis écht een bad thuis.

Spa MarsanaSpa MarsanaSpa MarsanaSpa Marsana

Finse sauna

Na het bubbelen in de jacuzzi gingen we in de Finse sauna. Deze stond klaar voor gebruik. We hadden tijdens de uitleg zelf een geurtje gekozen voor de opgietemmer. De Finse sauna is ruim genoeg voor twee personen of meer. We bleven ongeveer 15 minuten in de sauna, dit was heel goed uit te houden. Ik vond sauna’s altijd een beetje eng vanwege de warmte. Die angst is volledig verdwenen. Het was zalig!

Tom sprong hierna meteen onder de koude douche, vlak naast de Finse sauna. Dat vind ik altijd super knap, aangezien ik daar zelf heel slecht in ben. Ik durf het wel, maar moet altijd even wat moed verzamelen. Florry gaf ons de tip om onder de koude douche goed uit te blazen, in plaats van in te ademen. Iets wat je vaak automatisch doet zodra je koud doucht. Door uit te blazen is de koude douche minder onprettig.

Spa MarsanaSpa Marsana

Tuin

Na de Finse sauna en de koude douche zijn we met een drankje in de besloten tuin gaan zitten. Het was die dag stralend weer geweest en de temperatuur buiten was nog steeds heel aangenaam. Je mag zelf eten en drinken meenemen, er is servies en bestek aanwezig. Water, koffie en thee is gratis. Ook staat er een koelkast met frisdrank, cava, water en wijn, die je tegen betaling mag nuttigen. In de serre en de tuin mag er gerookt worden.

We dronken samen een glas prosecco en genoten van de tuin. Het was heerlijk buiten en de tuin was rustig. We hebben een beetje zitten te kletsen op de schommelbank, met op de achtergrond het rustgevende geluid van de waterval.

Spa Marsana

Kruidenbad

Nadat we even in de tuin hadden gezeten, besloten we om in het kruidenbad te gaan. Een mooi tweepersoonsbad met een heerlijke kruidenolie. Het leuke aan dit kruidenbad vind ik dat je met z’n tweetjes naast elkaar kunt badderen. Gewoon samen zijn en niet hoeven te praten, samen relaxen en bewust genieten. Het water was heerlijk warm, precies de juiste temperatuur.

Ik zou thuis best een tweepersoonsbad willen hebben. Lijkt me echt fantastisch om iedere avond samen te badderen en de dag te bespreken.

Spa MarsanaSpa Marsana

Chi Vitalizer

Toen we uitgebadderd waren, besloot ik om de Chi Vitalizer uit te proberen. Hier waren Tom en ik allebei heel nieuwsgierig naar. De Chi Vitalizer is een massageapparaat gebaseerd op een traditionele Chinese massage. Je plaatst je enkels in de enkelhouders en deze worden vervolgens in hoog tempo heen en weer bewogen. Hierdoor komt je rug en de rest van je lichaam in beweging. Het vitaliseert de Chi (levensenergie). Na 15 minuten schudden kun je de energie-tintelingen door het hele lichaam voelen stromen. Een heerlijk gevoel!

Spa MarsanaSpa Marsana

De Chi Vitalizer biedt de mogelijkheid om zelf de snelheid en tijdsduur in te stellen. Ik vond het een fijne behandeling en ik kreeg echt een fijn gevoel in mijn rug en rest van mijn lichaam. Ondertussen ging Tom in de stoomcabine en na een kwartier wisselden we van plek. Tom vond de Chi Vitalizer ook fantastisch.

Naast de Chi Vitalizer staan twee relaxfauteuils, voor de sfeerhaard. Een fijne plek om even te gaan liggen. Er is gratis wifi bij Spa Marsana en er is de mogelijkheid om via Blue-tooth eigen muziek af te spelen. We vonden de achtergrondmuziek helemaal prima en rustgevend, maar een eigen muziekje opzetten is dus ook een optie.

Stoomcabine

De stoomcabine was de op één na laatste faciliteit die we uitprobeerden. De werking van een stoomcabine is erg bevorderend voor de bloedsomloop en helpt het lichaam om afvalstoffen te verwijderen. De stoomcabine bevat eucamintgeur, heerlijk fris! Terwijl Tom de Chi Vitalizer aan het uitproberen was, heb ik ongeveer een kwartier in de stoomcabine gezeten. Mijn huid werd er heerlijk zacht van en het voelde heel relax.

Daarna ben ik nog even buiten in de schommelbank gaan zitten om een beetje af te koelen. Nog een keer koud douchen was voor mij iets te enthousiast, haha! Het was echt genieten buiten.

Spa Marsana

Infrarood cabine

Tot slot gingen Tom en ik samen in de infrarood cabine. De infrarood cabine is precies groot genoeg voor twee personen. De cabine bevat infrarood lampen die warmte uitstralen. Deze warmte wordt direct opgenomen in het lichaam en is te vergelijken met wanneer iemand in de zon zit. In tegenstelling tot de Finse sauna, is de infrarood cabine een droge sauna en is er geen stoom. De infrarood stralen hebben een gunstig effecten voor bijvoorbeeld spier- en gewrichtspijnen. Je voelt gewoon dat de warmte voor ontspanning zorgt.

Naast bovenstaande faciliteiten is er ook de mogelijkheid om lekker te douchen. Er is een mooie regendouche met scrubzout, shampoo en douchegel.

Zo fijn!

Voor mij was het de eerste keer in een privé spa en er ging echt een wereld voor me open. Wat ontzettend fijn dat je deze spa privé kunt boeken, in plaats van dat je tussen allemaal vreemden zit. Dat is namelijk iets wat mij snel ontmoedigt als het om spa’s gaat. Doordat er geen medebezoekers zijn, is er ultieme rust en privacy. Absoluut een aanrader.

Bij Spa Marsana mag je helemaal zelf kiezen of je badkleding wilt dragen of niet. Er zijn verschillende mogelijkheden qua tijden en er zijn massages bij te boeken. Hier is alle informatie te vinden over de prijzen en mogelijkheden. Ook zijn er leuke arrangementen beschikbaar. Mocht je een gezellig avondje met vriendinnen willen dan kan dat ook, er kan geboekt worden tot maximaal zes personen.

Wij komen zeker nog een keer terug en hebben ontzettend genoten van onze avond wellness.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

  1. 8 augustus 2019 / 15:46

    Ooh heerlijk, jaloers! Klinkt erg fijn. Wij hebben een vakantiehuisje geboekt met jacuzzi.. Kijk er zo naar uit.

  2. 8 augustus 2019 / 08:47

    Ik wil hier echt meteen naartoe. Het ziet er zo uitnodigend uit op de foto’s. Wat een hoop faciliteiten ook, voor een privé sauna. Bedankt voor deze fijne review en goede tip. Mocht ik ooit nog een vriend krijgen, dan sleep ik hem hier mee naartoe haha :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?