Wat maak jij ervan? (+ WINACTIE)

Een aantal dagen geleden lag er een leuk pakketje in de brievenbus, ik ontving namelijk het nieuwe boek van Karin Luttenberg: ‘Wat maak jij ervan‘. Karin schrijft boeken over creatieve onderwerpen, zoals handlettering. Daarnaast heeft ze een inspirerend  account (@paper_fuel) op Instagram. Met haar boeken over creativiteit inspireert ze dagelijks een heleboel mensen. Vandaag vertel ik meer over haar nieuwste boek én ik geef één exemplaar weg.

Wat maak jij ervan?

‘Wat maak jij ervan van topauteur Karin Luttenberg is de ultieme uitlaatklep voor al jouw creativiteit. 192 pagina’s barstensvol unieke en inspirerende opdrachten en teksten om jou in je eigen creatieve flow te krijgen. Teken, schrijf, knip, plak, handletter, gebruik veel kleur of juist weinig. Persoonlijker wordt het niet, je bepaalt zelf wat jij ervan maakt. Karin helpt je op weg, inspireert en enthousiasmeert.’

Zoals bovenstaande omschrijving al doet vermoeden, is het boek een creatief opdrachtenboek waarin je je creatieve ei helemaal kwijt kunt. Als creatieveling, merk ik dat ik op sommige dagen niet zoveel tijd heb om écht iets creatiefs te doen. Daar word ik dan altijd een beetje onrustig van. Dit boek is een laagdrempelige en leuke manier om toch met creativiteit bezig te zijn, zelfs wanneer je er eigenlijk even geen tijd voor hebt. Je kunt net zolang met de opdrachten bezig zijn als dat je zelf wilt.

Je kunt bijvoorbeeld iedere dag – of om de dag – één van de opdrachten te maken. Je hoeft de opdrachten niet in de precieze volgorde te maken, je kunt ook het boek willekeurig openslaan of een andere volgorde aanhouden. Dat is juist het leuke van dit boek: je kunt er echt alle kanten mee op en geen enkel boek zal aan het einde hetzelfde eruit zien.

Doe wat jij leuk vindt!

Aan het boek zijn geen regels verbonden, je mag elke opdracht gewoon maken op jouw eigen manier. Er is genoeg ruimte om te tekenen, schilderen, doodlen, handletteren, knippen en plakken. De pagina’s zijn van wat dikker papier gemaakt, waardoor het boek wel tegen een stootje én een beetje lijm kan.

Wat maak jij ervan is een leuke manier om even een moment voor jezelf te nemen en te ontspannend, op een creatieve manier. Niets is fout en elk resultaat is goed. De onderliggende gedachten is bij iedere opdracht opnieuw: wat maak jij ervan?

Om me heen hoor ik regelmatig mensen zeggen ‘dat ze niet zo creatief zijn’. Dat is absoluut geen reden om dit boek niet te kopen, aangezien iedereen iets moois kan maken van elke opdracht. Het is zelfs een super leuke manier om met creativiteit bezig te zijn.

Mijn creaties

Creativiteit is één van mijn kernwaarden. Ik ben voornamelijk bezig met het maken van dingen, door middel van breien, haken, knutselen en naaien. Tekenen en handletteren is niet zo mijn ding en ik neem eigenlijk ook nooit echt de tijd voor om het verder te ontwikkelen. Dankzij dit boek neem ik nu toch de tijd om af en toe wat te tekenen of te handletteren. Ik ben nog steeds geen pro, maar vind het wel leuk om er af en toe mee bezig te zijn.

Zie hieronder één van mijn creaties.

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik enthousiast over dit creatieve boek. Daarom vind ik het super leuk dat ik aan een van jullie een exemplaar mag weggeven. Wil jij dit boek winnen?

 • Laat een reactie achter onder deze blogpost. (Je hoeft geen hele verhalen te vertellen, gewoon iets in de trend van: ja, ik doe mee!)
 • Volg mij op Instagram
 • Mocht je geen Instagram hebben en toch mee willen doen, vermeld dit dan even in jouw reactie. Dan houd ik daar rekening mee. Ik wil niemand uitsluiten.

De winactie loopt vanaf vandaag tot en met volgende week maandag (19 augustus). Dinsdagochtend zal ik contact opnemen met de winnaar. Succes allemaal!

May the odds be ever in your favor.

Deze blogpost bevat items die mij zijn toegestuurd ter review.

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

16 Reacties

 1. Sharon Jansen
  18 augustus 2019 / 10:33

  Heel leuk! Ik doe mee! Het lijkt me tof om mezelf hier mee uit te dagen om creatiever te zijn!

 2. Mandy
  14 augustus 2019 / 08:19

  Oh wat gaaf! Ik doe graag mee :)

 3. Esmeralda Groenland
  13 augustus 2019 / 20:21

  Dit lijkt me echt een leuk boek, dus ik maak graag kans!

 4. Willeke
  13 augustus 2019 / 19:27

  Supertoffe winactie! Ik doe graag mee! Ik knutsel en teken erg graag! Dit boek lijkt me dan ook megaleuk! (Mijn insta willekelinneman)

 5. Daphne
  13 augustus 2019 / 17:20

  He, wat een leuke actie! Ik ben echt heel benieuwd naar het hele boek. Al verschillende opdrachten voorbij zien komen, maar nog niet het hele boek kunnen bekijken. Hij lijkt me erg leuk, echt weer een Paperfuelboek om in de kast… eh…. (eigenlijk: op tafel tussen mijn tekenspullen) te hebben!

 6. Annemie Schleepen-Schweitzer
  13 augustus 2019 / 15:55

  Ook ik ben een super creatieve vrouw van 59 jaar, haken, borduren, kaartjes gemaakt en nu volop met handletteren bezig, aquarelletjes maken en wat schetsen én een baan van 32 uur, het kan allemaal.
  Handletteren is nu mijn favoriet en ik wil heel graag beginnen met bullet journaals.
  Jou boekje komt dus precies op het juiste moment!

 7. Nicole_letters
  13 augustus 2019 / 14:10

  Ik zou dit boek zeker willen winnen!!! Lijkt me erg leuk om weer eens op een andere manier te letteren.

 8. Hilde Jansen
  13 augustus 2019 / 00:02

  Heb het boek al meerdere malen voorbij zien komen en werd ook heel enthousiast! Dus ik doe graag mee!

 9. Lotte
  12 augustus 2019 / 20:28

  Wat een leuke blog, ik “kende” je nog niet maar daar is dus bij deze verandering in gekomen! Graag doe ik mee, super leuk

 10. Anita te Gussinklo
  12 augustus 2019 / 19:05

  Wat leuk zo’n super creatief boek, echt iets voor mij.
  Ik doe graag mee en volg je nu ook op Instagram

 11. wietske
  12 augustus 2019 / 19:00

  Ja, ik doe mee! Vind het leuk om creatief bezig te zijn, maar maak te weinig tijd om echt wat te doen.

 12. Daisy
  12 augustus 2019 / 15:45

  Iech leuk leuk!!!! Mag ik ook mee doen?

  • Alyssa
   Auteur
   17 augustus 2019 / 11:08

   Zeker sjat!

 13. 12 augustus 2019 / 13:07

  Oh leuk boek! Het doet me een beetje denken aan Wreck This Journal, maar dan iets volwassener. Ik zou wel graag mee willen doen!

 14. 12 augustus 2019 / 12:39

  Ohh dit is zo leuk! Lijkt me ideaal om eindelijk mijn creativiteit weer een boost te geven en weer meer met tekenen te gaan doen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?