Bloemen verwerken in je interieur

Bloemen verwerken in je interieur

Vooral met de donkere maanden in aantocht, vind ik het leuk om met bloemen toch een beetje kleur in huis te halen. Kortgeleden kocht ik een bos oranje en zalmkleurige rozen. Helemaal herfstproof, ik ben dol op die kleuren. Vandaag geef ik een aantal tips over hoe je bloemen kunt verwerken in je interieur.

Bloemen verwerken in je interieur

Zelf vind ik dat bloemen (lees: en planten) echt iets toevoegen aan je interieur. Met bloemen wordt alles mooier en kleurrijker. Hoe fantastisch je interieur ook is: bloemen maken het helemaal af. Ik heb niet wekelijks een bos bloemen in huis, maar probeer wel zo vaak mogelijk iets neer zetten. Mijn favoriete bloemen zijn ranonkels en pioenrozen. Deze zijn helaas niet het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer mijn favoriete bloemen er niet zijn, kies ik altijd voor rozen in combinatie met eucalyptus.

Zelf samenstellen

Ondanks dat ik er absoluut geen kaas van heb gegeten, vind ik het toch leuk om de bossen bloemen in huis zelf samen te stellen. Ik koop dan een aantal losse bossen en maak er vervolgens zelf een samengesteld boeket van. Meestal kan ik er zelfs meerdere boeketten van maken. Soms geef ik ze weg, soms zet ik er gewoon meerdere in huis. Bloemen in de slaapkamer vind ik ook altijd gezellig staan.

Bloemen verwerken in je interieurBloemen verwerken in je interieurBloemen verwerken in je interieur

Door zelf iets samen te stellen, kies je al snel iets dat ook echt helemaal bij je interieur past. De eigen gekozen kleuren en het niet-perfect zijn van het boeket bloemen heeft z’n charme en is one of a kind.

Bloemen bestellen

Wat ik ook wel eens handig vind, is bloemen bestellen op het internet. Er zijn momenten waarop ik niet zoveel tijd of zin heb om de deur uit te gaan. Op die momenten is het handig dat er webshops bestaan die bloemen bezorgen. Dan kan ik fijn blijven werken en heb ik toch binnen no-time een mooie verse bos bloemen op tafel staan. Vooral bossen met plukbloemen vind ik prachtig.

Dit geldt ook wanneer ik iemand graag een boeket bloemen cadeau wil geven. Ik vind het echt een uitkomst dat je deze tegenwoordig op het internet kunt bestellen.  Wanneer ik graag bloemen cadeau wil geven, maar niet zoveel tijd of zin heb om de deur uit te gaan, dan vind ik bloemen versturen een fijne optie.

Een mooie vaas

De afgelopen maanden is ons interieur behoorlijk veranderd. Daardoor vond ik het soms lastig om een passende vaas te vinden. Bij veel vazen vind ik namelijk dat de bloemen niet zo mooi vallen. Sinds kort gebruik ik iets dat eigenlijk geen vaas is, maar waarvan ik de kleur gewoon heel mooi vind. Deze gele voorraadpot stond in de keuken, maar dient tegenwoordig als vaas. Vooral met oranje of zalmkleurige bloemen erg kleurrijk en toch passend binnen ons interieur.

Bloemen verwerken in je interieurBloemen verwerken in je interieurBloemen verwerken in je interieur

Vorige week kocht ik dit leuke vaasje bij de kringloop voor € 1,50. Ik heb even staan twijfelen of ik het wel wilde kopen, maar uiteindelijk ben ik er blij mee. Vooral wanneer ik bloemen bij het schilderij neer wil zetten. Op een of andere manier past het wel bij elkaar.

Dat is dus één van mijn tips: ga op zoek naar een vaas die binnen jouw interieur past. Een glazen doorzichtige vaas is altijd makkelijk, maar valt niet zo op. Een passende vaas is in combinatie met de bloemen echt een onderdeel van het interieur. Extra tip: bij de kringloop zijn ook veel mooie exemplaren te vinden.

Drogen

Wanneer een bos bloemen slecht begint te worden, gooi ik ze weg of ik hang ze te drogen. Vooral met rozen gaat dit makkelijk. Binnen ons interieur zijn ook een aantal droogbloemen te vinden. Het fijne hiervan is dat ze niet meer kunnen verwelken en dat het toch wat van kleur geeft. Vaak is het zonde om bloemen gewoon weg te gooien. Deze droogbloemen hoef je niet voor altijd te bewaren, maar door bloemen te drogen heb je er nog net wat langer plezier van.

Al met al geloof ik dus dat een bos bloemen verwerken in je interieur echt wat extra’s kan geven. En dat hoeven vaak niet eens de duurste bloemen te zijn.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?