Eeyore haken + patroon

Eeyore haken

Ondanks dat ik nooit geloofde dat ik het ooit zou leren, merk ik dat ik haken steeds leuker ga vinden. Ik vond het super leuk om mijn twee tassen te haken en besloot om daarna iets anders te proberen. Mijn inspiratiebord over haken staat vol met leuke patronen die ik nog wil gaan maken. Eentje die al jaaaaaren op mijn wishlist stond was deze leuke Eeyore (lees: van Winnie the Pooh). Ik grap wel eens dat Eeyore mijn spirit animal is, ik ben dol op die ezel. Vandaag laat ik het resultaat aan jullie zien.

Eeyore haken

Het stond al een tijdje op mijn lijstje om met dit patroon aan de slag te gaan. Eeyore is het eerste figuur dat ik haakte en ik vond het echt super leuk om te doen. Op Pinterest zijn zoveel leuke figuren te vinden, de één nog mooier dan de ander. Ik wil ze het liefst allemaal maken, maar vraag me vervolgens af wat ik er allemaal mee moet. Ik bedoel: ik ga niet de hele cast van Harry Potter in de woonkamer neerzetten en twintig gehaakte alpaca’s heb ik eigenlijk ook niet echt nodig. Natuurlijk is het gewoon super leuk om mee bezig te zijn en misschien moet dát dan de reden zijn om ze juist wel te maken.

Eeyore hakenEeyore hakenEeyore hakenEeyore haken

Patroon

Voor mijn gevoel is het patroon heel makkelijk. Ik ben een beginner en kon er goed mee overweg. Het patroon is in het engels geschreven, maar daardoor niet minder duidelijk. Het patroon is gemaakt door Fuzz pOppi en hier te downloaden via Ravelry. Het is dus niet mijn eigen patroon, maar een gratis patroon dat op internet terug te vinden is. Ik heb er ongeveer drie avonden aan gezeten, maar ben dan ook nog niet zo snel :-)

‘Wat ben je nou eigenlijk aan het maken?’ Ik geef toe: wanneer je bezig bent met het haken van de ledematen van een figuur, dan ziet het er effe een beetje vreemd uit. Het is namelijk de bedoeling dat alle onderdelen los worden gehaakt en vervolgens aan elkaar worden gezet tot een geheel.

In dit geval dus het hoofd, de poten, de staart en het lichaam. Voor het haar heb ik geluisterd naar mijn eigen ingeving en allemaal losse plukjes vastgemaakt. Een pluk garen door een steek halen, de uiteinden door het lusje en dan aantrekken.

Welk garen heb ik gebruikt?

Wanneer ik besluit om iets te haken, check ik eerst mijn voorraad garen of er iets geschikts tussen zit. Een tijd geleden kocht ik garen bij Action en dat bleken toevallig de juiste kleuren te zijn.

Het is niet het garen dat wordt aanbevolen in het patroon, waardoor Eeyore wat groter is uitgevallen dan eigenlijk de bedoeling is. Ik vind dit juist super leuk! Het garen was toen eenmalig te koop, maar ligt nu in de schappen bij het standaard assortiment. Aangezien Eeyore lichtgrijs / blauw is, leek het me ook wel leuk om deze kleuren te gebruiken, maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op.

Ondanks dat ik aan het begin dacht dat het een ramp zou worden, ben ik blij met het resultaat. Het lijfje is een beetje te zeer uitgerekt, waardoor je de vulling door de steken ziet. Dat is iets dat ik volgende keer anders zou doen. Er zijn nog wat kleine vrijwel onzichtbare schoonheidsfoutjes, maar die storen mij verder niet. Ik heb nog garen over en ga er binnenkort nog een maken om weg te geven.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?