Kringloopgeluk – #4

Kringloopgeluk

Rondstruinen op (rommel)markten of in kringloopwinkels is één van de dingen die ik het allerliefst doe. Op zoek naar mooie vintage spullen of kringloopgeluk. Vooral in de zomermaanden zijn er hier in de buurt een heleboel toffe (rommel)markten waar vaak veel leuks te vinden is. Soms is het ook wel een zoektocht, maar dat maakt deze hobby juist zo leuk. Een soort van treasure hunt, maar dan anders. In dit artikel laat ik een aantal van mijn favoriete items zien.

Haak

Soms zit ik een beetje voor me uit te staren en krijg ik allemaal ideeën over dingen die ik in huis nog zou willen veranderen. Toen ik aan het nadenken was over een manier om mijn sieraden handig op te bergen, kwam ik op het idee om mooie (vintage) haken te zoeken en deze op de badkamer te hangen. Met al mijn kettingen eraan, zodat ik deze vaker zal gaan dragen.

Ik geloof namelijk dat wanneer je iets ook daadwerkelijk ziet, je er sneller iets mee doet. In dit geval dus al mijn mooie kettingen die nu ergens in een doos verstopt liggen. Op een markt kwam ik deze mooie bloem tegen van keramiek. Ik kocht ‘m voor 2,00 euro. Nu op zoek naar nog meer haken.

Krukje

Toen ik onlangs met mijn ouders op een rommelmarkt was, zag ik dit leuke rotan krukje staan. Ik ben er nog steeds niet helemaal achter wat het nou eigenlijk is. Een krukje? Een poppentafeltje? Of is het echt een plantentafeltje? Dat is namelijk waar ik het sindsdien voor gebruik. Ik betaalde er 3 euro voor en vind het echt een waardevol ding. Ik heb mijn mooiste Pilea nu iets hoger kunnen zetten en vind het ontzettend mooi staan op de kast. Ik ben ook wel een beetje trots op deze Pilea, omdat ‘ie zo groot aan het worden is. Op deze foto zie ik duidelijk dat ‘ie alweer een grotere pot nodig heeft (lees: krullende blaadjes).

Kringloopgeluk

Witte pauwenstoel

Één van de mooiste stukken die we onlangs kochten, is toch wel de witte pauwenstoel die nu in de gang staat. De stoel stond al een hele tijd op Marktplaats en stak me echt mijn ogen uit. Ik vind ‘m zo mooi! De mensen die mij ook op IG volgen weten dat ik een zwak heb voor grote rotan stoelen. Meestal ben ik niet zo van de geverfde rotan, dat vind ik namelijk super zonde, maar deze witte stoel vind ik super mooi. Ik betaalde er uiteindelijk 60 euro voor. Dat is veel minder dan wat er normaal voor soortgelijke stoelen wordt gevraagd. Voor mij is de stoel het geld dubbel en dwars waard. Ik word blij als ik naar de stoel kijk.

witte pauwenstoel

Egel

Deze egel stond vroeger bij mijn ouders in de tuin. We weten allemaal niet waar deze gebleven is, vermoedelijk een keer gesneuveld. Ik kan me herinneren dat ik ‘m altijd al heel leuk vond. Nog niet zo lang geleden zag ik er eentje op een rommelmarkt. Eenmaal thuis had ik spijt dat ik niet was gaan vragen naar de prijs. Tijdens een bezoek aan de kringloop kwam ik er nog een tegen, voor 1,50 euro. Op zich kan ik er niet zoveel mee, maar het is gewoon een stukje nostalgie.

egel van keramiek

Skai kussen

Tijdens een bezoek aan mijn favoriete kringloop, zag ik dit leuke kussen. Ik ging eigenlijk voor iets anders, maar dat was al weg. Ik besloot om dit kussen te kopen voor de verkoop. Uiteindelijk vond ik het kussen zo leuk dat ik het zelf gehouden heb. Ik betaalde er 2,50 euro voor. De kleuren passen niet helemaal bij ons interieur, maar voor één item vind ik dat niet zo’n probleem.

skai kussen

Aangezien ik wekelijks kringloopwinkels en markten bezoek, komt er telkens weer nieuw kringloopgeluk bij. Een deel verkoop ik via Etsy en een ander deel houd ik zelf. Ik merk dat ik het leuk vind om over interieur en vintage te schrijven. Mochten jullie vragen of suggesties hebben, laat het me dan gerust weten.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

  1. 17 september 2019 / 10:23

    Wat een prachtige vondsten. Het is altijd maar weer geluk hebben wat je er zal vinden. Ik kijk vooral bij de kookboeken altijd.

  2. 17 september 2019 / 08:11

    Wat een mooie vondsten! Vooral het rotan krukje vind ik erg leuk. Ik ben al jaren niet bij de kringloop geweest, maar heb er een aantal keer leuke aankoopjes gedaan. Omdat ik binnenkort ga verhuizen wil ik wat spullen bij de kringloop afgeven, maar dan ga ik ook zeker een rondje doen om te kijken of ik wat nieuws kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?