Start before you’re ready – Simone Levie

Start before you're ready

Aangezien ik lange tijd op zoek was naar mijn missie, droombaan en hetgeen ik eigenlijk zou moeten doen in mijn leven, trekken nieuwe boeken rondom dit thema altijd direct mijn aandacht. Inmiddels ben ik een heel stuk verder, toch vind ik het nog altijd heel interessant om te leren wat anderen hun ervaring hiermee is. Het boek Start before you’re ready van Simone Levie kwam in april uit. Ik bestelde het meteen en las het uiteindelijk pas tijdens mijn zomervakantie. Eigenlijk is het boek dus niet meer zo nieuw, maar ik vind het toch de moeite om mijn bevindingen met jullie te delen. Ik geloof namelijk dat dit boek ook voor jou heel waardevol kan zijn.

Start before you’re ready

‘Het is de levensmissie van businesscoach Simone Levie om vrouwen te empoweren. Te vaak laten zij zich door irreële angsten en valse bescheidenheid weerhouden van het verwezenlijken van hun wensen en dromen. En die eeuwig twijfel… Zou ik het wel kunnen? Simone zegt: Start before you’re ready! Geen gemiep, ga ervoor, pak die kans als je hem ziet. Dit boek helpt je je talenten te erkennen en te kiezen voor de dingen die jij écht belangrijk vindt. Je kunt het, niets houdt je tegen!’

Toen ik acht jaar geleden in een soort van crisis terechtkwam, was er niemand die me deze wijsheden leerde. Ik merkte tijdens mijn MBO-opleiding al dat ik geen flauw idee had weer ik eigenlijk mee bezig was. Tijdens mijn HBO-opleiding snapte ik er nog minder van. We waren inmiddels zes jaar verder. Wat vond ik nou eigenlijk leuk om te doen? Moest ik dit echt mijn hele leven blijven doen? Zijn er serieus mensen die iets hun hele leven blijven doen? Ik heb altijd een weerstand gevoeld tegen van 9 tot 5 voor een baas werken.

Ik startte mijn blog en leek daar een soort pad in te vinden, maar uiteindelijk liep alles allemaal anders dan ik hoopte. Mede omdat het toen nog een stuk minder logisch was om ‘gewoon’ effe je droom te volgen. Althans, in mijn omgeving was er eigenlijk niemand die dezelfde vragen had en/of over dezelfde dingen zat te twijfelen. Er werd toen helemaal niet zoveel gesproken over dit onderwerp, waardoor ik het gevoel had dat ik er alleen voor stond. Inmiddels heb ik dat gevoel niet meer, omdat er de laatste paar jaar steeds meer coaches, online programma’s en boeken rondom dit thema bestaan. Het leeft ontzettend.

Levensverhaal

Simone beschrijft in haar boek haar eigen levensverhaal, aangevuld met de levenslessen die ze leerde tijdens verschillende periodes en gebeurtenissen in haar leven. Waar ik geen flauw idee had wat ik er allemaal mee moest, wist Simone antwoorden te vinden op de vragen die ze had. Mede door gewoon te doen en niet meer teveel na te denken over alles wat er mis zou kunnen gaan. Iets dat ik in het verleden veel te veel heb gedaan. Ook vaak door de (goedbedoelde) meningen van anderen.

Wanneer ik lees hoe Simone omging met een vergelijkbare situatie, lijkt het allemaal zo vreselijk simpel en logisch. In realiteit was het dat voor mij niet. Zou ik anders gehandeld hebben als ik toen wist wat ik nu allemaal weet? Waarschijnlijk wel. Ik weet het eigenlijk wel zeker. Daarom geloof ik dat het een waardevol boek kan zijn wanneer je twijfelt aan je kunnen en of je bepaalde stappen wel of niet moet nemen.

Opdrachten

Ieder hoofdstuk bevat een opdracht die je kunt uitvoeren om dichterbij de antwoorden op je vragen te komen. Zelf ben ik niet zo van de opdrachten, maar in mijn hoofd heb ik ze wel ingevuld. Daarnaast heb ik talloze quotes, alinea’s en andere wijsheden uit het boek gemarkeerd zodat ik ze op ieder moment nog eens terug kan lezen. Er staat heel veel waardevolle informatie in. In één zin kan soms zoveel wijsheid zitten. Één zin kan een eyeopener zijn om ineens alles anders te doen of om stappen te nemen. En ik geloof dat in dit boek veel van deze waardevolle zinnen staan.

Waardevol

Voor mij is een boek waardevol wanneer ik na het lezen van de laatste pagina kan zeggen dat het iets heeft toegevoegd aan mijn leven. Of dat nou vermaak of wijsheid is. Dit boek was geslaagd, omdat ik ervan geleerd heb. Ik kreeg er een positief en inspirerend gevoel van. Ik las zwart op wit dat er meer vrouwen zijn die dezelfde vragen hebben en ik las ook dat je als vrouw ontzettend succesvol kunt zijn. Iets dat ik natuurlijk al lang wist, maar het blijft mooi om verhalen van succesvolle vrouwen te lezen. En dat is Simone zeker.

Start before you’re ready is o.a. te koop bij Bol.com en kost €20,99 (het E-book kost: €9,99)

Deze blogpost bevat affiliate links

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?