Update over onze bruiloft

Tom en ik hebben inmiddels al een heleboel geregeld, daarom lijkt het me wel leuk om jullie een kleine update te geven over onze bruiloft. Er staan nog een aantal dingen op de planning, maar het grootste deel is al geregeld. Sommige mensen vinden het raar dat we NU al zoveel geregeld hebben, maar wij zijn heel blij dat we alles al op papier hebben staan. Geeft veel rust.

Fotograaf & videograaf

Een goede fotograaf vinden we belangrijk. Los van dat je natuurlijk alle herinneringen opslaat in je gedachten, zijn foto’s een tastbare manier om diezelfde herinneringen levend te houden. Waar je altijd later nog eens naar terug kunt kijken. Er is binnen deze branche ontzettend veel keuze, maar we hadden eigenlijk vrij snel een fotograaf gevonden waar we beiden een goed gevoel bij hadden. Ad Utens is in Maastricht en omstreken een van de bekendste trouwfotografen. Naast dat hij ontzettend veel ervaring heeft, vinden we zijn werk heel mooi. Na een persoonlijk gesprek werd dit alleen maar bevestigd. Zijn werk is gewoon goed, het gesprek was duidelijk en daarnaast was de sfeer gemoedelijk.

Samen met de fotograaf vonden we ook een videograaf, Brian Duchateau van Duchateau Media. Iets waar we eigenlijk niet naar op zoek waren, maar wat we uiteindelijk toch heel erg leuk vonden om te boeken. Brian gaat een video maken van ongeveer 15 minuten, met daarin een samenvatting van de leukste en meest bijzondere beelden van onze dag. In tegenstelling tot de ouderwetse trouwfilm krijgen we dus een mooie compilatie van onze dag. Iets dat je veel sneller nog eens terug zal kijken dan een eindeloze film. De video’s die Brian maakt zijn onwijs mooi samengesteld, zijn werk is hier terug te zien.

Taart

Laten we eerlijk zijn: de bruidstaart is natuurlijk vreselijk belangrijk. Één van de dingen die de gasten zich zullen herinneren, zelfs jaren later. Ik kijk nu al uit naar de taart. Ook daarin is echt vreselijk veel keuze, maar wij hadden vrij snel de dame gevonden die onze bruidstaart gaat maken.

Wij kozen voor Marjolein van Missbaksel Maastricht. Na een persoonlijk gesprek én een proeverij werd duidelijk dat we de juiste persoon hadden gevonden. We hadden een vrij goed beeld van wat we willen en na het zien van haar werk wisten we zeker dat het helemaal goed gaat komen. Foto’s volgen uiteraard, maar daar moeten jullie echt nog even op wachten (vind ik ook heel stom hoor, ik zou het liefst morgen al trouwen).

Wél een foto van onze proeverij. AANRADER. Ook gewoon als je niet gaat trouwen. Gewoon een feestje houden voor de taart van Marjolein, dat is namelijk reden genoeg voor een feestje.

Haar & Visagie

Voor mijn bruidsmake-up en bruidskapsel wist ik jaren geleden al wie ik zou vragen als de gelegenheid zich zou voordoen. Al leek het heel lang dat de gelegenheid zich nooit zou voordoen (hahaha, mag ik zeggen over mezelf). Nou, de wonderen zijn de wereld nog niet uit: ik ga trouwen met de liefste van de wereld. Hier een foto van mij en Juup tijdens de bruidshoot waar Marlou mijn make-up en haar deed.

Jaren geleden werkte ik al eens samen met Marlou en tijdens een bruidshoot drie jaar geleden kwamen we elkaar opnieuw tegen. Ik heb dus stiekem al een keertje kunnen oefenen als bruid. Marlou is een vakvrouw die mijn haar en make-up op locatie komt doen. Ik weet gewoon dat zij dat heel goed gaat doen en dat is voor mij heel belangrijk. Ook dat ik die ochtend niet het huis uit hoef te gaan voor mijn haar en make-up is echt een pré. Ze straalt rust uit en dat is juist wat ik nodig heb op de ochtend van onze bruiloft. Dat. En een fles Vodka. Haha. Nee.

Locatie

Het was even zoeken, aangezien we nogal specifieke wensen hebben, maar we hebben een locatie gevonden voor de ceremonie (buiten), de lunch en het feest. Dichtbij mijn ouders en dichtbij thuis. Een locatie waar ik als klein meisje vaak kwam en in de jaren daarna nog een aantal feesten van mijn ouders heb meegemaakt. Bekenden van vroeger weten nu precies over welke plek ik het heb, anderen moeten nog even wachten. Ik vind het mooi dat ik de cirkel rond kan maken en de mooiste dag van mijn leven hier mag gaan vieren, met Tom en de mensen die ons dierbaar zijn.

Er is ruimte voor onze eigen inbreng en we mogen de zaal en tuin zelf aankleden en versieren. Iets dat we heel graag willen. Niet alle locaties staan hier open voor, deze gelukkig wel. We zijn ontzettend blij met deze plek en kunnen nu verder gaan met het verzamelen van spullen.

Muziek

Uiteraard willen we er een feestje van maken, dus ook de muziek is heel belangrijk. We gingen op zoek naar een DJ en hadden vrij snel de persoon gevonden die we zochten. DJ Marvin is in Maastricht en omstreken een begrip als DJ en we weten zeker dat we met behulp van zijn DJ-skills er een echt feest van kunnen maken. Een vakman met veel ervaring, die zijn werk ontzettend leuk vindt.

Tom en ik hebben allebei een uitgebreide smaak qua muziek. We luisteren graag naar jaren 70 en 80 muziek, maar draaien ook wel eens playlists van Tomorrowland of Nederlandstalige muziek. Niet alle muziek die we leuk vinden vinden we geschikt voor ons trouwfeest, maar we hebben inmiddels een lijst samengesteld van muziek die we sowieso heel tof vinden.

Aankleding

Qua aankleding zijn we al heel actief bezig. We hebben al een aantal dingen gekocht en opgehaald. Onze wens om zelf de aankleding te regelen krijgt al behoorlijk wat vorm. We zijn begonnen met een aantal Perzische tapijten te verzamelen, die inmiddels zo goed als schoon en opgerold opgeslagen liggen. Daar ging aan vooraf dat er wekenlang een soort waslijn met Perzische tapijten in de tuin stond en dat we midden op straat tapijten stonden te stofzuigen, schrobben en stomen. Deze blauwe gaat overigens toch weg, omdat de kleur niet past bij ons thema.

Dat was wel een beetje de voortgang. Deze maand staan afspraken voor het uitkiezen van mijn trouwjurk gepland. SPANNEND! Daarnaast gaan we op zoek naar Tom zijn outfit. Andere zaken die we nog moeten regelen zijn de trouwringen, de getuigen, onze trouwschoenen, de bloemen en de uitnodigingen. Dat laatste hoeft pas over een aantal maanden.

De zoektocht naar mijn trouwjurk vind ik natuurlijk HEEL spannend, maar ik kijk er echt naar uit. Laat me vooral weten als jullie hierover meer willen lezen.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. Lieke van Veen
    13 september 2019 / 14:59

    Leuk om mee te kunnen lezen en geniet van alle voorbereidingen. Ik wens je nog heel veel succes met de rest van de voorbereidingen. Het kiezen van een trouwjurk gaat nog heel lastig worden denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?