Verlichting in huis

De juiste verlichting in huis vinden kan best een uitdaging zijn. Er zijn talloze mooie lampen te vinden, toch blijft het lastig om nét die ene lamp te vinden die perfect bij het plaatje past. Verlichting is net zo belangrijk als ieder ander meubelstuk of accessoire in huis. Verlichting zorgt voor sfeer en gezelligheid, ik geloof dat dit van onschatbare waarde is in ieder huis. Er is niets fijner dan een huis waar je je helemaal thuis voelt en het gezellig vindt.

Verlichting in huis

Een aantal weken geleden zaten Tom en ik op de bank series te kijken. Ik keek om me heen in de woonkamer en constateerde  (opnieuw) dat het er eigenlijk best donker was. In huis hangen twee mooie hanglampen met groot licht, maar die doen we niet aan wanneer we tv aan het kijken zijn. Dat zou een beetje too much zijn, aangezien het door een fout in de bedrading niet mogelijk is om ze los van elkaar aan te doen. Het is dus alles of niets. Waarbij alles gelijk staat aan de juiste hoeveelheid licht voor een kleine maanlanding. Overdreven, maar jullie begrijpen mijn (licht)punt.

Op zoek naar lampen

Het was niet dat het me nooit eerder opviel, alleen soms duurt het even voordat je er ook daadwerkelijk iets mee doet. Iets dat velen ongetwijfeld wel herkennen. Ik besloot ter plekke dat ik op zoek zou gaan naar een mooie staande lamp bij de tv en wellicht nog een tweede lichtpunt op de grote tafel.

Aangezien ons interieur overwegend vintage is ingericht, dacht ik dat het een uitdaging zou worden om de juiste lampen te vinden. Vintage lampen vind ik meestal niet zo fantastisch, omdat de kleuren vaak te heftig zijn. Veel wit kenden ze niet in de seventies: het was voornamelijk oranje, geel, bruin en rood. Teveel drukte qua lampen leek me geen goed idee, aangezien ons interieur sowieso al een beetje aan de drukke kant is. Los van het feit dat de bedrading vaak ook al meer dan vijftig jaar oud is en dat brengt weer andere problemen met zich mee.

Ik ging daarom op zoek op internet naar twee mooie lampen en kwam terecht bij Directlampen.nl. Een zeer uitgebreide webshop, met allerlei mogelijkheden om jouw woning de verlichting te geven die er perfect bij past. Behalve een ruime collectie aan staande lampen, zijn er ook prachtige hanglampen te koop.

Onopvallend

Uiteindelijk vond ik deze prachtige witte staande lamp. Het is een vrij onvallende lamp, maar toch aanwezig. Eigenlijk past deze lamp perfect in de hoek waar hij nu staat. Hij is zichtbaar, maar blend ook mooi weg in het geheel. Ik geloof dat we geen betere lamp voor deze hoek hadden kunnen vinden. Minimalistisch, maar toch een aanvulling.

Lichtpuntje

Voor op de tafel vond ik een heel mooie ‘arabische’ lamp, zoals ze dat zo mooi zeggen. Ik vind het leuk om ons vintage interieur  hier en daar te combineren met een vleugje boho, of hoe je het ook wilt noemen. Ik vind de benaming ‘boho’ altijd een beetje stom (want: trendnaam), maar zo weet iedereen wel meteen waar ik het over heb. Helemaal zeker was ik niet toen ik de lamp bestelde, ik wist namelijk niet zeker of de lamp wel mooi zou passen op de plek die ik in gedachten had. Uiteindelijk blijkt het een erg mooie combinatie met de vintage setting die er al stond.

Het schijnsel van de lamp is prachtig, maar heel lastig vast te leggen op foto. Er schijnt een patroontje op de muur wanneer de lamp brandt. Echt een mooie en vooral sfeervolle lamp, leuk gecombineerd. Al zeg ik het zelf.

Combineren

En dat is, zoals ik in iedere blogpost over interieur al benoem, waarom ik bezig zijn met interieur zo ontzettend leuk vind. De uitdaging om verschillende spullen en stijlen met elkaar te combineren en daarmee een totaal eigen plaatje te creëren. Heerlijk om te doen en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Met het oog op de donkere dagen, die er helaas ook alweer aan zitten te komen, ben ik heel erg blij met de gezelligheid die de lampen met zich mee brengen.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

  1. 28 september 2019 / 17:42

    Wow, wat een prachtige lampen en hoekjes! Je pannenkoekenplanten doen het ook goed, haha!

  2. 22 september 2019 / 18:52

    Wauw wat een prachtige hoekjes zeg, ziet er super uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?