De keuken van mijn dromen

droomkeuken

Toen ik in 2016 voor het eerst op mezelf ging wonen, was mijn interieur overwegend wit. Ik riep altijd dat alles – maar dan ook echt alles – helemaal wit moest zijn. In de praktijk wisselde ik wel wat af met neutrale kleuren, maar mijn interieur bleef inderdaad overwegend wit. De laatste maanden is onze woning met het overwegend witte interieur langzaam veranderd in een verzameling van vintage, met een vleugje wit en veel planten. Als je mij een aantal jaar geleden foto’s van onze huidige woonkamer had laten zien, weet ik niet of ik had geloofd dat het mijn toekomstige woonkamer zou zijn. Ik ben dan ook heel gelukkig met hoe alles er op dit moment uitziet. Op wat kleine dingen na, zoals de keuken.

Keuken

In het huis waar we op dit moment wonen, hebben we een open keuken. De keuken en de woonkamer zijn één geheel. Gelukkig is de keuken overwegend wit. Dankzij de juiste accessoires en een vintage lockerkast, passen de keuken en de woonkamer toch mooi bij elkaar. Het is absoluut niet onze droomkeuken en ik zit dan ook regelmatig een beetje te dagdromen over de keuken die ik eigenlijk graag zou willen hebben. Zoveel ideeën, maar op dit moment nog niet zoveel plek. Al met al mogen we absoluut niet klagen, want deze woning is gewoon helemaal prima voor nu.

Droomkeuken

In ons toekomstig huis zou ik graag een aparte keuken willen, zodat we deze helemaal naar wens kunnen inrichten. Zonder rekening te hoeven houden met de rest van onze woning. Ondanks dat ik niet zo’n keukenprinses ben, vind ik de keuken toch een belangrijke ruimte. Ik vind houten keukens altijd mooi en daar kun je eigenlijk heel veel kanten mee op. Er zijn twee stijlen die ik heel erg mooi vind en ik ben er eigenlijk nog niet helemaal uit welke ik nou het meest mooi vind. Een inrichting zoals deze houten keuken vind ik erg leuk.

Wat ik al weet is dat ik geen bovenkasten wil, maar planken. Op die manier is er lekker veel ruimte om te decoreren en mooie spulletjes neer te zetten. Er komt een groot Perzisch tapijt te liggen en er komt een (gekleurde) koelkast van SMEG. Planten vind ik ook altijd heel gezellig staan.

droomkeukendroomkeuken1 / 2 / 3

Neutraal

Neutrale keukens vind ik heel erg mooi. Daarmee bedoel ik dat zowel de muren als de keuken zelf (lees: de keukenkastjes) een lichte kleur hebben. Op die manier kun je met accessoires de keuken een bepaald karakter geven. Ik zie op Pinterest regelmatig de mooiste neutrale keukens voorbij komen, waarbij de accessoires echt zorgen dat het iets bijzonders wordt. Mocht je iets anders willen, dan kun je door de accessoires aan te passen meteen een andere sfeer creëren.

Kleur

Daar tegenover staat dat ik gekleurde keukens ook prachtig vind. Keukens waar twee contrasterende kleuren zijn gebruikt. Zo kwam ik laatst een keuken tegen met peach-kleurige muren en grijze keukenkastjes. Dat vond ik een prachtige combinatie. Net zoals gebroken wit met donkergroen. Zo zijn er nog meer mooie kleurencombinaties te vinden. De foto’s mag ik niet zomaar in mijn blogpost verwerken, maar mijn Pinterest-bord laat zien waar ik het over heb. Ik denk dat mijn voorkeur meer naar zo’n soort keuken gaat, dan naar de neutrale stijl waar ik het zojuist over had. Het is zo gezellig en ook een beetje out of the box.

Servieskast

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het sparen van een pastelkleurig servies uit de jaren 50. Inmiddels heb ik een heleboel bij elkaar verzameld en mijn droom is om dit ooit in de keuken in een grote servieskast neer te zetten. Door de leeftijd is het servies eigenlijk niet meer te gebruiken, maar het lijkt me tof om het allemaal samen in een mooie kast neer te zetten. Die kast heb ik nog niet en de keuken ook nog niet, maar ooit zal die kast er staan. Dat heb ik mezelf nou eenmaal beloofd.

Huizenjacht

Volgers die vaker mijn blogposts over interieur hebben gelezen, weten dat we al een tijdje op zoek zijn naar een huis. De zoektocht is nog steeds volop bezig, maar we hebben nog niets gevonden waar we echt heel erg blij van worden. Iets dat natuurlijk belangrijk is wanneer het om een huis gaat. We hebben best wel wat eisen, maar niet zodanig dat het onmogelijk is om iets te vinden.

Aangezien onze zoektocht naar een nieuw huis nog steeds in volle gang is, zou het zomaar zo kunnen zijn dat mijn droomkeuken sneller werkelijkheid zal worden dan dat we ons nu kunnen voorstellen. Inclusief mijn servieskast.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?