Gestreept Bernadette vest

Bernadette vest

Toen ik vorig jaar een uitgebreide blogpost schreef over mijn Bernadette vesten, had ik geen flauw idee dat zoveel mensen deze blogpost zouden lezen. Mede dankzij Pinterest werd de blogpost al meer dan 20.000 keer gelezen dit jaar en dat zorgt ervoor dat het by far mijn meest gelezen blogpost ooit is. Mensen zijn blijkbaar vaak op zoek naar een duidelijk patroon voor een Bernadette vest. Ik ontvang regelmatig mails met vragen en foto’s van resultaten. Ondanks dat Missmurphy.nl geen specifiek brei blog is, lijkt het me leuk om vaker over breien en patronen te schrijven. Mede omdat deze vesten inmiddels een groot onderdeel van mijn persoonlijke stijl zijn geworden én omdat breien mijn favoriete hobby is.

Bernadette vest

In de eerste blogpost die ik schreef over mijn vesten, vertel ik uitgebreid over hoe ik op het idee kwam om te gaan breien, welk garen ik gebruik en welk patroon ik gebruik. Daar ga ik het nu niet meer heel uitgebreid over hebben, deze informatie is terug te vinden in vorige blogposts over dit onderwerp. Beide blogposts staan hierboven al benoemd, jullie hoeven maar te klikken.

Bij dit blauwe gestreepte vest heb ik wederom gebruik gemaakt van het patroon dat ik altijd gebruik, maar ik heb wel wat aanpassingen gedaan. Daardoor is het een soort van eigen patroon geworden, waarmee ik inmiddels twee vesten heb gebreid. Aangezien ik nog nooit eerder iets in strepen had gebreid, was dit wel even een uitdaging. Ik schreef voor mezelf op hoeveel toeren ik van iedere kleur ging breien, in welke volgorde en besloot om gewoon te beginnen. En dat ging verrassend goed!

Bernadette vest

Garen

Het garen dat ik voor dit blauwe vest heb gebruikt komt van overal en nergens en is een combinatie van nieuw en vintage. Wellicht kunnen de mensen die mij ook volgen op Instagram zich nog herinneren dat ik een hele tijd geleden acht bolletjes blauw garen kocht op een rommelmarkt. Tweedehands, maar wel nog nieuw (lees: als in nooit gebruikt). Mijn eigenlijke idee was om hier een wijdvallende trui van te breien, maar uiteindelijk besloot ik toch om samen met allerlei andere tinten blauw er een vest van te maken.

Zoals jullie op de foto’s kunnen zien bestaat het vest uit twee verschillende tinten blauw garen, glanzend (blauw/zilver) lurex garen en lichtgrijs garen. Het glanzende garen kreeg ik van mijn schoonmama. Het is prachtig en ik heb gelukkig nog een paar bolletjes over voor een ander project. Het lichtgrijze en donkerblauwe garen kocht ik nieuw in de winkel. Uiteindelijk kwam deze combinatie eruit en ik vind het resultaat heel mooi geworden. Echt een van mijn favorieten vesten om te dragen.Favoriet kledingstuk

Vanaf het moment dat ik voor het eerst een Bernadette vest zag, vond ik ze meteen prachtig. Ik wilde ook zo’n vest! Maar had toen nog niet het zelfvertrouwen om er gewoon eentje zelf te breien. Ik dacht namelijk dat me dat nooit ging lukken. Inmiddels zijn we zes vesten verder en is het mijn meest favoriete kledingstuk geworden. Ik draag de vesten heel veel en heel graag, zeker in combinatie met een jeans en bijpassende top. Ook met een jurkje kunnen ze prima gedragen worden. Dat maakt dat de vesten eigenlijk heel veelzijdig te dragen zijn.

Persoonlijke stijl

Toen ik een aantal weken geleden aan de slag ging met het opruimen van mijn kleding en schoenen, viel me op hoe mijn kledingstijl de afgelopen jaren is veranderd. Er was namelijk ontzettend veel dat ik de afgelopen drie jaar niet meer heb gedragen. Er was een lange periode waarin ik alleen maar jurken, rokken en hoge hakken droeg. Dat is de afgelopen zeven jaar langzaam veranderd naar de kledingstijl die ik nu vrijwel dagelijks draag: een jeans (lees: of andere broek), top, Bernadette vest en mijn bobby sneakers. Ook iets waar ik dol op ben: de schoenen van Isabel Marant. Het kost wel wat, maar ik loop er dan ook echt de hele herfst en winter op.

Bernadette vestBernadette vest

Vintage sieraden

Net zoals ik vintage meubels heel erg leuk vind, geldt dit ook voor vintage sieraden. De meeste sieraden die ik draag zijn vintage, op mijn kettinkjes na. Al jaren verzamel ik allerlei grote zilveren ringen, die ik met veel plezier draag. Sinds kort in combinatie met mijn verlovingsring die ik van Tom kreeg.

Zilveren kettinkjes vind ik heel leuk, ik draag er nu een aantal samen bij elkaar en dan van verschillende lengtes. Waarvan deze met de maan en ster. Ik heb de ketting al een tijdje, maar ben er nog steeds heel blij mee. Vooral omdat ik de maan heel bijzonder vind. Mijn armbandjes maak ik allemaal zelf.

Bernadette vest

Anders

Mensen die mij van vroeger kennen en me al jaren niet hebben gezien, maken wel eens opmerkingen over mijn looks. Waarom ik geen hoge hakken meer draag, want dat was zoveel mooier. Waarom ik nooit meer jurken draag, want dat was veel stijlvoller. Ik weet vaak niet echt wat ik daarop moet zeggen, ik geloof namelijk dat iedereen kan veranderen. Als persoon ben ik gegroeid en veranderd, dus misschien is het ook wel een logisch gevolg.

Uiteindelijk ben ik gewoon blij dat ik daar wat milder voor mezelf in ben geworden. Ik ga nu het liefst door het leven in jeans, top, zelfgebreid vest en bobby’s. En dat is helemaal prima.

Deze blogpost bevat items die mij zijn toegestuurd ter review.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

4 Reacties

 1. 7 oktober 2019 / 20:44

  Mijn stijl is ook echt wel veranderd door de jaren heen, denk dat dat iets heel normaals is. Lijkt me wel heel veel voldoening geven om zelf zo’n vest te maken en dan te kunnen dragen. Weet alleen niet of ik dit zou kunnen haha!

  • Alyssa
   Auteur
   9 oktober 2019 / 12:42

   Ja, geeft ook veel voldoening. Soms is het echt veel werk, ik heb al eens een vest dat helemaal af was, weer helemaal uitgehaald en opnieuw gemaakt…. Breien is niet zo lastig, denk dat je het zeker zou kunnen :-)!

 2. 7 oktober 2019 / 12:24

  Wauw, hij staat je geweldig! En jouw stijl is heel erg mooi.
  Liefs

  • Alyssa
   Auteur
   9 oktober 2019 / 12:43

   Dankjewel, wat lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?