Kringloopgeluk – #5

bergdala

Rondstruinen op (rommel)markten of in kringloopwinkels is één van de dingen die ik het allerliefst doe. Op zoek naar mooie vintage spullen of kringloopgeluk. Vooral in de zomermaanden zijn er hier in de buurt een heleboel toffe (rommel)markten waar vaak veel leuks te vinden is. Soms is het ook wel een zoektocht, maar dat maakt deze hobby juist zo leuk. Een soort van treasure hunt, maar dan anders. In dit artikel laat ik een aantal van mijn favoriete items zien.

Bergdala

Deze twee glazen beeldjes komen uit Zweden, het zijn trollen zoals jullie kunnen zien. De groene heeft voor zolang ik me kan herinneren thuis op mijn kamer gestaan. Daarna ben ik hem een beetje uit het oog verloren. Toen ik me laatst afvroeg waar hij gebleven was, vroeg ik mijn moeder of zij het misschien wist. Ze zei dat we het beeldje een tijd geleden hadden verkocht op de Koningsmarkt. Ik vond het echt heel jammer, omdat ik er op een of andere manier gehecht aan was.

Toen ik een aantal weken later een doos met spullen meenam van thuis, vond ik het beeldje tussen andere spullen van vroeger. Ik was helemaal blij, maar snapte er tegelijkertijd niet zoveel van. Hij was toch weg?

Toen ik twee dagen later met mijn ouders bij de kringloop was, zei mijn moeder opeens: ‘kijk nou wat daar staat!’. Ergens tussen ander glaswerk, stond een doorzichtige variant van het beeldje. Wat een verrassing! Nadat ik er vijf minuten vol verbazing naar heb staan kijken, kocht ik hem voor 1,50 euro. Het leven heeft soms echt een grappige manier van mensen cadeautjes geven. In dit geval kringloopgeluk. Wat ik ermee moet? Geen idee, ik vind ze gewoon leuk met hun bolle buikjes.

Rotan spiegel

Een aantal maanden geleden besloot ik dat ik graag een wand vol wil hangen met spiegels en mooie (platte) mandjes. Zoals je vaker op Pinterest voorbij ziet komen. Mooie spiegels vind je tegenwoordig overal, maar vaak vind ik ze nogal aan de prijs. Zeker wanneer je een stuk of vijf spiegels nodig hebt. Het wordt dan meteen zo’n ding en dan heb ik er al snel geen zin meer in.

Typisch, maar ik kwam dus opeens overal op rommelmarkten zulke spiegels tegen. Inmiddels heb ik vier vintage rotan spiegels verzameld, die bij elkaar op dezelfde wand hangen. Onderstaande spiegel kocht ik voor 8 euro, de andere spiegels aan de wand kocht ik voor 2 en 3 euro per stuk. Ik vind ze allemaal prachtig!

rotan spiegelrotan spiegelsrotan spiegel

Teckel

Een tijd geleden liet ik de grote teckel van Jema aan jullie zien, die ik van mijn ouders kreeg. Inmiddels heb ik ook een kleinere bruine variant gevonden. Fabrikant Jema maakte deze teckel in verschillende afmetingen en in verschillende kleuren. Ik heb de afgelopen maanden internet afgestruind, op zoek naar andere varianten van deze teckels. Inmiddels heb er een aantal aan mijn verzameling toe mogen voegen, waaronder drie witte en één rode. Deze twee bruine teckels blijven mijn twee favorieten uit de verzameling. Ze staan samen voor de groene muur in de woonkamer.

jema teckel

Salontafel

Eigenlijk kocht ik deze rotan tafel voor de verkoop, maar binnen vijf minuten vond ik de tafel zelf veel te mooi om weg te doen. Doordat er altijd een groot hoogpolig tapijt in de woonkamer heeft gelegen, stond er nooit een salontafel. Het tapijt was ideaal om op te liggen of te zitten. Nu het tapijt weg is, is er ruimte voor iets anders. Ik besloot om de rotan salontafel op een Perzisch tapijt neer te zetten en ben tot nu toe heel blij met hoe dit eruit ziet. Ik kocht de tafel op een rommelmarkt voor 25 euro.

De tafel past perfect bij de rotan stoel die er al stond. Op onderstaande foto zien jullie trouwens ook de witte Jema teckels die ik kocht :-) zie ik nu. Ze staan bij een foto van Juup. Het tapijt kochten we trouwens als aankleding van onze bruiloft, maar dankzij de kleur ligt hij voorlopig gewoon in de woonkamer.

Kringloopgeluk

Vintage vazen

Een hele tijd geleden kreeg ik deze twee vazen om te verkopen en lange tijd nam ik ze dan ook mee voor de verkoop. Nog niet zo lang geleden besloot ik om ze toch maar zelf te houden. Ik vind de kleuren erg mooi en ik vind het leuk om bossen bloemen te verdelen over twee vazen. Deze passen mooi bij elkaar en zijn daardoor heel geschikt hiervoor. Het zijn West-Germany vazen. Hier zijn er een heleboel van gemaakt in verschillende modellen en kleuren.

Ik vond de vazen heel mooi in combinatie met mijn zelf geplukte boeket bloemen van vorige maand.

Kringloopgeluk

Ik ben er de laatste maanden achtergekomen dat ik veel plezier heb aan het inkopen en verkopen van (vintage) spullen. Het is een hobby waar ik graag mee bezig ben, mooi kringloopgeluk scoren. Gelukkig vindt Tom het ook leuk. De laatste weken houd ik actief mijn IG bij en plaats ik regelmatig nieuwe items in de shop op Etsy.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 16 oktober 2019 / 09:40

  Wauw! Wat een geweldige aankopen. <3
  Ik vind de salontafel echt geweldig.
  Liefs,
  Evelien

 2. 15 oktober 2019 / 12:22

  Aah die trolletjes, super schattig! Prachtig die rotan spiegels. Hoe heb jij ze aan de muur bevestigd. Ik ben daar al een tijdje mee aan het stoeien. Wat een prachtige salontafel en dat voor €25!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?