Bernadette vest van restjes garen

Bernadette vest

Twee weken geleden deelde ik mijn nieuwste project op mijn Instagram: mijn gekleurd Bernadette vest van restjes garen. Ik kreeg veel positieve reactive en dat had ik eigenlijk niet verwacht. Dit vest kostte me qua breien net iets meer moeite dan de andere vesten die ik de afgelopen twee jaar heb gebreid, maar ik ben wederom heel blij met het resultaat. Ondanks dat ik eigenlijk niet zo van verschillende felle kleuren bij elkaar houd. Ik draag meestal effen kledingstukken en dan het liefst in neutrale kleuren.

Restjes garen

Een aantal maanden geleden kreeg ik van mama een zak vol met restjes garen. Allerlei verschillende (felle) kleuren, niet genoeg om per kleur iets van te maken. Wel genoeg om allemaal samen iets van te maken. En als ik zeg genoeg, dan bedoel ik eigenlijk nét genoeg. Zelf had ik ook nog een aantal bolletjes waarmee ik niets mee deed en deze kleuren paste allemaal heel leuk bij elkaar. Daarom besloot ik om een gekleurd vest te maken, van alle restjes die ik bij elkaar had verzameld. Ik breidde al eerder een gestreept Bernadette vest van blauw garen.

Tijdens het breien kwam ik er achter dat ik van sommige garens echt maar nét genoeg had. Toen ik eenmaal begon aan de mouwen, besloot ik om eerst een stuk voor te breien, zodat ik precies kon uitrekenen hoeveel toeren ik van elke kleur nog had voor beide mouwen. Het breien duurde daardoor wel iets langer dan bij andere vesten. Ik had afgesproken met mezelf om geen garen bij te kopen voor dit vest, omdat ik echt alleen gebruik wilde maken van het garen dat er al was. Ik heb namelijk nog een heleboel (ongebruikt) garen liggen voor andere projecten en wil eerst alles opmaken nu.Volgorde

Voordat ik begon met breien aan dit vest, besloot ik om eerst na te denken in welke volgorde ik de kleuren zou gaan breien. Met stiften en kleurpotloden maakte ik verschillende combinaties en koos er uiteindelijk één uit. Vervolgens heb ik nog twee keer alles uitgehaald om toch maar een andere combinatie te breien. Dat was wil even een gedoe, maar nu ben ik wel 100% zeker van de volgorde. Er zijn ook zoveel mogelijkheden! Maar uiteindelijk is de ene volgorde tot echt veel mooier dan de andere volgorde.

Bernadette vestBernadette vestBernadette vestBernadette vest

Mijn eigen patroon

Ik schreef al eerder blogposts over mijn Bernadette vesten en ik ben tot de conclusie gekomen dat deze blogposts het meest gelezen worden van alle content op mijn blog. Blijkbaar zijn er veel mensen op zoek naar informative over deze vesten. Op dit moment ben ik achter de schermen bezig met het maken en realiseren van mijn eigen patroon. Het patroon dat ik voor mijn laatste drie vesten heb gebruikt. Ik weet nog niet hoe ik het patroon ga aanbieden, maar daar zal ik snel genoeg een antwoord op gevonden hebben.

 

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

4 Reacties

  1. Ellen
    7 november 2019 / 10:23

    Prachtig, zou ook graag je patroon willen breien😍

  2. Sandra
    1 november 2019 / 10:08

    Heel erg mooie kleuren en geweldig vest! Zou graag je patroon weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?