Je bestaande badkamer mooier maken

Nog niet zo lang geleden schreef ik een blogpost over mijn droombadkamer, waarin ik beschrijf hoe deze eruit zou zien. Onze zoektocht naar een nieuw huis is nog steeds in volle gang en ik kijk dan ook echt uit naar een badkamer die we helemaal zelf hebben ingedeeld en verzonnen. Tot die tijd is er gewoon onze huidige badkamer, waarvan ik met kleine aanpassingen toch een beetje mijn droombadkamer heb gemaakt.

Bad vs. Douche

Nadat we in ons huidige huis kwamen wonen, was ik best een beetje sip over het feit dat we hier geen bad hebben. Omdat ik ben opgegroeid met een bad, weet ik eigenlijk niet beter. Badderen was echt een geliefde hobby van me. Ik dacht daarom dat ik nooit aan de douche zou wennen. Niets is minder waar, ik vind het helemaal niet meer zó erg om geen bad te hebben. Ik geloof zelfs dat ik in een nieuw huis zowel een douche als een bad zou willen. Om af te wisselen en het badderen net iets specialer te maken. En natuurlijk omdat het beter is voor het milieu.

Mijn liefde voor badderen is niet minder geworden, maar mijn waardering voor douches is wel groter geworden. Ik vind het dan ook leuk om op zoek te gaan naar inspiratie voor onze toekomstige badkamer, met bad én douche. Op Pinterest kom ik regelmatig de mooiste inloopdouches tegen en ook de badkamers in hotels tijdens vakanties en weekendjes weg zijn vaak een bron van inspiratie.

Zo hadden we in een hotel in Portugal echt een prachtige douchewand, waardoor ik gefascineerd raakte door allerlei verschillende vormen, tegels, kleuren en samenstellingen. Inmiddels heb ik inspiratie voor meer dan honderd douchewanden.

Inrichting

Omdat ik weet dat ik nog even op mijn droombadkamer moet wachten, besloot ik om onze huidige badkamer net ietsje mooier te maken. De stijl van onze huidige badkamer is totaal niet waar ik zelf voor zou kiezen. Er zijn veel donkere kleuren gebruikt (o.a. de tegels), terwijl ik juist heel erg van lichte kleuren houd. Met wat kleine aanpassingen ben ik er al een stuk blijer mee. De badkamer is voor mij een belangrijke ruimte, omdat ik er kan ontspannen en ik dagelijks best wel wat tijd doorbreng in deze ruimte.

Zo kochten we een mooi wit rek voor de handdoeken en de verzorgingsproducten. Op het bovenste plankje staan een aantal plantjes en twee vintage items. Het vintage blik Zwitsal poeder kochten we onlangs op een rommelmarkt, ik was er al een tijdje naar op zoek (zie header). Het emaille bordje van Triumph is niet super oud, maar ik vind het wel heel mooi passen op de badkamer.

Doordat de handdoeken allemaal wit zijn is het rek één geheel. Op de plank met verzorgingsproducten na dan. Ik denk dat er in iedere badkamer wel plek is voor een (wand)rek of (wand)kast en daarmee kun je eigenlijk al heel veel veranderen en mooier maken.

Accessoires

Aangezien we best een grote vensterbank hebben op onze badkamer, besloot ik om hier gebruik van te maken. Op de vensterbank staan twee cactussen, met daarnaast mijn sieraden in een glazen (thee)doos. Door de vakjes vind ik de doos heel geschikt voor het opbergen van sieraden. Voor de sieraden die ik dagelijks draag staat er een glazen schaaltje.

Nog niet zolang geleden vond ik bij H&M een badmat die heel erg bij ons interieur past: een Perzisch tapijt! Maar dan als badmat. Om eerlijk te zijn past het niet zo mooi op de donkere vloer, maar ik vind hem zo leuk en het fleurt de boel toch wel een beetje op. De badkamer past zo ook wat beter bij de rest van het huis.

Eigenlijk was ik van plan om nog iets aan de wanden te hangen, aangezien ik dit altijd wel heel mooi vind. Voor nu laat ik het gewoon maar effe zoals het nu is. Een nieuw huis kan immers sneller voorbij komen dan dat ik nu kan dromen.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?