Gouden oorbellen

Gouden oorbellen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update schreef over de voorbereidingen van onze bruiloft. Dat komt voornamelijk omdat het plannen een beetje stil ligt. We hebben namelijk het grootste deel al geregeld. Er zijn nog wel dingen die moet gebeuren, maar dat kan best nog even wachten tot volgend jaar. Daarnaast vinden we het prima om bepaalde dingen op gevoel te doen, wanneer er iets leuks op ons pad komt. Zoals bijvoorbeeld accessoires, decoratie en andere kleine dingen voor de bruiloft. Niet zoeken, maar gewoon vinden. Vaak maken de kleine dingen het geheel juist af.

Bruidsjurk

Zoals ik al in een vorige blogpost over onze bruiloft vertelde, heb ik mijn bruidsjurk gekozen. De jurk is nog niet af, maar zal de aankomende maanden gemaakt worden naar mijn eigen ontwerp. Iets waar ik ontzettend naar uit kijk en waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Om mijn look compleet te maken ga ik de aankomende maanden op zoek naar schoenen, iets voor op mijn hoofd en subtiele sieraden. Met de sieraden ben ik alvast begonnen.

Zilver vs. Goud

In het dagelijks leven draag ik al jaren zilveren sieraden. Omdat ik voornamelijk zilveren sieraden heb, is het wel een dingetje om het opeens allemaal om te gooien naar goud. De meeste zilveren sieraden draag ik dagelijks en ik ben er best wel aan gehecht. Toch zou ik ook wel eens willen wisselen. Ik vind namelijk zilver en goud allebei ontzettend mooi. Al een tijdje wil ik graag een setje gouden sieraden, zodat ik toch af en toe kan afwisselen. Een gouden ring heb ik al, mijn verlovingsring is namelijk goud.

Gouden oorbellen

Omdat mijn verlovingsring goud is, heb ik besloten om op onze trouwdag gouden sieraden te dragen. Meteen een mooi moment om op zoek te gaan naar mooie, subtiele gouden sieraden die ik ook na de bruiloft nog kan dragen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik deze mooie gouden oorbellen tegen.

Ik draag eigenlijk bijna nooit oorbellen, omdat ik het niet altijd kan verdragen. Mijn oren doen snel pijn, vooral wanneer het geen echte materialen zijn. Daarom ging ik op zoek naar lichte en subtiele gouden oorbellen. Ik kwam deze gouden maantjes tegen en was meteen verkocht, ik vind de maan namelijk heel bijzonder. Daarnaast passen de maantjes goed bij het thema van onze bruiloft en bij mijn verlovingsring met opaal (ook wel Maansteen genoemd).

Gouden oorbellenGouden oorbellenGouden oorbellenGouden oorbellen

De gouden oorbellen zijn ontzettend licht en subtiel, waardoor ik er tijdens de bruiloft geen last van zal hebben. Daarnaast voelt het heel luxe om echte gouden oorbellen te dragen. Ik heb vergelijkbare oorbellen in een nep-variant, maar die vind ik een stuk minder fijn. Je merkt wel echt het verschil, vind ik. Mijn oren reageren verder helemaal prima op deze oorbellen.

Gouden armband

Een ander sierraad dat ik sowieso wil dragen op onze bruiloft, is de gouden armband die van mijn oma is geweest. Toen mijn oma nog thuis woonde met opa, had ik de keuze om iets naar wens te kopen dat me deed denken aan oma. We wisten toen al een tijdje dat oma Alzheimer heeft. Ik wilde niets nieuws kopen, maar vond haar gouden armband altijd prachtig. Ze kreeg de armband cadeau van opa, nog voor ze trouwden. Mijn reactie was dat ik niets nieuws wilde kopen op dat moment, maar dat ik later wel graag de gouden armband zou willen hebben als herinnering aan hun allebei.

Nadat ik deze wens uitsprak, vonden opa en oma dat ik de armband meteen mocht meenemen. Ik kreeg de armband en bewaar hem sindsdien speciaal voor bijzondere momenten. Zo droeg ik de armband tijdens de crematie van mijn opa en op de bruiloft van mijn broer en schoonzus. Ik ben er heel trots op en vind de armband nog steeds heel mooi. Ik kijk ernaar uit dat ik de armband kan dragen tijdens mijn eigen bruiloft.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 4 december 2019 / 21:57

  Wat een prachtige oorbellen zeg, over een aantal dagen krijg ik ook mijn gouden set binnen.
  Ik ben echt onwijs benieuwd, sowieso ben ik tegenwoordig ook meer team goud dan zilver.

  • Alyssa
   Auteur
   5 december 2019 / 09:32

   Dankjewel! Ben er ook heel blij mee. Ik vind het beiden mooi, maar vind het leuk om eens te wisselen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?