Heb jij je verzekeringen al gecheckt?

Een tijd geleden werkte ik een korte periode voor een verzekeraar. Voorafgaand aan mijn werkzaamheden kreeg ik een training over verzekeringen en alles dat hiermee te maken heeft. Vanaf het eerste moment ging er een hele wereld voor me open. Ik leerde namelijk veel over verzekeringen dat ik nog helemaal niet wist. Ik realiseerde me toen dat er ongetwijfeld veel mensen zijn die niet zoveel over (hun) verzekeringen weten, terwijl dit juist heel waardevol en belangrijk is.

Kennis

De kennis uit die training over verzekeringen komt me tot op de dag vandaag nog altijd wel eens van pas. Wanneer we een nieuwe verzekering afsluiten, controleer ik eerst goed de polisvoorwaarden. Dit doe ik ook bij mijn ouders. Ik weet welke vragen ik moet stellen en waar ik op moet letten. Er zitten wel eens wat haken en ogen aan verzekeringen, maar wanneer je jezelf goed inleest dan kan er eigenlijk niets mis gaan.

Het einde van het jaar is een mooi moment om alle verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Niet alleen vanwege de kennis over je eigen verzekeringen, maar ook zeker om het betalen van overbodige kosten te voorkomen. Het kan namelijk goed zijn dat er bepaalde modules niet meer relevant zijn of dat er een andere partij stukken goedkoper is. Het is echt de moeite om dit goed na te kijken.

Inboedelverzekering vs. opstalverzekering

Als adviseur sprak ik veel mensen die zich niet bewust waren van het verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Vooral bij mensen met een koophuis is het belangrijk om beiden te hebben. De inboedelverzekering verzekert namelijk de inhoud van het huis, terwijl de opstalverzekering het huis zelf verzekert. Er zijn mensen die maar één van de twee afsluiten, wat natuurlijk erg riskant is. Je zou niet willen dat je wél al je meubels, maar niet je huis krijgt vergoed bij schade. Of andersom.

We zijn allemaal anders

Iets waar ik me in het verleden vaker aan stoorde, waren de verzekeringsmaatschappijen die standaard verzekeringen aanboden. Met pakketten die bij mij (lees: en bij heel veel andere mensen) niet van toepassing waren, maar waar ik vervolgens wel voor moest betalen. We zijn als mens allemaal anders en hebben daardoor vaak ook allemaal andere wensen en levens. Er is niet één verzekering die hierbij past. Gelukkig zijn er ook verzekeringsmaatschappijen waarbij je je verzekeringen helemaal zelf mag samenstellen en waarbij je dus niet voor zaken betaalt waar je nooit iets mee zal doen.

Zo heb je bij FBTO de keuzevrijheid om zelf te kiezen tussen verschillende aanvullende modules die je aan je verzekering kunt toevoegen. Je kunt deze zelf aan en uit zetten, waardoor je nooit teveel betaalt voor je verzekering.

Voor mij is het einde van het jaar een mooi moment om al onze verzekeringen eens goed te bekijken en eventueel aan te passen aan onze levensstijl. Een mooie manier om geld te besparen en daarom een tip die ik iedereen van harte wil meegeven.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 12 december 2019 / 16:15

    Wat goed dat je hierover schrijft! In het begin wist ik hier allemaal niks van, gelukkig nu vier maanden verder.. getrouwd en een huis weet ik hier alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?