Mijn droomtuin

bloemen

Wanneer ik overdag zit te werken thuis, kijk ik rechtstreeks onze tuin in. Onze tuin is klein en knus. Mijn oog valt op de houten overkapping en zithoek die Tom zelf gemaakt heeft. Ik bedenk me opnieuw hoe fijn ik die plek vind. Ik houd van buiten zitten en ik vind het heerlijk om doelloos voor me uit te staren in de tuin. Luisterend naar de vogels en de geluiden om me heen. Wanneer het lekker weer is, zit ik regelmatig te lezen, breien of haken in de zithoek. Automatisch begin ik te dagdromen over mijn droomtuin. De tuin waarvan ik hoop dat hij ooit van ons zal zijn.

Het is wat het is

Het zou ondankbaar zijn om te zeggen dat ik onze huidige tuin niet waardeer. Dat doe ik namelijk wel. Er zijn echter heel wat elementen waar we op dit moment weinig aan kunnen veranderen. Eén daarvan is de gigantische bouwplaats die sinds januari achter het huis aanwezig is. Hier was een grote open vlakte, maar sinds een aantal maanden zijn ze op deze plek druk bezig met het bouwen van huizen. Hoge huizen. Ons zicht is volledig weg en we kijken nu op de zijkant van nieuwbouwwoningen. Een stukje privacy en vrijheid valt volledig weg.

We vinden het heel jammer, omdat het hier zo lekker rustig was en we het hier zo naar onze zin hebben. Wanneer ik nu naar buiten kijken voel ik gewoon dat we opgesloten zitten en dat is niet fijn. Maar, het is wat het is. Goede reden om te blijven dagdromen over ons toekomstig huis én de droomtuin.

Grote tuin

Onze wens is een vrijstaand huis met veel grond. Het liefst in een groene omgeving, bijvoorbeeld tussen weilanden. Ik zie voor me hoe ik ‘s ochtends wakker word, de glazen schuifwand open en vervolgens met een kop koffie buiten ga zitten. Genieten van de rust en van de vrijheid. Uitzicht op heel veel groen en alle elementen die we graag in onze tuin zouden willen.

Zo lijkt het ons fantastisch om in de tuin een soort gastenverblijf te maken, waar we familie en vrienden kunnen uitnodigen om te blijven logeren. Dat ze hun eigen tiny house hebben en op die manier ook kunnen genieten van de rust en ruimte. Het lijkt me echt leuk om dit kleine huisje zelf te bouwen en in te richten. Een leuk project voor als het eenmaal zo ver is.

Glazen huis

Aan de achterkant van het huis zou een serre komen, met veel lichtinval. Het lijkt me mooi om in deze ruimte mijn studio te hebben, zodat ik altijd gebruik kan maken van het daglicht en zicht op de grote tuin heb. Het is voor mij sowieso belangrijk om een inspirerende ruimte te hebben waar ik fijn kan werken. Een kantoor of studio aan huis. Het liefst in een zo licht mogelijke ruimte. Een serre zou daar ideaal voor zijn.

Alpaca’s

Ik grap vaker dat ik graag twee alpaca’s zou willen ‘later’. Eigenlijk is dat niet echt een grap, want ik zou het fantastisch vinden om dieren te hebben. Waaronder twee alpaca’s. Ik weet dat deze dieren speciale zorg nodig hebben en dat het geen beslissing is die je snel even neemt, het is iets waar ik al langer aan zit te denken. Daarnaast lijkt het me dan mooi om ze te trainen tot therapiedieren en er vervolgens kinderen mee te helpen die het moeilijk hebben.

bloemen

Zo zijn er nog meer dingen die ik graag in onze tuin zou willen. Een zwembad, een grote loods voor Tom, een heleboel (pluk)bloemen, een moestuin en een glazen kas met planten. Ik zeg niet dat alles werkelijkheid zal worden, maar ik ben nou eenmaal een dromer en het is gewoon zo leuk om over na te denken.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 6 december 2019 / 13:40

    Natuurlijk kunnen de Alpaca’s niet ontbreken haha, zelf wil ik graag een landelijke tuin met een eigen moestuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?